Jump to content
Българският форум за музиканти

Металика - бас китари


vipp1

Recommended Posts

 Доколкото знам Клиф Бъртън е бил с Рикенбекър 4001  както и ползвал драйв на Морли.

Рон Мак'овни (незнам дали така се пише на Бг) - Уошбърн B20 1982

Джейсън Нюстед главно съм го виждал със SADOWSKY PJ Black Vintage 5 , но е свирил и с Aria PRO 2

A Роб Трохильо сега е с Warwick signature

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При Трухильо и Нюстед  става дума за изпълнение на рекламни договори, по силата на които трябва да свирят определен процент от концертите си с даден инструмент. Това не прави изброените китари лоши, но изключва разсъждения от типа "харесвам много как звучи .... бас в този албум или песен". 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбойник, знаеш по каква причина го знам, но в договорите специално на Warwick няма подобни клаузи. Има обаче отчисления за артиста от продажбите на сигничър модели, което естествено го стимулира в определена степен.

 

Между другото за Нюстед пропускате няколко Алембика.

Редактирано от boreto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За малки фирми като Садовски съм по-склонен да вярвам, че артистите сами предпочитат техните услуги, заради качество, уникалност или бог знае какво, отколкото заради някакви крупни договори. Все пак говорим за компания с 10 служители /информация от 2011г./.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали не си правите илюзиите, че техните инструменти са същите като тези, които са в серийно производство. Всеки детайл е съобразен с личните им желания и особености на ръцете, но това са неща, които не се виждат от публиката. Безвъзвратно е отминало времето когато Джими или Клептън са пращали някой от сътрудниците си да купи десетина стратокастера от близкия магазин за предстоящо турне...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

boreto, вярвам ти напълно. Всяка марка има собствена политика, а в поста си се изразих неточно в стремежа си да се изразя кратко, но не мисля, че това променя картината съществено. 

Yves, при изпълнители на такова ниво предпочитанието винаги е свързано с качество на инструментите -  могат да си позволят да избират и го правят.

 

Сега се сещам, че Трухильо има отношения и със Zon Guitars, които също предлагат негови signature модели. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

'99та ги гледах в Пловдив, тогава Нюстед свиреше със Садовски и Алембик, както казаха колегите над мен. Той по-скоро правеше стойки там, басът беше много-мнооооого дълбоко в сравнение с другите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В единствените записи за Металика Трухильо гледам записва основно с Фернандесите си. Поне това се вижда от официалните видеа. Какво е в действителност... Но не знам дали тези клипове не са снимани преди ендорсмънта му с Уоруик.

 

По принцип съм фен на Джейсън, но Робърт има някои наистина уникални умения, а и интересен подход от техническа гледна точка. Направи ми впечатление, че сигначърите му от Warwick всичките са с тяло от клен. А грифа не е от овангкол и венге, които са запазена марка за W., а също от клен с екангов фурнир, което е използвано в най-ниските серии на марката Rockbass.

 

Още по-интересно за мен е, че не използва драйв педал за "мръсотия" в тона си, а направо в раковете има Dual Rectifier-и с прилежащи към тях кабинети.

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.