aladin Отговорено Август 2, 2006 Отговорено Август 2, 2006 (Редактирано) Инжинерската кирилица също е бъгава и причинява косопад в някои ситуации. В Г-мейла пратих една читава кирилица (около 16к), сваляйте и се радвайте. И не слагайте никакви Флекс-шитс! бре-бре-бре чак косопад?! то подобре си пишете на латиница наволя отколкото мазохизма със 100-те кирилици които са се навъдили! prosto eto taka bez nervi aaaaxxx Редактирано Август 2, 2006 от aladin Цитирай
olygofren Отговорено Август 2, 2006 Отговорено Август 2, 2006 Ако трябва да сме точни, инжИнера е единствената читава кирилизация, просто защото е направена както си трябва. А от Windows 2000 натам не виждам защо говорим за проблеми с кирилицата, дори и ако искате фонетична, пак има хиляда едитори за клавиатурни наредби, които се справят идеално. Ако щете и Дворак си направете на кирилица. Въобще въпроса с така наречения "проблем" с кирилицата е дело на самите давещи се решения бол, не обвинявайте форума. Цитирай
CyberGene Отговорено Август 2, 2006 Автор Отговорено Август 2, 2006 Tази на "инжИнера" е направена както трябва, с едно особено тъпо изключeние - комбимацията ctrl+enter не генерира събитие за натиснати едновременно двата клавиша, всъщност не знам какво точно генерира, но е факт, че не могат да се изпращат месиджи в известните месинджъри като ICQ, MSN, Yahoo, Skype и т.н. с тази комбинация, което е супер дразнещо. Има десетки хиляди подобни - които са си просто клавиатурна подредба и нищо повече, които работят. Неговата е супер прехвалена по особено селски начин в сайта му, но пак има проблеми. Но минаваме в офтопик. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 2, 2006 Отговорено Август 2, 2006 (Редактирано) Всъщност това, за което говорим са клавиатурни подредби, а не кирилизация! Моята фонетична подредба Клавиатурната подредба съм си я правил сам с безплатния софт MS Keyboard Layout Creator (благодарности на adXok). Самата кирилизация си се прави с една настройка на ХР-то: Control Panel -> Regional And Language Options -> Advanced Language for non-Unicode programs: Bulgarian. Смяната на езика и т.н. си е също на самото ХР и всичко работи повече от перфектно! Осебено хората, които ползват БДС подредбата пък нямат абсолютно никакви грижи, защото тя си е вградена в самото ХР. За ползващите фонетичната (като мен) - ънзипвате файла от горния линк, десен бутон на .инф-то и избирате инсталл. Оттам насетне си я добавяте в Regional And Language Options, както всяка друга и всичко работи. Който не може да се справи - да ме пита! Според мен не е добра идеята да се маха тази кирилизация на Форума, но да се оправи някак проблема с нея. Ако може. Благодаря! Инак на всеки, който има проблеми с кирилизацията и клавиатурните подредби мога да помогна на 101%! Бай! Едит: Всички комбинации CTRL+Enter работят коректно, аз така пращам и в Скайп и в Миранда и в Кю! Редактирано Август 2, 2006 от Baby Thomas Цитирай
Recommended Posts