Jump to content
Българският форум за музиканти

Какво мислите за тази китара ?


Dave1919

Recommended Posts

Здравейте туко що си продадох керливия ъошбърн рх 10 и съм се навил да си взема следната китара http://rockshock.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=318&category_id=37&option=com_virtuemart&Itemid=53&lang=bg та имам няколко въпроса към вас.

1.Какво мислите за следния инструмент

2.Купували ли сте някога от онлайн магазин и ако да препоръчайте най- добрия

3.Има отзад капак в който се слагат 2 батерии чудно ми е какво е това , моля някой опитен да разясни

4.Предимства и минуси на лес полките тоест на формата на тялото 

Поздрави Дидо и Весели празници :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Конкретно тази не съм сигурен дали съм пробвал, но ART са яка серия!

2. Това е онлайн магазина на Икономов, пазарувал съм няколко пъти и съм доволен. Същото важи и за MusicWorld, MusicDivision... Но винаги е най-добре да тестваш на място инструмента!

3. Адаптрите са активни, батериите са за захранването им.

4. Предимството е, че е LP, минусът - че не е Fender (примерно)... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма ток, няма звук. Ако китарата не е от онези, които имат възможност за превключване активни/пасивни адаптери(а май не е), трябва да има ток винаги :).

С тия активни адаптери, ми изглежда като по-метълджийска китара, която най-вероятно е по-далече от класическия LP тон, но не знам какво търсиш от нея, а и е най-добре да я пробваш, в крайна сметка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен е важно на какво ще я пробваш.Предполагам няма да има шум или ще е много нисък,което характерно за активните магнити.Моята  на вид е същата,но с ЕМГ адаптери и батерията е 9 волта и с 600 лева по скъпа.Трябва да я пробваш в МЦИ трябва да я има налична.На някои им харесват бръмчене,пращене,всякакви други подобни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То по принцип няма китара дето не става за хард рок.Почти всички съвременни китаристи ползват китари с ЕМГ,поправете ме ако греша.Друг е въпросът,че струват два пъти повече.С усилвателите е същата работа,за съжаление на БГ начинанията.Ние няма да откриваме топлата вода,открита е отдавна.За Скандинавец или Американец не е проблем да даде 2-3 хиляди лева за китара и усилвател и да се кефи на качествен звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност китара с активни адаптери се чува дори без батерия. Просто е по-слабо и по-различно...за разлика от активна електроника, примерно на бас, където без батерия наистина няма никой.

 

 

^ Струват два пъти повече от кое? От guitar tech или друга куча марка може и 4 пъти повече да струват, но от реномирана марка пасивни адаптери не са никак по-скъпи. Ако се говори за разните минаващи за бутикови производители на адаптери, то комплект EMG е дори на цената на 1 пасивен.

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Ами да, грешиш, не знам къде си чувал това, че повечето съвременни китаристи ползвали EMG, но да се вадят такива статистики и заключения е най-малкото несъстоятелно.

 

Иначе ART е може би единствената серия на Ibanez, която ми допада донякъде, но честно казано много се съмнявам тази да е нещо много повече от Washburn-a, който си продал. Така или иначе ако си си я харесал, действай. Както ти подсказаха, звънни в MCI да видиш какво имат в наличност, разходи се до там да си я пробваш, и ако те изкефи, си я купи направо оттам и на място. Ако не си сигурен в преценката си, вземи си някое аверче, което свири от повече време и е пробвал повече китари, и после го черпи бира-две. Няма проблеми с онлайн пазаруването, но не бих прибягнал до там ако има възможност да посвиря преди да купя. А за последния ти въпрос за формата на тялото (Лес Пол и приблизително подобните, както в случая) - там е много, много субективно, и сам трябва да разбереш на място.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почти всички съвременни китаристи ползват китари с ЕМГ,поправете ме ако греша.
^Грешиш.

 

По темата - китарката е хубава.За по-класик рок звучене може и да не ти домаднат адаптерите, но си е въпрос на вкус и възгледи.Аз лично бих избрал такава с пасивни, ако има от тази серия.

Редактирано от shtur4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

поправете ме ако греша -

По твоята логика ЕМГ, трябва да имат 50% поне, пазарен дял . Ако беше така специално за теб щяха да ти направят златни адаптери и да ти ги подарят. Т.е. да те позлатят.

Аз не вярвам да имат и 25% пазарен дял. Вероятно е около 10%.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тони в България пазарния дял на ЕМГ може и да е 1 процент и какво от това.Как тогава АРТ серията и АРЗ серията имат разлика в цената 100 процента. Сигурно е заради боята.Пожелавам ти успех в бъдещи дилеми и дано да видя някоя БГ група да се мери с някоя Скандинавска или Щатска по качество на звука.Аз нямам претенции да съм разбирач ама не ям трева също.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.