musicman Публикувано Януари 31, 2013 Публикувано Януари 31, 2013 Тези дни си свалих ей това нещо AKAI iMPC и докато го разцъквах се получи ей това: https://soundcloud.com/ar-aiz/sounds-from-wednesday-night Програмката е голама зарибявка но не може да се мери по функционалност с нормалните MPC-та, а и аз не съм много запознат с този вид музика и хадруер. Това, което ми харесва е че се генерират лесно някакви идеи, които получават що годе завършен вид без да е нужно кой знае какво. Имам някои забележки от към функционалност, а именно би било добре да се имплементира в следващата версия възможност за запис на действията в миксера и ефектите, audiobus, както и миди редактор. Първото и последното са налични но трябва да пуснете iMPC през Tabletop. Иначе има интересни звуци и се работи лесно. В програмката вървеше някакъв анонс, че който ъплоудне нещо направено с тази програмка ще участва в томбола за истинско MPC. Изобщо нямах представа колко лесно е да се вземе участие 1 Цитирай
muzicantini Отговорено Февруари 5, 2013 Отговорено Февруари 5, 2013 Интересува ме тая програмка, понеже и аз имам Айпад тройка. Какви са му възможностите, готови семпли на барабани и бас има (смисъл готови фрази) или си редиш каквото си искаш. Става ли за реално време, смис да си запишеш нещо и да го Loop-ва един вид. Интересува ме дали мога да си правя разни небрежни бектракчета за китара. Цитирай
musicman Отговорено Февруари 5, 2013 Автор Отговорено Февруари 5, 2013 Не можеш да редиш, записваш в реално време и после плейваш. Има подравняване, което се настройва. Звуците - има фабрични а също и семплер. Може да записваш и през микрофона. Може да си качиш някаква музика и да си отрежеш нещо със семплера. Да, може да си правиш бектракчета и то ти ги луупва. А може и да редуваш луупове. Там им казват фрази май. Цитирай
muzicantini Отговорено Февруари 5, 2013 Отговорено Февруари 5, 2013 А някакви по-реалистични звуци има ли от сорта на пиано, синт ? Май трябва да отворя отделна тема за iPad. Цитирай
musicman Отговорено Февруари 5, 2013 Автор Отговорено Февруари 5, 2013 Специално за тази програма или по принцип ? Цитирай
muzicantini Отговорено Февруари 5, 2013 Отговорено Февруари 5, 2013 Писах в темата, посветена на Епълски приложения, по принцип питах, ама да не спамим тук повече. Цитирай
Recommended Posts