AlFiA Отговорено Юли 11, 2006 Отговорено Юли 11, 2006 Чакай малко да ти го повторя че няколко пъти го четох и не можах да схвана смисъла: ако слушаш нещо, което не можеш да изпееш, и то ти остане в главата и след това се мъчиш а то не става - тогава разбирам но от мълчене дори да си напрагаш гласните струни не може да прегракнеш Уф. Мисълта накрая май ти я разбрах. :idea: Искаш да кажеш че може да се преграква единствено от неправилно пеене, а не от мълчаливо слушане. Цитирай
LOE Отговорено Юли 11, 2006 Отговорено Юли 11, 2006 Мда, просто слушайки нещо което не е твоя глас, то ти се запечатва в главата и дори подсъзнателно може да се мъчиш да го имитираш, дори и да не прегракнеш от усилията понеже това не е твоя глас ще звучи неестествено, все едно че оригиналния певец е прегракнал и се мъчи... Да не ползваш естествения си глас и да се мъчиш да подражаваш на нечий друг си е чиста проба неправилно пеене. Цитирай
Benny Exclusive Отговорено Юли 19, 2006 Отговорено Юли 19, 2006 а за психика... хмм психика да бих искал да заколя тоя дето ме разпява и тоя дето пее лошо, но да влияе на лошото пеене е да понякога като не си взимам лекарствата Какви лекарства? И тези лекарства влияят ли ти на гласа или само на психиката? Цитирай
MDFk Отговорено Юли 19, 2006 Отговорено Юли 19, 2006 Аз разчиствам а вие точно тоя..Ентелигент цитирате! Цитирай
toshevski Отговорено Юли 19, 2006 Отговорено Юли 19, 2006 (Редактирано) Редактирано Юли 19, 2006 от toshevski Цитирай
ronia Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 Заклевам се, че пресипнах от "Tomorrow Never Dies" на Шерил Кроу. Отдавна не я бях чувала тази песен, но в началото на съответния 007 я пуснаха цялата. След първия припев вече едва говорех... от слушане само Цитирай
csc Отговорено Февруари 6, 2007 Отговорено Февруари 6, 2007 Естествено, че може да се шрегракне от слушане! Освен с ушите си, певците слушат и с гърлото си, затова когато слушаш някой как се дере или се мъчи известно време, след това ако не ти е тренирано гърлото за "не чуване на лошите тонове" ве прегракнеш. На мен ми се налага понякога да слушам една бъдеща фолк-певица преди мен на уроците си в Събота. Момиченцето има ангелски глас в първите 30мин след това не може да си задържи тона, та като ми се падне "честта" да я слушам, си слагам ръцете на врата и си мисля за неща, които да ме отведат много надалеч. И номера минава! Сигурна е работата, понеже съм питала учителката си и тя ми го обясни. Аз лично пея в хор и колегите ми никога не идват разпяти на работа и като почнат да пеят всички започват да кашлят и да им се образуват хрипове и съм забелязала, че щом колежката до мен се изкашля, след нея и аз кашлям. Шантава работа, ма е истина! Цитирай
Bohemian Отговорено Февруари 8, 2007 Отговорено Февруари 8, 2007 Цялата работа се състои в това, че понякога честотата, с която вибрират гласните струни на пеещият, съвпада или много се доближава до тази на слущащия и се получава резонанс, при което се натоварват гласните струни на слущащия и се създава усещане за "прегракналост". Цитирай
AlFiA Отговорено Февруари 10, 2007 Отговорено Февруари 10, 2007 Цялата работа се състои в това, че понякога честотата, с която вибрират гласните струни на пеещият, съвпада или много се доближава до тази на слущащия и се получава резонанс, при което се натоварват гласните струни на слущащия и се създава усещане за "прегракналост". Не си точен. Гласните струни не се колебаят от въздушния поток. Вибрацията на гласните връзки е независима от дишането и въздушния поток, а се разлюляват от самата глътка, която реагира на импулсите на възвратния нерв. Излиза че ако си "настроиш" централната нервна система на честотата на петел - ще резонираш като петел. Ако на честотата на вълка - също резонираш като вълк, тоест гласните ти връзки ще почнат да се колебаят, въпреки че само слушаш а не виеш Цитирай
