biohazard_kn Публикувано Декември 18, 2012 Публикувано Декември 18, 2012 Свиря от скоро на барабани и виждам че нещата се получават. Та решил съм да си взема собствен комплект, нещо втора ръка запазено или ново не прекалено скъпо. За сега съм се спрял на това http://shop.visiarts.net/bg/catalog.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=8579&category_id=61 някой има ли впечатления от барабани на тази марка? Споделете мнението си! Благодаря! Цитирай
rockstarr Отговорено Декември 19, 2012 Отговорено Декември 19, 2012 без да съм барабанист, искам само да ти отбележа, 4е цената е само за комплекта барабани, без стойките и 4инелите ето един комплект на добра марка, поне според заобикалящите ме барабанисти, дето мисля 4е е вклю4ен хардуер-а http://www.musicworld.bg/bg/c_42/i_27428/Mapex_HX5255T_CK.html 4инели можеш да вземеш нови от 60лв на брой до 500лв на брой, зависи от марката, но според мене и тия от по 60-100лв, стават като за на4ало аз бих се разровил в обявите за стар запазен комплект от скъпа серия, да е със стойките, и бих си взел евтини 4инели, нови, пък колкото изкарат Цитирай
Mogila Отговорено Декември 19, 2012 Отговорено Декември 19, 2012 Здрасти, мога да ти предложа Yamaha Stage Custom в страхотно състояние и със стойки. Ако те интересува ми пиши ЛС. Цитирай
QueenII Отговорено Декември 19, 2012 Отговорено Декември 19, 2012 За тези пари има в пъти по-читави барабани втора ръка. Разгледай базара, или други места - тези барабани просто ще ги смениш след година, ако се занимаваш сериозно, и няма да можеш и половината пари да им вземеш. Цитирай
Sasho_Crasho Отговорено Декември 19, 2012 Отговорено Декември 19, 2012 Съгласен съм с последното мнение. Цитирай
kmetax Отговорено Декември 30, 2012 Отговорено Декември 30, 2012 Втора ръка определено! В Ebay за около 300 gbp можеш да намериш много прилични барабани с всичко.Вече има и много транспортни фирми задоставки до тук ще ти излезе около 100лв. Цитирай
Drummer_99 Отговорено Януари 18, 2013 Отговорено Януари 18, 2013 И аз от скоро започнах да свиря и сега се чудя какви барабани е по - добре да си взема ? акустични или електронни ? Цитирай
bassbull Отговорено Януари 18, 2013 Отговорено Януари 18, 2013 Как електронни бе, младеж....К'во ме направи ти бе? Цитирай
Spre4 Отговорено Януари 18, 2013 Отговорено Януари 18, 2013 Значи не съм съгласен че акустични винаги е по-добре, електроните си имат предимствата ако нямаш къде да сложи акустичните, такъв е моят случай и а това имам електронни и пособия а акустични (чинели, кардан) за да мога да свиря в репетиционните, но просто аз акустични няма къде да сложа, а електронните ми вършат перфектна работа за упражнения и за учене на песни. Цитирай
goldcobra Отговорено Януари 19, 2013 Отговорено Януари 19, 2013 и аз да попитам.. кои барабани бихте препоръчали? Тези - > http://bazar.muzikant.org/rockettshells,125167.html или тези -> http://bad_link/barabani-dd-drums-diablo-heavy-metal-black-i13767151 Иначе.. аз също съм на мнение,че 1000 пъти по-добре е да се вземе нещо на 2-ра ръка отколкото разни mapex за по 700 лв. и разни китайски Fame-та.. или недай си боже промоциите на "Premier" Цитирай
eL_NinYo Отговорено Януари 19, 2013 Отговорено Януари 19, 2013 ^ Rockettshells-а са жестоки ! Свирил съм на тези и са много добри. А сумата от 650лв е направо смешна. Електронните барабани имат един фундаментален минус - не можеш да развиеш по никакъв начин динамиката и тоноизвличането. А това са 2 от най-важните неща, ако искаш да си барабанист. Ако искаш да свириш за кеф, без да гониш някакви резултати - ест., че няма проблем да сложиш едни електронни в хола, но за сериозни цели - просто няма никакъв смисъл. Свирил съм на всякакви ел. барабани - от най-евтините, до такива за 10ооо евро. Абсолютно пред всички тях бих избрал който и да е акустичен сет за 1000лв. 1 Цитирай
emoG Отговорено Януари 19, 2013 Отговорено Януари 19, 2013 (Редактирано) Про падовете на Харт Динамикс и Роланд,са добри и при тях може да развиеш динамика, а тоноизвличането е от модула. Така можеш да свириш навсякъде.Но това удоволствие е много скъпо. А акустичния сет,си е акустичен и няма две мнения по въпроса. Редактирано Януари 19, 2013 от emoG Цитирай
джани Отговорено Януари 19, 2013 Отговорено Януари 19, 2013 Fame - за инфо на хората от форума - са поляци, които за разлика от наште българи от Казанлък, са се запретнали след падането на Берлинската стена и работят много яко и много амбициозно на доста ниски цени и още се задържат на пазара. Не са китайци. Цитирай
Spre4 Отговорено Януари 19, 2013 Отговорено Януари 19, 2013 Нинйо съгласен съм с теб, а това че акустичните са това на което има по-добра динамика и т.н., но на електрони барабани също има динамика, да много по малка, и донякъде насочена от софтуера, но има, за основа върши перфектна работа, най-скъпият сет на който съм свирил аз е моят си за 2000 лв. и мога да кажа че съм доволен върши ми добра работа за научаване на песните и за това ако ми изникне някакъв ритъм в главата просто да го чуя как горе долу ще изглежда, но в никакъв случай не заместват акустичните на които свиря в репетиционни. Цитирай
Recommended Posts