Overdrive Отговорено Юли 12, 2006 Отговорено Юли 12, 2006 а кво значение има??? принципно на 2те се свири еднакво (освен че например на мен са ми страшно неудобни повечето кухарки). Важно е китарата ти да те кефи и това да ти дава стимул да свириш, а не да се мъчиш с няква 20 годишна кремонка, да ти стават мазоли на пръстите и да не можеш да свириш след 10то прагче, само щото според някой трябва да се почне от кухарка. Аз лично почнах с акустична, която намерих на аванта, но това не ми помогна да се науча да свиря, щот ми беше неудобна и не ме кефеше, в къщи кат разбраха че ще си вземам електрическа щяха да ме застрелят, но мога да кажа че за несец от както имах електрическа напреднах повече отколкото за година с кухарката, но това е за мене де, за всеки е различно. Имай в предвид и че ел. китара не свири сама - т.е. без усилвател Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Юли 12, 2006 Отговорено Юли 12, 2006 Имай в предвид и че ел. китара не свири сама - т.е. без усилвател Лично аз като си взех китарата нито дист имах , нито усилвател , така че и това не е проблем Цитирай
zigi Отговорено Юли 12, 2006 Отговорено Юли 12, 2006 На 1 място четох, че за да напредне човек няма значение на каква китара е започнал, важно е тя да му е удобна и да го заинтригува, за да може той да жули по цял ден и да стане добър естествено Цитирай
kazimbutt Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 Ако наистина обичаш и цениш китарата като инструмент, няма да те интересува дали е акустична или електрическа - и на двете ще свириш с удоволствие. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 Въпросът не е до ценене на китарата като инструмент! Наистина между електрическата китара и акустичната китара има голяма разлика. И аз лично преди време имах близки срещи...не от трети вид с един познат, който свири на класическа китара, а аз наблягам главно на електрическата. И двамата си признахме, че това, което единия свири на неговия си инструмент, другия няма да може да го изсвири и след примерно 2 години упражнения, въпреки че и двамата не се имаме за много добри. И честно да ви кажа той на мен ми скри топката! Обаче той казва че и аз неговата... И двамата свирим на китара, но се оказва, че реално едва ли не свирим на различни инструменти! Така че, изборът е в това какво повече те кефи. Затова има и повече китаристи, от колкото басисти, щото повече хора ги кефи да свирят на китара, примерно... Цитирай
zigi Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 Ми аз смятам, че за баса е друга причината. Малко хора искат да свирят на бас, щото за да свириш на бас, тряя да си в група щото просто ей така да си жулиш на бас у вас, малко безсмислено ми се струва. Пък и на китара има мн повече неща, които да се свирят, отколкото на бас. Нали той все пак си е главно за ритъм. Пък и мисля че повечето хора смятат, че баса е по-лесен и затва си хващат китара, въпреки че не е така. Цитирай
Лелдорин Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 Ако наистина обичаш и цениш китарата като инструмент, няма да те интересува дали е акустична или електрическа - и на двете ще свириш с удоволствие. ако наистина цениш и обичаш флейтата като инструмент,няма да те интересува дали свириш на флейта или на тромбон или на туба. това дето го казваш е същото. Цитирай
vovcho Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 Ако обичаш да караш колело, няма значение дали караш колело, тротинетка или кола. Ти това каза :read: Цитирай
kazimbutt Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 ако наистина цениш и обичаш флейтата като инструмент,няма да те интересува дали свириш на флейта или на тромбон или на туба.това дето го казваш е същото. Не е същото, защото тромбонът и тубата не са разновидности на флейтата. Цитирай
badhabittt Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 аз съм басист и мисля че свиренето на класическа класическа музика придава супер много техника та според мен класическата китара е един ГОЛЯМ + Цитирай
Лелдорин Отговорено Юли 14, 2006 Отговорено Юли 14, 2006 (Редактирано) ако наистина цениш и обичаш флейтата като инструмент,няма да те интересува дали свириш на флейта или на тромбон или на туба.това дето го казваш е същото. Не е същото, защото тромбонът и тубата не са разновидности на флейтата. нали пак се духа.същото е.духаш и натискаш клапи.от твоя пост така излиза. Редактирано Юли 14, 2006 от Лелдорин Цитирай
kazimbutt Отговорено Юли 14, 2006 Отговорено Юли 14, 2006 (Редактирано) Същото щеше да е, ако говорех за китара и цигулка. Общото между тези два инструмента е, че са струнни. Случаят с флейтата и тубата е аналогичен. Акустичната и електрическата китара са разновидности на един инструмент, а не различни инструменти, както в дадения от тебе пример. Редактирано Юли 14, 2006 от kazimbutt Цитирай
vovcho Отговорено Юли 14, 2006 Отговорено Юли 14, 2006 А, бе като научиш някои похвати с пръстенцата е голямо удоволствие да се свири на класическа. Цитирай
NitroBGA Отговорено Юли 14, 2006 Отговорено Юли 14, 2006 аз съм басист и мисля че свиренето на класическа класическа музика придава супер много техника та според мен класическата китара е един ГОЛЯМ + Човекът е басист и ви скри топката на всички. Само на мен ли ми харесват и двата вида и само аз ли съм еднакво добър и на двата ? Цитирай
TONY Отговорено Юли 14, 2006 Отговорено Юли 14, 2006 не бе нитро - и аз сьм почнал с класика даже напоследьк сьм извадил класическата от кальфа някоя от следващите репетиции - ще посвирим класика по ноти просто не си казал kazimbutt -знаеш ли че Паганини е композирал произведенията си за цигулка на китара пьрво и после ги е прехвьрлял казват че Николо е бил страхотен китарист освен вероятно най голямия цигулар,който е бил разждан на тая планета в което не се и сьмнявам Цитирай
Recommended Posts