synchu Отговорено Юли 24, 2005 Отговорено Юли 24, 2005 Лампата е истината ама ...колко китариста в БГ имат къдеда надуят 100 вата лампа... че и 50 аз свиря си Peavey Transtube. 40-50 вата е. чистия канал е мн готин. Драйвовете му са ужасни (поне за мен) и за тфа ф чистия канал хакам 1 дист и работата заспива. Пича питаше за любима марка - ами ...Солдано лудница са! на Peavey по скъпите модели и рандал а да ... и Line 6 vetta II - чувал съм комбото ...представям си главата кфо ши прави <_> най-много мразя фендери. не че са лоши ама нямам за кфо да ползвам такова кубе Комбото и главата Вета IIa са абсолютно едно и също нещо в различен формат. Не се коси има къде да се надуе... Цитирай
Jordan_J Отговорено Юли 24, 2005 Отговорено Юли 24, 2005 (Редактирано) Аз съм с Hughes&Kettner Silver Sieries комбо, 30 вата, транзисторно.Иначе скоро се сдобих с MESA BOOGIE Simul Class 2x90 W лампов усилвател, който ме чака в БГ - не съм го виждал, нито пипнал още, затова нищо не мога да кажа от опит за него, а само това, което съм чел Та затова нямам търпение да се прибера в БГ скоро visiondann от тук ли е взета Меса-та? И за колко ако не е тайна? Ееее дано към БГ те тегли нещо повече от амп-а За MESA Simul Class 2:90 дадох към 850 долара без транспорт. Купих го от eBay (от Щатите). Значи с транспорта ми излезе към 1000 долара. От същото място си взех и MESA Triaxis v 2.0 - за него с транспорта дадох около 1300 долара. И тук преди месец поръчах и два кабинета MESA Rectifier 1x12" - за двата дадох грубо 1000 евро. Това в общи линии се сещам! Да живее eBay!! Нямаш идея колко чакам да се прибера и да си пипна тоя нов сетъп! Ще съборя блока, и ще изровя булеварда пред него. Мамка им ше ... аз На Джон Петручи ша му късам ушите Хахахахахха Иначе цените на тия модули (като нови и от Европа) са с пъти повече! Редактирано Юли 24, 2005 от visiondann Цитирай
10f Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 Здравейте на всички, много ма много ме кефи форума и тъй-като ми омръзна само да чета рекох си и аз да се включа. Моя амп е Fender G-DEC. За домашни условия и импровизации е идеален. Вътре са му готови СТЕРЕО пресети с възможности за промяна, дръм тракове, миди ин/аут, запис на кратки рифове и много още... За песимистите да им кажа, че като седнат да го чуят, няма да усетят как ще се измушат 2-3 часа. Бе голям гъдел. Цитирай
AFTER-THE-RAIN Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 аз жуля с PEAVEY Rage 158 trans tube series с 8 inc. 15w Blue Marvel Speaker(не че знам къф е )Пускал съм го около 100-тина пъти за 3 год, обаче къса тапети, кърти мивки За 15-ка е голяма резачка.Има и драйв с който сам записвал исе получи доста прилично.Чистия сигнал е много ясен, да му се ненаслушаш За кубе от тая категория е страхотно, пък и аз сам малко пристрастен към тая марка. Ако някй плзва такова(не съм чел цялата тема)нека да каже какво мисли за туй Пиви Цитирай
rummy2002 Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 Абе не знам за Marshall, ама ако ми сложат един marshall и едно Mesa Boogie един до друг, грабвам Mesa-та и беж да ме няма.... същото казват и в САЩ,щото те си имат много Бугита и не са интересни за тях и са по евтинки от маршалите-грабваме маршалчето и бегаме Цитирай
rummy2002 Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 аз жуля с PEAVEY Rage 158 trans tube series с 8 inc. 15w Blue Marvel Speaker(не че знам къф е )Пускал съм го около 100-тина пъти за 3 год, обаче къса тапети, кърти мивки За 15-ка е голяма резачка.Има и драйв с който сам записвал исе получи доста прилично.Чистия сигнал е много ясен, да му се ненаслушаш За кубе от тая категория е страхотно, пък и аз сам малко пристрастен към тая марка. Ако някй плзва такова(не съм чел цялата тема)нека да каже какво мисли за туй Пиви напълно съгласен Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 Peavey Classic 30 BT. Целия с туби. Много готина играчка, а го взех и доста евтино. Остава да се науча да свиря. Цитирай
