Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Стига съм венцехвалил.

Туй чудо е мааалко далече от JCM 800.

Гледам, няма шум , което при този "антенен" монтаж  може да е само поради ниския коефициент на усилване.( Което си личи от звуковите файлове). Аз се съсипвам да екранирам, да филтрирам, да подскачам, и шум и брум все има, а тук, хем хвърчащо, хем без шум...

...

Бих поискал измервания на всяко стъпало, ама нали няма обеспечение, няма да настоявам. :D .

Редактирано от Parni_Valjak
Отговорено (Редактирано)

Хахахах...

Тони, абе я като ще се излагам, да се излагам докрай :)

Трети вариант :)

VOX AC30 в кутийка :)

img1925he.jpg

Опятъ предусилвателната част... една BRYMAR 6BR7 (в оригинала май беше EF86).

Проста работа :)

И пак Synchu cover --->

https://soundcloud.com/darth_jabs/baby-boob

Веселба голяма :)

Тони, записите са в домашни условия, доста тихо свирене, ако набримча усилвателя на половин мощност, със сигурност ще има брумове, шумове и прочие  :)

Редактирано от jabs
Отговорено (Редактирано)

Тони, какви измервания, аз се радвам че свири изобщо, ти пък сега. 

А и нали сме коментирали че осцилоскопа ми лови само УКВ... стар е, не става вече :))))

P.S. Ма пак не гласуваш коя мостра коя е.... ?

Редактирано от jabs
Отговорено (Редактирано)

Не критикувам, само забелязвам, че нещо е ...особено.

Лампови неща не се правят така. Шасито не е случаен елемент. Да оставим настрана механическата здравина и липса на вибрации. Екранирането е много сериозен проблем, за чието решаване металното шаси се грижи сериозно.

Освен това режимите на лампите са важни, а  ти го караш съсвсем през просото. Затова и звукът е доста различен. Не споря дали ви харесва, там не коментирам изобщо. Оценявам мерака и удоволствието от занимавката!

Но експериментите трябва да почиват на определени закономерности, още повече, когато се копират известни неща.

PS.

Базирайки се на оригиналните Хапаратури, би трябвало 1 да е JCM, а 2 Fender.

А как е с ерзаците - Божа работа.

ПП. Не си уцелил цоклите. За предусилватели, особено с повечко усилване, трябват цокли с екранировки . При това заземени.

Отговорено (Редактирано)

Съгласен :)

Металните кутийки се подготвят в стила на другите два лампови педалчета. Няма да останат "на четири крака", разбира се...

Вече сериозно, импровизациите не са мои, а на един шантав англичанин, известен в нета като Juan Solo.

Просто копирам (и лекичко модифицирам) неговите схеми, за майтап и за раздумка. Интересно ми е да изследвам много прости лампови схеми, най-вече такива с напрежения които няма да ме изпържат докато все още не съм наясно с базовите понятия. А дали ще ми стигнат силите и смелостта за истинско копие на лампов амп, подобно на кита

който Сънчу пусна в действие, е въпрос на който засега нямам отговор.

Както и да е, приемайте тези творения с необходимото чувство за хумор :)

Редактирано от jabs
Отговорено

Мммм, само да стане ясно:

В първия ми пост, единият от семплите е с моя педал + Tube Cricket.

Вторият е с това --->

img1924b.jpg

... който, апропо, е убийствен амп.

Отговорено

Малеее, тя накъде отишла  тая тема! Аз утре възнамерявах да се включа с едно педалче ама....то ще изглежда смешно на целия този фон.Май ще се въздържа.

Ламповите неща от последните постове звучат много добре. Браво, силно съм впечатлен!

Отговорено (Редактирано)

Темата набра заслужена висота. В началото бях скептичен, но хората се доказаха.

А, бе както писах преди - от хората си зависи!

Много радва, че форумът има контрапункт(и) на просторията. Ей такива теми дават класата на форума.

Затова мисля, че всеки с отношение, оценяващ и участващ в темата е добре дошъл!

ПП. Даже темата е един вид атестация за култура и интелект. Дай боже повече от последните две категории във Форума!

Отговорено

Дай боже повече!

Добре, утре ще намеря време да запиша и оформя едно постче тук, както подобава в хубавата тема.

Давам жокер за педала - ммм...германий...ммммм....Маршал ....ммммм...... 1967г. ...... ;)

Отговорено (Редактирано)

Опаааа....

Едит: ..... тук беше моето предположение за педала, но за да не развалям на Щурчо изненадата, трия го :)

Все пак гледам (ако съм прав) към 1,6-1,700 ЮЕсДоларз вървят на старо, ако за това жУвотно иде реч. Задължително му е представянето просто, няма как !

:)

Редактирано от jabs
Отговорено (Редактирано)

Та мисълта ми беше...

Преслушвайки наскоро едни неща на Бонамаса, а и Celebration day на Цепелин, получих прозрение, че имам нужда от фъзз педал.Ама не някакъв фъзз, ами супер-дупер, винтидж, асъ-анаанъ...сещате се ;)Естествено една от най-големите легенди както знаем е Tonebender, заедно с всичките му разновидности.От тях аз най-много си харесах Marshall Supa Fuzz , който се е задържал най-много  в производство май в края на 60те години на миналия век.Оригинала е базиран на тройка германиеви транзистори OC75, които аз съм виждал на картинка само. За щастие от доста време имам един загинал Panasonic-National радиокасетофон от началото на 80те години.Цялата му механика е отдавна заминала, но платката е супер, и аз веднага си оползотворих тройка 2SB175 германиеви транзистори мъдрещи се вътре.Направо бижута - Matsushita Electric, made in japan.Спретнах си веднага педалчето, като го направих с оригиналната схема на свързване, без светодиод за индикация.Да е по винтидж :) Иначе на външен вид си е напълно в мой стил - както повечето ми предходни творения.

Педала е уникален!Страхотен звук, класика абсолютна, строго препоръчителен за хора с винтидж-фъзз интереси.За разлика от много други фъзове има прекрасно изразени средни честоти, направо мед ти капе на душата ;)

Ето няколко снимки:

030492204-big.jpg?r=0

030492206-big.jpg?r=0

030492205-big.jpg?r=0

Това е един от случаите в които много съжалявам, че така и не се научих да свиря за да представя ефектчето в истинския му блясък, но следвам правилата на темата и пускам два семпъла за добиване на представа.Единия самостоятелен, другия с бекинг трак:

http://soundcloud.com/shtur4o/60-fuzzz

http://soundcloud.com/shtur4o/60s-fuzz-jam

Та туйто ;)  Оу йеее?  ;)

Редактирано от shtur4o
Отговорено (Редактирано)

Щурчо, супер елегантна визия. Това първо :)

Кутийките сам ли ги боядисваш? Надписите... каква е технологията? Изглежда много "истинско", като от витрината на магазина :)

Акуратен и подреден монтаж.

Пипната работа.

Семпъла нещо го няма, обаче... или аз не го виждам.

P.S. Уцелих педала :) Оу йеи !

Редактирано от jabs
Отговорено

Благодаря много! Кутийките са прахово боядисани в цех. Надписите са лазерно гравирани така че да се вижда алуминия отдолу.

Все тази технология ползвам при всичките педали, които съм правил.

Я пробвай пак семплите...

Отговорено (Редактирано)

Според мен звучи великолепно. Някак "вехт" звук, шейсетарски, каквото всъщност се и очаква от този педал.

Почвам да търся подходящи германци :)

Какъв е ампа и говорителя?

Редактирано от jabs