Jump to content
Българският форум за музиканти

Benny Exclusive

Members
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Benny Exclusive

  1. А до тогава ще имаме ли да слушаме вече презентиран yesterday?
  2. Какви лекарства? И тези лекарства влияят ли ти на гласа или само на психиката?
  3. Да гра... Айде, айде, издаде се
  4. Benny Exclusive

    Какъв съм?

    Пич... изобщо не е смешно... :think: :wow: Първо гласът ти не е мутирал все още, после тук пееш 3-4 тона, как може човек да разбере какъв ти е гласът. После пееш изключително фалшиво, аз не чух един точен тон, камо ли за тон който освен точен да е и верен (под точен тон имам предвид да изпееш определена нота, не малко по-ниско или високо, а под верен - да изпееш тона който трябва). Поста не цели да те обиди или нещо такова, просто съм откровен с тебе. Някак си очаквах човек който иска оценка на гласа поне да може да взима тонове вярно... много работа те чака ако искаш да направиш нещо с тоя глас Е, стига де... То от това, което се чува, човек нищо не може да каже относно твоя глас. Нищо почти не се чува от него. Сложи някакъв друг запис, в който пееш само ти, без китара или друг инструмент. Има тема за песента yestarday. Изпей я и тогава можем да си дадем "тежката дума"
  5. Benny Exclusive

    Какъв съм?

