Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Доколкото знам Клиф Бъртън е бил с Рикенбекър 4001  както и ползвал драйв на Морли.

Рон Мак'овни (незнам дали така се пише на Бг) - Уошбърн B20 1982

Джейсън Нюстед главно съм го виждал със SADOWSKY PJ Black Vintage 5 , но е свирил и с Aria PRO 2

A Роб Трохильо сега е с Warwick signature

Отговорено

При Трухильо и Нюстед  става дума за изпълнение на рекламни договори, по силата на които трябва да свирят определен процент от концертите си с даден инструмент. Това не прави изброените китари лоши, но изключва разсъждения от типа "харесвам много как звучи .... бас в този албум или песен". 

Отговорено (Редактирано)

Разбойник, знаеш по каква причина го знам, но в договорите специално на Warwick няма подобни клаузи. Има обаче отчисления за артиста от продажбите на сигничър модели, което естествено го стимулира в определена степен.

Между другото за Нюстед пропускате няколко Алембика.

Редактирано от boreto
Отговорено

За малки фирми като Садовски съм по-склонен да вярвам, че артистите сами предпочитат техните услуги, заради качество, уникалност или бог знае какво, отколкото заради някакви крупни договори. Все пак говорим за компания с 10 служители /информация от 2011г./.

Отговорено

Нали не си правите илюзиите, че техните инструменти са същите като тези, които са в серийно производство. Всеки детайл е съобразен с личните им желания и особености на ръцете, но това са неща, които не се виждат от публиката. Безвъзвратно е отминало времето когато Джими или Клептън са пращали някой от сътрудниците си да купи десетина стратокастера от близкия магазин за предстоящо турне...

Отговорено

boreto, вярвам ти напълно. Всяка марка има собствена политика, а в поста си се изразих неточно в стремежа си да се изразя кратко, но не мисля, че това променя картината съществено. 

Yves, при изпълнители на такова ниво предпочитанието винаги е свързано с качество на инструментите -  могат да си позволят да избират и го правят.

Сега се сещам, че Трухильо има отношения и със Zon Guitars, които също предлагат негови signature модели. 

Отговорено

'99та ги гледах в Пловдив, тогава Нюстед свиреше със Садовски и Алембик, както казаха колегите над мен. Той по-скоро правеше стойки там, басът беше много-мнооооого дълбоко в сравнение с другите.

Отговорено (Редактирано)

В единствените записи за Металика Трухильо гледам записва основно с Фернандесите си. Поне това се вижда от официалните видеа. Какво е в действителност... Но не знам дали тези клипове не са снимани преди ендорсмънта му с Уоруик.

По принцип съм фен на Джейсън, но Робърт има някои наистина уникални умения, а и интересен подход от техническа гледна точка. Направи ми впечатление, че сигначърите му от Warwick всичките са с тяло от клен. А грифа не е от овангкол и венге, които са запазена марка за W., а също от клен с екангов фурнир, което е използвано в най-ниските серии на марката Rockbass.

Още по-интересно за мен е, че не използва драйв педал за "мръсотия" в тона си, а направо в раковете има Dual Rectifier-и с прилежащи към тях кабинети.

Редактирано от Yves