Jump to content
Българският форум за музиканти

Пропуск на кухарката :)))


Recommended Posts

Както виждате аз съм един nasty little lamer, та ще започвам със леймърските въпроси ;) . Преди дни намазах от братовчеда(който вече не свири) някакъв електрически Fender(не ме питайте за модел-Remember? I'm the new one! The lamer!), а аз отдавна имам мераци да се науча да свиря, но до момента нямах подобна възможност. Та въпроса ми(който не го намерих във отредената за леймъри като мен тема --the Ultimate Guide For Beginners--) е следния:има ли възможност да се уча направо на тази китара пропускайки кухарката или тя е задължителен елемент от обучението? 10x in advance!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 34
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Не е задължително да се почва от акустична. Аз почнах с нея пък до никъде не съм стигнал. Няма никакъв проблем да се почне с електрическа. То вече се определя от това какво искаш да учиш и какво да свириш...

 

п.п. ако можеш качи някакви снимки на китарата или кажи модела че ми стана интересно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече сме 3:0 ;)

 

Аз лично почнах с акустичната защото наште смятаха че е просто приумица която ще отшуми както се и появи... ;) Само че те не знаеха че идеята назрява повече от половин десетилетие... Буахахахахаwhistle.gifbananadance.gif047.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много са различни за мен

аз почнах на акустична и въпреки че дрънкам нарядко то е повече на нея

помисли кое те кефи повече и започни с него

Но като цяло не като едното да е основно а другото десерт-

различни са и наистина не мисля че толкова влияе

въпреки ча на мен ми едоста неудобна да свиря с перце да не казвам че

напрао не мога :lol::metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Донякъде всичко зависи от това , което искаш да правиш с китарата - за свирене по домашни купони или класически произведения се почва с акустичната , но ако ще искаш да свириш "жица" няма смисъл от акустичната . Аз лично съм почнал с акустична , защото нямаше друга :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е зле да свириш и на двете. На електрическата жица, а на акустичната - разни хармонии, и пиеси за китара. Акустичната китара върши много добра работа и за упражнение, когато си навън, например.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може що да не може ... много хора който познавам почнаха от електрическа и минаха към кухарки щото като ходим някаде из планината или някаде другаде няма как да носим кубета и тн

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

/офф

 

Ми аз точно за тва си направих усилвател на батерийка :lol: Всичко се побира в калъфа на китарата и так-так разгъвам апаратурата за 15 секунди и почваме :metalist:

 

Сори за офф-а :exclaim:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже никой не схвана иронията в предишния ми пост, аз искам да кажа, че съм съгласен с колегата Евтим - хубаво е да се свири и на двете китари.

 

Аз съм на мнение, че винаги е по-добре първите няколко месеца да се свири на акустична. Чак след това може да се мине на електрическа. Преходът от обикновена към електрическа китара ще бъде много лесен. Това не важи за обратния случай, тъй като при акустичната китара няма ефекти, които да помагат за ваденето на хубав звук. Там нещата опират до техника.

 

Всеки добър китарист може да свири и е започнал на кухарка. Ерик Клептън да не е по-тъп от нас, че не е награбил веднага електрическия инструмент?

 

Ако един човек обича китарата истински, няма да му пука, че тя е акустична - ще свири на нея, нищо че предполага, че на електрическа ще му е по-кеф.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста категорично заключение... Как стигна до този извод и защо смяташ че това което ще свири на класическата няма да може да го свири и на електрическата... Ем струните са по-ниско, ем са и по-меки - фингърпикинга ще му е на 6 :P Просто е глупаво да действаш на тоя принцип: Рече и отсече! ;)

 

Ае и със здраве

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да почва с каквото го кефи, иначе рискува да убие желанието за свирене ;)

пък след време ако му се присвири класика ще се занимае и с класическа китара :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.