    Тая тема ми заприлича малко на женкия пазар... Никой от хората във форума не може да ти каже какъв глас си, независимо кои тонове покриваш. То и аз като мецосопран мога да изпищя фа на трета октава, но това не значи, че съм сопран. Зависи от тембър, преходи и тн. Нали каза, че те е слушал професионалист. Той не ти ли каза какъв глас си или поне какъв предполага, че би могъл да си?
  6. Така си е. Психиката е голямо нещо. По дискавъри бяха давали едно момче с тумор в главата и той си е представял как го унищожава и наистина туморът изчезнал. Това си е чудо, което показва какво може да направи психиката. И аз като слушам някой, който не може да пее, но се опитва, ми става гадно на гърлото, стяга ми се и после не пея много добре.
  7. Всичко е възможно. Стига да го искаш достатъчно силно. Например великата Гена Димитрова, лека и пръст, в началото също не е пеела идеално...ей така, да и идва природно. Но човек с повече усилия постига желаните резултати. Аз бих те посъветвала щом усещаш, че нещо не излиза, по-добре иди при вокален педагог. Можеш да си повредиш гласа ако пееш грешно дълго време и после да не можеш да се отървеш от стари лоши навици.
  8. My Webpage Винаги съм се прекланяла пред този глас, защото наистина е уникален. Великолепни височини, изключителна точност... абе, направо Вие какво ще кажете
  9. Напротив - трябва да може да покаже поне 90%. Ти питаш ли ме мене например. Тази година ще кандидатсвам в Академията и изпитите започват от 9. Аз вероятно ще съм към 12, защото първо почват с мъже - баси, баритони и тенори и после са мецосопраните. Човек трябва да се научи да пее и сутрин и даже ако го накарат надолу с главата да пее да го направи, защото ако не може винаги ще се намери някой друг да го направи и ще вземат него...
  10. Така, като си го представям, не е много лесно, защото коремните мускули се натоварват доста. Ти до колко издържаш? И май главната файда е, че раздвижваш мускулите около диафрагмата... или греша...?
  11. Ето ти една отвара, която не съм пробвала още, просто защото не ми е било изморено гърлото и не ми се е наложило да си я правя. Демек това е за изморено гърло. Знам я от преподавателката ми, а тя много си пази гласа. 1 чаша вода 1/2 чаша анасон вариш ги 15 мин. (не на много силен огън) после прецеждаш добавяш 2 супени лъжици коняк 1 супена лъжица мед сипваш си го в една бутилчица и си го пиеш за целия ден на малки глътки през 5-10 мин. Ей, и не прекалявай с коняка
  12. На мен гласът ми не беше изморен. Просто нямах физическата сила да пея. При оперното пеене се иска здрава опора на диафраграма и изобщо общ тонус на цялото тяло. Едва ли не трябва да се чувстваш като лъвица и да си супер нахъсана, за да си свършиш работата, а не да мялчиш като някое гладно коте от улицата
  13. Щото аз пих 2-3 пъти, но не усетих абсолютно никакъв резултат. Последната седмица нямах много сила и съответно пеех без енергия. Реших да пробвам, пих го топло и го разбърках, за да се разгазира и да не ми дразни гърлото. Нищо... Или тия са големи измамници, или на мен просто не ми действа. Рядко изпадам в състояние да нямам сила, но тези жеги тука от преди няколко дена ме изпиха направо
  14. Интересно Може би всичко е свързано с опората и от там с въздуха. След секс и следователно след орагазъм мускулите около половите органи се отпускат (или поне така аз мисля), и от там те вече не могат да поддържат същото налягане на въздуха, както преди секс. Въпреки всичко аз не смятам, че сексът ЧАК ПЪК ТОЛКОВА влияе на пеенето. Всяко правило си има изключения - може пък при някой да е точно обратното - да помага!
  15. Май всички, който са писали в тази тема до тук пеят поп... Моето е класическо пеене и е малко по-различно. Аз се старая да усещам всички тонове, всички гласни, съгласни и изобщо всичко на едно място, в една точка. Всеки следващ тон, всяка следваща сричка трябва да се мисли все едно я изпяваш върху предишната. Така не се губи позицията на тона, запазва се една постановка, не се чуват чупките между регистрите. Ако си представяш всеки път, че "кацаш" върху тона, а не да го буташ отдолу, всички тонове, срички и букви са си на едно място и са еднакво озвучени. Така се избягва глухотата на някои съгласни. Също така трябва да се стараеш да артикулираш с устните, все едно пееш на хора, който трудно разбират и трябва много ясно и отчетливо да им се произнася всичко. Така не би трябвало да има проблем със съгласните.
  16. Със сигурност слухът се развива, то се знае. Но като се замисля това е единственото преимущество. Хубаво е човек да пее в хор, но не за дълго. Всеки иска да е най-отпред на сцената и да играе главната роля. Никога не бих се задоволила да остана хористка (беквокалистка).
  17. Предполагам говориш за разпяване. По принцип 10-15 мин. са достатъчни, за да се разпее един певец. Но по-важно е не колко време се разпяваш, а как. Аз лично почвам първо със среден регистър, после низини и наййййй-накрая височините. Така, като за десерт Ако се разпяваш неправилно и 2 часа няма да ти стигнат. Много си е пипкава тая работа и сам човек много трудно би се оправил. Трябва ти човек, който поне в началото да те контролира, да те слуша, да ти казва къде са ти грешките. Разликите за теб, докато пееш, между правилно и неправилно пеене са много по-малки отколкото за хората, които те слушат.
  18. А, това ми хареса много. Доста точен пример, говорейки на тази тема - дали на български или на английски предпочитаме да пеем.
  19. Аз почнах някъде на 16 при една позната на майка ми от хоровата капела. Тя трябваше да ме преслуша няколко пъти и да каже имам ли глас за оперна певица. Истината е, че ако майка ми не ме беше насочила, а тя е музикант, сигурно никога нямаше да се занимавам с пеене. Та да се върнем към моите първи стъпки. Да, оказа се, че в мен дреме един мецосопран. След време се преместих при преподавателка от Академията, но тъй като тя се пенсионира, ме прехвърли при сегашната ми преподавателка, за което съм безкрайно щастлива. Смело мога да твърдя, че сега получавам насоки в пеенето, каквито получават младите певци на запад. Преди 1 седмица някъде отидох само на един урок (ей така, колкото да видя за какво става дума) при една певица - Марияна Карпатова, която преподава в Америка оперно пеене. Та на този урок се говореше за абсолютно същите неща, който ми обяснява моята преподавателка, но изказано с други думи. А в Америка един урок е някъде 80$ на час. И така, сега се готвя за изпитите в Академията. Миналата година кандидатствах и се класирах втора, но не ме приеха - имаше бройка за една само.
  20. By the way и аз си хапвам манов мед, но много радко. Прочетох някъде за чайчето, че не трябва да се слага мед в него, защото от високата температура му "умират" полезните съставки. Това го знам и за това изчаквам да изстине, или ако нямам време сипвам малко студено мляко и така много по-бързо се охлажда.
  21. Супер е това парче. Чувала съм го и ще взема са си го истегля
  22. Може да пристягаш много гърлото. Преди като пеех сама и нямаше кой да ме контролира стягах гърлото и после се чувствах все едно съм се драла като животно на концерт. :killyou: Поне при мен (аз уча класическо пеене и е много различно от естрадата) ларинксът не бива да се качва нагоре, а напротив - даже малко надолу. Пробвай да си следиш гърлото. Трябва да си представиш, че гърлото е метална тръба - не бива изобщо да мърда. Също си следи долната челюст. Тя също не бива да се стяга, защото всичко е комплексно - стегнеш ли челюстта, стягаш гърлото и обратното.
  23. Graciq, кажи какъв вид пеене учиш, какъв глас си. Също така къде ходиш на уроци и при кой преподавател И да не забравиш да кажеш с каква машинка се записваш. Може да е полезен съвет за другите.
  24. А не може ли вместо със захар ряпата да се напълни с мед или чрез захарта "отварата" става по-благотворна отколкото с мед? Ако знаеш още някой подобен трик, моля те сподели го
  25. Явно не си ме разбрал, Mark Avrelii Ставаше дума за машинка, която можеш да пренасяш навсякъде... Много хора от Академията го правят... Но най-удобно е, когато отиваш на урок да пееш... обикновено ти отиваш при учителката си, а не тя при теб... взимаш си въпросното устройство и после след урока си преслушваш записа... така много по-лесно ще си осъзнаеш грешките и ще можеш да ги поправиш...
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.