KingdomX Отговорено Януари 21, 2006 Отговорено Януари 21, 2006 като стана дума за лампа ех.....Messa bogie...... Цитирай
Lord_Bad Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 Абе аз се каня си купя някфа електричарка евентуално и ще ми трябва някое кубе - хвърлил съм око на Fender Frontman 15R и се питам - как мислите ли си стрували ли си да даде човек 35 лева отгоре спрямо 15G, само за Reverb-a? Иначе има някъф цял комплект на Behringer с кубе VINTAGER True Analog Modeling 15-Watt Guitar Amp with 8" Speaker и някфа дървена имитация на Страт с него + калъф и ала-бала за 286 кинта, кубето го има съседа - хич не е лошо, ама китарата май е някакво топ дърво... Та така де - как мислите - кое си струва повече - Фендър 15G или 15R... Цитирай
moni Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 На ти си Месата дай си ми Маршала В момента използвам един Маршал JTM615, и Dynacord Reference 1000 и двата изцяло лампови. Иначе от другите марки ме кефят Hughes and Kettner, Koch, Engl, Framus, VHT, BadCat, Bogner, Budda, Soldano, Mesa. Peavey Triple X не е лош - евтиния братовчед на Меса тези марки които казваш че те кефят пробвал ли си ги някога или просто така - на външен вид те кефят видял си някоя снимка в инет ? някои от тези усилвателите са скъпи имал ли си такъв за да кажеш че те кефи да свириш с него? и после леко разочарован си го продал? но така или иначе снимките и рекламите им са готини... поне в повечето случаи... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 Е стига бе, братче, много са си яки усилвателите. Особено като се имат предвид цените им. Цитирай
npace Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 Абе аз се каня си купя някфа електричарка евентуално и ще ми трябва някое кубе - хвърлил съм око на Fender Frontman 15R и се питам - как мислите ли си стрували ли си да даде човек 35 лева отгоре спрямо 15G, само за Reverb-a? Иначе има някъф цял комплект на Behringer с кубе VINTAGER True Analog Modeling 15-Watt Guitar Amp with 8" Speaker и някфа дървена имитация на Страт с него + калъф и ала-бала за 286 кинта, кубето го има съседа - хич не е лошо, ама китарата май е някакво топ дърво... Та така де - как мислите - кое си струва повече - Фендър 15G или 15R... китарата не е зле аз на такава свиря ама дървото е много меко... мился, че грифа е по-твърд от тялото :wow: Цитирай
moni Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 ясно е че са яки въпроса е че в бг не сам чувал някои с bogner или budda и чак пък накефен от свирене с тях... ммм незнам... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 Да, но има достатъчно симулации на повечето от тиах, а има и правени такива. Цитирай
synchu Отговорено Януари 23, 2006 Отговорено Януари 23, 2006 (Редактирано) На ти си Месата дай си ми Маршала В момента използвам един Маршал JTM615, и Dynacord Reference 1000 и двата изцяло лампови. Иначе от другите марки ме кефят Hughes and Kettner, Koch, Engl, Framus, VHT, BadCat, Bogner, Budda, Soldano, Mesa. Peavey Triple X не е лош - евтиния братовчед на Меса тези марки които казваш че те кефят пробвал ли си ги някога или просто така - на външен вид те кефят видял си някоя снимка в инет ? някои от тези усилвателите са скъпи имал ли си такъв за да кажеш че те кефи да свириш с него? и после леко разочарован си го продал? но така или иначе снимките и рекламите им са готини... поне в повечето случаи... Дюд, леко съм учуден от неприятно ироничния ти тон? Нито ме познаваш, нито знаеш какво съм пробвал на какво съм свирил и какво не съм - така че спести си забележките. Леко ми се налага да пътувам напред назад та имам тази възможност. За успокоение на явно вътрешно изтерзаната ти душа - да пробвал съм? Со фъкин уот? Не някои - всички от изброените са скъпи усилватели. Да имам Кох Педалтон и Х&К Тюбман 2- преампс - защото не искам още един амп и не ми трябва. И не смятам, че ти трябват повече от 2 часа, за да оцениш качествата на един или друг усилвател...ако си свирил на повече от 2... Редактирано Януари 23, 2006 от synchu Цитирай
Recommended Posts