Downingtn!! Публикувано Февруари 5, 2013 Публикувано Февруари 5, 2013 Здравейте, пичове.Като цяло скоро започнах да се занимавам със смесване и съм си направо начинаещ. Това е може би първият ми истински микс. Струва ми се, че се получи добре, но искам да чуя други мнения по въпроса. Така че, моля Ви критикувайте https://soundcloud.com/downingtn/noth-thanks-for-the-chanceП.С. песничката е авторска. 2 Цитирай
Mairomaster Отговорено Февруари 5, 2013 Отговорено Февруари 5, 2013 (Редактирано) Сложи касата в центъра, че много дразни така. В песен от подобен стил (а и в доста други стилове), каса, соло барабанче, бас и основен вокал са почти винаги в центъра на панорамата.Вокала е малко странен, може би заради изпълнението, най-вече на частта в началото. На припевите ми се причува back vocal, който мисля че не се връзва на 100% с основния. Може да си поиграеш малко с него, както като ефекти, така и като изпълнение, ако и ти не си напълно доволен от него.Иначе доста прилично като за първи микс. И самата песничка е cool Редактирано Февруари 5, 2013 от Mairomaster 1 Цитирай
sardaesox Отговорено Февруари 5, 2013 Отговорено Февруари 5, 2013 Супер ! Песента ми хареса, както и микса, ако не беше казал Майро, нямаше да забележа че идва малко вляво касата, може би от room-а.Иначе "сухата" каса си блъска точно в центъра на тила. 1 Цитирай
aarab Отговорено Февруари 6, 2013 Отговорено Февруари 6, 2013 Барабаните са доста сухи, вокала също...като цяло ползвай повече ривърб... и компресия и микса ще звучи малко по-различно Всички се учим, така че ако има нещо питай Хората от форума са супер пичове и съм научил доста от тях 1 Цитирай
Downingtn!! Отговорено Февруари 6, 2013 Автор Отговорено Февруари 6, 2013 Истината е, че почти няма ривърб И на предното мнение за касата - в центъра е, може би верно от room-a е малко в ляво. Иначе да от много време чета форума и доста неща съм научил и аз. За това споделих, да видя какво ще ми кажат по-напредналите. Мерси за коментара ))) Цитирай
TONY Отговорено Април 13, 2013 Отговорено Април 13, 2013 Аз съм по-начинаещ и слушам/чета, за да се уча. Според мен, вокала излиза доста напред, аз бих го дръпнал назад. Китарите, като звук ме кефят. Има някакъв малък проблем да паснат точно баса и барабаните на китарите. Тук вече предполагам си послушал изказалите се по-горе и се надявам да чуя в скоро време подобрена версия. Аз също съм на мнение, че песничката е куул. 1 Цитирай
Downingtn!! Отговорено Април 13, 2013 Автор Отговорено Април 13, 2013 Скоро Иначе, мерси за отговора Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 13, 2013 Отговорено Април 13, 2013 Идеята кефи наистина! Не се отказвай!!! Освен хай-хет други чинели имаш ли? Защо? Намали го с 1-3 dB. Китарите на двугласа са май 100% разделени ляво/дясно, а през другото време има само една "моно" точно в центъра. Лично на мен не ми звучи добре. Пробвай да събереш малко двугласа, а запиши въпросната "моно" китара още един път на съседен трак и ги сложи двете пак в ляво/дясно. Въпреки, че е една партия ще звучи по-обемно. Може да пробваш и малко по-други настройки на тона и/или EQ-то отново за по-стерео. Баса е доста глух, наистина опитай да го дублираш на съседен трак и да му сложиш драйв/софтуерен АМР/EQ и да дозираш към основния. Вокала ми се струва малко силен като ниво. 1 Цитирай
Mairomaster Отговорено Април 13, 2013 Отговорено Април 13, 2013 Ако искаш, можеш да пуснеш сухите тракове тук, че който иска да се опита да ги смеси. Ще е полезно за теб мисля, да видиш различни варианти на песента си и евентуално какво е можело да направиш по-добре. 1 Цитирай
Downingtn!! Отговорено Април 13, 2013 Автор Отговорено Април 13, 2013 (Редактирано) Baby Thomas, няма отказване братле . Яко се обучавам и само нагоре. Има и краш, максимално опростени са нещата , за китарите си прав, а баса е дублиран, но втория явно е прекалено тих. Тa, много ти благодаря за съветите, ще пробвам Mairomaster, добра идея е това, може би ще ги кача утре. Дано да има мераклии обаче Редактирано Април 13, 2013 от Downingtn!! 2 Цитирай
Downingtn!! Отговорено Април 14, 2013 Автор Отговорено Април 14, 2013 http://dox.bg/files/dw?a=339717ddc2Aко има мераклии, за мен ще е удоволствие да чуя, вашият вариант Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 14, 2013 Отговорено Април 14, 2013 Аз съм слаб в миксовете , ама поне ми е забавно понякога да имам подръка чужди тракове пс. Много далеч от сухи тракове , особено около барабаните 1 Цитирай
Downingtn!! Отговорено Април 14, 2013 Автор Отговорено Април 14, 2013 Интересно )Вокала на припева с какъв ефект е? Chorus? Че не съм много на ти с някои ефекти Аммм, барабаните, защото са семпли най-вероятно, ама другото си е както е записано Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 14, 2013 Отговорено Април 14, 2013 Вокалът има само автомация за нивото и компресия всъщност Цитирай
Recommended Posts