Bohemian Отговорено Февруари 10, 2007 Отговорено Февруари 10, 2007 Напротив, напълно точен съм! Просто не съм отбелязал какво поражда трептенето на гласните струни (които трептят с дадена честота дори без организма да им е въздействал по някакъв начин). Цитирай
AlFiA Отговорено Февруари 10, 2007 Отговорено Февруари 10, 2007 Напротив, напълно точен съм! Просто не съм отбелязал какво поражда трептенето на гласните струни (които трептят с дадена честота дори без организма да им е въздействал по някакъв начин). Хаааааааааааааа. Ако знаеш как ме забавлява отговорът ти Винатяването при мъжете е като седмото чудо на света П.С. И с какво последно е свързана формулата на функцията на честотата на трептене на гласните струни? Особено ако както твърдиш не било от организЪма ..................................... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 10, 2007 Отговорено Февруари 10, 2007 (Редактирано) Пф-ф-ф, ебати глупостите. А по принцип метъла е музиката на дявола, защото метъл китарите резонират на 666 херца, и честотата съвпада с честотата на радио Техеран, което е на 666 килохерца АМ, и понеже 666000/666=1000, то при всеки такт от метъл песен, 1000 камъни падат от небето, за радост на всички, които се будят в 6 без 10 в Техеран. Освен това организма и онанизма са в съотношение 4:7. Редактирано Февруари 10, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
Bohemian Отговорено Февруари 10, 2007 Отговорено Февруари 10, 2007 Виж сега, абсолютно всяка материя трепти с някаква собствена честота, дори видимо да се намира в покой. В това число и гласните струни. Последните ти постове са напълно излишни. Ако знаеше нещо по същината на темата (а именно прегракването при слушане), щеше да го напишеш в по-предното си мнение. Виждам, че имаш желание да се изтъкнеш, но е хубаво и да помислиш малко преди да пишеш. П.П. Може би това е част от несполучливия ти опит за сарказъм, но думата "организма" се пише без "Ъ". Грешката ми в случая е, че трябваше да бъде с пълен член. П.П.П. Не знам за "винатяването" при мъжете, но незадоволеността при жените определено личи отдалеч. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 10, 2007 Отговорено Февруари 10, 2007 (Редактирано) Ако можеш, опиши в детайли трептенията на телата. Как трептят гласните струни, особено при затворена уста, под действието на външно звуково налягане, и то как успяват да се разтрептят с толкова голяма амплитуда, че чак да прекракне човек. То значи като слушаме някой как пее, и само трябва да изпускаме въздух, и гласните струни ще се разтрептят сами, и ще пеем всъщност. А има ли някакъв трик, как, като слушаме как някой се дере, да изпадаме в такъв резонанс, че да прегракваме на терца отгоре. Или има ли опастност тогава, като се ебат съседите, нашето тяло да изпадне в резонанс, и да не може да спим цяла нощ. Сега сериозно - недей да пишеш неща, в които не си изобщо сигурен. Нищо лично. Редактирано Февруари 10, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
AlFiA Отговорено Февруари 10, 2007 Отговорено Февруари 10, 2007 Разбира се че последния ми пост беше да те подразня. Само че това което се опитваш да ми припишеш се отнася за теб. П.С. @ Eвтиме, нещо не схванах връзката вокал-китара-метъл и дявол?! Навярно причина да провокирам такъв твой постинг е бил вещерското ми въображение...? Е, да се надяваме че все пак има нещо успокоително в цялата история - че асоциативната връзка между китара и глава би трябвало да е куха... Хайде стига сте се сърдили момчета, желая ви лека нощ. Цитирай
Recommended Posts