Baby Thomas Отговорено Май 20, 2016 Отговорено Май 20, 2016 Може и без изгоряла лампа, продават нови такива цокли. Поне аз така си купих като правих моите версии. Има един момент, който пренебрегнах като правих първата версия. Трябва яка жица! Ако използваш смотани/стари кабели същите могат да добавят съпротивление към това на 1 ом резистора, а ако станат дори само 2 ома (съвсем реално и възможно) сметката ще отиде в канала. 1 Цитирай
lyu_records Отговорено Май 20, 2016 Отговорено Май 20, 2016 Е аз ще ползвам 2,5 квадрата "мостовак" не за друго просто нямам друг подходящ проводник вкъщи. Иначе като допра двете сонди на мултицета на него излиза 0,5 ома, а като мера резистора от снимката 1,5 ома Цитирай
lyu_records Отговорено Май 21, 2016 Отговорено Май 21, 2016 Ааааа време е за малко мистика, ама преди това ми трябва тръба Ф35мм 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 21, 2016 Отговорено Май 21, 2016 Защо реши да толкова ужасно високо това? Голям проблем е да го завреш в цокъла без да вадиш шасито (освен на комбо с висящи лампи може би). Моите са 3 см и пак някой път не се събират... Цитирай
lyu_records Отговорено Май 21, 2016 Отговорено Май 21, 2016 Правя го за приятел, който ще си го ползва за ENGL E650, на който за да достигнеш до тримера така или иначе трябва да се извади шасито, тъй че размера не е от значение, а нямаше друг подходящ резистор, този е 8W нямах по мъничък и за туй така. 1 Цитирай
synchu Отговорено Май 25, 2016 Автор Отговорено Май 25, 2016 Полезни неща са това, с няколко коментара за повишаване на общата им полезност - в случая е много важна точността първо на резистора, т.е. има разлика между 1 Ом и 1.2, 0.8 и т.н. и второ е важно да имаме подходящ уред, с който да измерим надеждно тази стойност. В ламповите усилватели по принцип толерансите са доста високи (т.е. преди нещо да изпуши), но е добра идея да не напъваме късмета на ползвателя и съответно да тестваме качествения контрол на производителя ... и малко слайд семпли на последния амп за разкош: https://soundcloud.com/synchu/left-kt77-tele-slide https://soundcloud.com/synchu/left-6v6-tele-back-strat-lead 4 Цитирай
lyu_records Отговорено Май 25, 2016 Отговорено Май 25, 2016 Мда лесно ви е на вас блусарите, аз от 10-тина години си търся "DIY" саунд за "тресня" и никога нищо не ми харесва Цитирай
synchu Отговорено Май 26, 2016 Автор Отговорено Май 26, 2016 Абе точно лесно няма. Като минат още десет години и ти мине треснята ще откриеш този елемент А усилвателите могат да се използват за всеки стил в зависимост от това какво седи отпред. А има достатъчно налична информация за конструкция на всякакъв вид усилвател. Няколко от моите имат предостатъчно драйв за всякакъв вид тресня. 2 Цитирай
lyu_records Отговорено Май 28, 2016 Отговорено Май 28, 2016 Зависи от коя "тресня", моята не минава и няма как да ми мине а това до имането на достатъчно драйв не е от значение. Аз не харесвам безумно изкривяване и мазане, трябва да е стегнато, китарджийско, отчетливо но това трябва да се чуе на живо, тая работа не става със семпли. Цитирай
jabs Отговорено Юни 1, 2016 Отговорено Юни 1, 2016 Тук всъщност съспенс няма да има, тъй като Сънчу тоз амп вече го представи Но да подклаждаме DIY огъня Цитирай
lyu_records Отговорено Юни 1, 2016 Отговорено Юни 1, 2016 Ммммм много добре! П.П. Явка третата ръка да не е на Чък Норис, направо избива рибата! Цитирай
Recommended Posts