Петьо Бояджиев Отговорено Януари 3, 2019 Отговорено Януари 3, 2019 Горното с дисплея и atmega-та (ако не бъркам), какво е? Цитирай
synchu Отговорено Януари 4, 2019 Автор Отговорено Януари 4, 2019 Atmega e. Нов подобрен и разширен модел на tube tester-а отпреди 10-15 страници 2 Цитирай
jabs Отговорено Март 19, 2019 Отговорено Март 19, 2019 Айде. След намесата на Synchu дори работи 4 Цитирай
jabs Отговорено Март 20, 2019 Отговорено Март 20, 2019 Сега на свеж акъл да спомена, че това е един безкрайно симпатичен и добър проект. Характерното на Trainwreck амповете е бързия преход от клийн към драйв, регулируем само с волюма на китарата, без да се пипа гейна на ампа. Обаче, в допълнение, има чудесен клийн и прекрасен драйв, + възможности за упражнения по тон с трите цъкалки. Маестро Сънчоу го е тунинговал за Телекастер, което си пролича, щото му забодох едно Теле и запя. Пък не знаех че го е направил Цитирай
bluelemon Отговорено Март 23, 2019 Отговорено Март 23, 2019 Аз да питам набързо. Някъде в БГ мога ли да си купя що годе читави аксиални кондензатори? Цитирай
synchu Отговорено Март 23, 2019 Автор Отговорено Март 23, 2019 Единствено поръчка във Фарнел/НЮ Арк през Комет, но изборът не е особено голям и цените са високи. ТюбТаун, Банзай и Мюзикдинг от Германия са най-добрия избор за мен. Визирам високо волтови кондензатори 1 1 Цитирай
bluelemon Отговорено Март 23, 2019 Отговорено Март 23, 2019 Уау, те цените са ужасни. И като сложиш и доставката хич не ми харесва. Ако някой има излишни 47uF 500V 2бр., 22uF 450V 3бр., 2200 35V 2бр. съм навит да взема. Ровичкам си Пивито Класик и реших филтровите да сменя. В краен случай ще слагам радиални и ще им удължавам краката ако се наложи. Малко бушменско ама от сърце. Цитирай
jabs Отговорено Март 24, 2019 Отговорено Март 24, 2019 Абе не са толкоз зле цените. И аз но последния проект бях сложил в кошницата едни за по хиляди Евра, ма Сънчу намери други. Има много скъпи.. и скъпи 1 Цитирай
synchu Отговорено Март 24, 2019 Автор Отговорено Март 24, 2019 Още ми дължиш половин Мерцедес или поне една задна джанта ... 1 Цитирай
petar13 Отговорено Декември 3, 2019 Отговорено Декември 3, 2019 Започнах да изработвам дисторшъни по моя модифицирана схема на MXR Distortion+ Цитирай
synchu Отговорено Декември 3, 2019 Автор Отговорено Декември 3, 2019 Супер - ама, за да е в темата -> снимки отвътре, какви са измененията - > звуци? 3 Цитирай
petar13 Отговорено Декември 3, 2019 Отговорено Декември 3, 2019 Преди 12 часа, synchu написа: Супер - ама, за да е в темата -> снимки отвътре, какви са измененията - > звуци? Измененията са, че вместо два германиеви диода, поставих три силициеви, от което се получава звук с повече високи честоти и асиметрично подрязване на вълната, което е подобно при ламповото изкривяване. Също така изходният кондензатор го замених с по-висок капацитет, а вместо танталови кондензатори, запоих електролитни. Много съм доволен от полученият резултат. 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 4, 2019 Отговорено Декември 4, 2019 (Редактирано) Все още има някои псевдоекзотични педали, базирани на подобни схеми, но в общи линии тази топология (включително и диоди един срещу друг към земя), са нещо твъде много дъвкано (във всички модификации със силициеви, германиери, светодиоди и комбинации) и едва ли може да се очаква някакъв нечуван резултат. Най-често тези схеми, при добре подбрани филтри, правят добри бустери, за включване в лампови усиватели. Редактирано Декември 4, 2019 от Evtim Djerekarov Цитирай
petar13 Отговорено Декември 5, 2019 Отговорено Декември 5, 2019 (Редактирано) ^ Това, което работи и върши работа, по-добре да не се пипа и изхвърля :) Редактирано Декември 5, 2019 от musicman Не цитирай предходно мнение Цитирай
petar13 Отговорено Декември 6, 2019 Отговорено Декември 6, 2019 Още един завършен проект, дигитален дилей. 1 Цитирай
Recommended Posts