the pick Публикувано Декември 17, 2012 Публикувано Декември 17, 2012 Здравейте.Нуждая се от помощ.Става въпрос за една китара.Почти съм сигурен че е японска,обаче,не мога да разбера каква марка е?Това е много важно,за да може да се определи приблизителна стойност на китарата.Мерси предварително за помоща.Ето я и нея:
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 17, 2012 Отговорено Декември 17, 2012 Много прилича на Орфей или Кремона, но може и да е нещо съветско.
Fats Отговорено Декември 18, 2012 Отговорено Декември 18, 2012 Няма нищо общо с производството на българските фабрики. При съветските също не я намирам. Снимките са лоши, но се виждат надписите на латиница и ужасната петица-куплунг. А даже първите японски електрически китари са с жак.
tatkoogi Отговорено Декември 18, 2012 Отговорено Декември 18, 2012 (Редактирано) Знаците покрай потенциометрите много ми напомнят на тия MV3, буксата също така, че може да е от ГДР-то. Ключове и тремоло въобще не приличат на японски! Какво те кара да си мислиш, че е японска - сподели, че и на мен ми е интересно? Редактирано Декември 18, 2012 от tatkoogi 1
DYLGIQ Отговорено Декември 18, 2012 Отговорено Декември 18, 2012 И аз съм за гедерейската версия - у главата си е чиста Музима Де люкс: http://www.theguitarcollection.org.uk/gallery2/musima-p.html Другия ни китарист все още има такава, едва ли струва повече от 50лв. в този вид. 1
the pick Отговорено Декември 18, 2012 Автор Отговорено Декември 18, 2012 (Редактирано) Знаците покрай потенциометрите много ми напомнят на тия MV3, буксата също така, че може да е от ГДР-то. Ключове и тремоло въобще не приличат на японски! Какво те кара да си мислиш, че е японска - сподели, че и на мен ми е интересно? ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Точно ключовете и тремолото ме карат да мисля че е японска.Имах една стара такава китара и ключовете и тремолото бяха почти същите...Адаптърите,също.В началото и аз си помислих че е някой соц-шедьовър ама в http://cheesyguitars.com/guitars_germany.html не намерих нищо подобно.Хедстока е специфичен и за китари произвеждани в другата Германия,както и в Япония,както и в Швеция...Това,което ме кара да мисля че е западна или японска е цялостната визия на китарата.На мен лично,най много ще ми допадне ако е ,примерно някое шведско Хагстромче. @DYLGIQ,извинявай,ама не намирам никаква прилика,освен,може би,в хедстока...То,много китари произвеждани тогава си приличат,даже има и еднакви,само на различни фирми(примерно Teisco,Kawai,Sakai...) Редактирано Декември 18, 2012 от the pick
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 18, 2012 Отговорено Декември 18, 2012 (Редактирано) С тая DIN букса петица - само японска ще да я. На мен ми прилича на малко по-запазена соц-реликва. Всъщност, сложи й едни струни и я пробвай, ако ти харесва - свири си на нея. Какво значение има цената? Аз не вярвам да е нещо кой-знае колко специално така, като я гледам. Редактирано Декември 18, 2012 от Evtim Djerekarov
TONY Отговорено Декември 18, 2012 Отговорено Декември 18, 2012 (Редактирано) Musima Elektra, може би не делукс. Редактирано Декември 18, 2012 от TONY
Karavadjo Отговорено Декември 18, 2012 Отговорено Декември 18, 2012 "the pick" Ти май не си музикант а постоянно купуваш скапани китари на безценица и си пускаш теми " Каква марка е китарата и за какви пари да я продадеш". Това е поне втотарата или третата ти подобна тема. Глупаво е да го правиш с тарговска цел. Китарата е на 100% соц имам същата (първата на баща ми). Дръшам си я на село на тавана за спомен. Истински боклук. Нито звук вади нито е удобна а относно материялите от които е направена са пълен боклук. Просто няма как да звучи това нещо свясно. Успеха ти с тази китара е опорочен. 1
Slide Отговорено Декември 18, 2012 Отговорено Декември 18, 2012 (Редактирано) Дори и да е с тръговска цел какво лошо има, че пуска тема, за да пита? Мен примерно са ми много интересни тия соц.дъски (в забавния смисъл). Вече като е с търговска цел все едно сме тръгнали да се лъжем и цакаме. По-добре така, отколкото някой да пусне някое китайско копие и после да бъде обвинен, че е нечестен търговец. Направило ми е впечатление от предишната платформ за пазаруване (т.е. форума), че хора, който търгуват със муз.инструменти и апаратура (т.е. купуват от чужбина и продават тук, с цел печалба, а не просто, щото искат да разчистят малко от техниката), обикновенно не бяха особено... популярни и долюбвани. Редактирано Декември 18, 2012 от Slide
the pick Отговорено Декември 18, 2012 Автор Отговорено Декември 18, 2012 "the pick" Ти май не си музикант а постоянно купуваш скапани китари на безценица и си пускаш теми " Каква марка е китарата и за какви пари да я продадеш". Това е поне втотарата или третата ти подобна тема. Глупаво е да го правиш с тарговска цел. Китарата е на 100% соц имам същата (първата на баща ми). Дръшам си я на село на тавана за спомен. Истински боклук. Нито звук вади нито е удобна а относно материялите от които е направена са пълен боклук. Просто няма как да звучи това нещо свясно. Успеха ти с тази китара е опорочен. Точно за това питам,за да не се прецакам. Айде...
Recommended Posts