Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Момчета и момичета,

Имам BOSS GT10 от доста време. Преминах на камиончета и лампови глави, съответно BOSS-а събира прах.

Пуснах го за продажба по някое време, нямаше особен интерес, пък и мене ме завъртя шайбата и така си остана на рафта.

Получих предложение за замяната му с LINE 6 POD X3 Pro (не от форума, от другаде).

Никога не съм се докосвал до LINE 6 продукт.

Свиря вече само в домашна обстановка, по-скоро експериментирам, записвам...

Въпреки че официално съм показал червен картон на процесорите, предложението ме зачовърка.

Предполага се, че симулациите и общия тон на конкретния LINE 6 са с едни гърди напред пред GT10.

Предвид факта че няма да свиря в жива обстановка, рак форматът не ме притеснява, както и (евентуално) по-тромавото

управление.

Ще съм благодарен за мнения.

Поставете се на мое място.

Бихте ли извършили замяната?

Струва ли си?

Поздрав и благодаря!

Явор

P.S. Не искам да отварям кутията на Пандора и да предизвиквам поредната безсмислена дискусия за:

А) Процесори срещу камиончета/лампи и/или

Б) BOSS срещу LINE 6.

Моля, просто ако някой е ползвал и двете машинки, да сподели впечатленията и предпочитанията си.

Редактирано от jabs
Отговорено

Ако Боса прашасва вземи Лайн 6, посвири да чуеш как е и после го пусни и него за продажба. Иначе ефектите на Бос на мен повече ми харесват.

Отговорено (Редактирано)

Мда. Зор за продажба няма, човъркане на нова придобивка е винаги добре дошло.... въпроса е да не се мина :)

За ефектите работата е ясна: в нета преобладава мнението че БОС-а е по-добър.

Редактирано от jabs
Отговорено (Редактирано)

Забрави за изхода за слушалки на POD-a или USB-то... това само мога да ти кажа като минус и като собственик на POD HD500... S/pdif аутпута директно в картата, от там на мониторите и си в джаза ;) Ако това е твоят чейн разбира се... Другото са само плюсове

Ааааа, имаш си и софтуер с чудесен интерфейс ;)

Сега чак забелязах че става дума за X3 PRO, а не за HD PRO, така че може и да се минеш... :blush:

Редактирано от dickens
Отговорено

Именно. Тук е тънкия момент: X3 а не HD. Никой ли няма впечатления от конкретния процесор?

Отговорено

Преди съм имал Х3, и накрая си мислех пък дали да не го сменя за ГТ10, така че щом е за проба и ташак - действай.

Предполагам, че след време като решиш да го продаваш, може би ще е малко по-трудно, бидейки рак, а не флоор, но това са си мои размисли.

Отговорено

Patman, тенкс. Разбира се, темата беше една от първите които прочетох.

Като обобщение, явно се приема че ПОД-а е силен при записи, докато БОС-а го бие при живо свирене.

Смятам така да приема нещата и да рискувам.

Благодаря на всички за мненията :)

Отговорено (Редактирано)

Мдаааа.

Да поставим анализа на нАучна основа, както обичаше да казва Стратега от Правец.

Нека за улеснение приемем, че:

- BOSS GT10 = BO

- POD X3 PRO = PD

Нека също така въведем десетобална скала за оценка, където:

-5 означава, че PD се е представил максимално зле спрямо BO в дадената категория;

0 означава че има паритет и

+5 означава че PD печели убедително.

И така:

1) Впечатление първо: визия.

На фона на танкоподобната структура на ВО и същевременно прецизното изпълнение на детайлите му,

PD изглежда като коте сираче от улицата. Ръбат и обемен корпус, евтини пластмасови бутони от поне три различни типа,

малък дисплей. Общо усещане за крехка и болнава машинка. Оценка: -3

2) Впечатление второ: интерфейс.

Изненадващо интуитивен и стегнат. Разбира се, ВО е много по-"tweakable", тоест има повече опции за настройка и бъзикане,

но пък това е и минус, защото лесно се губиш в многобройните му менюта и подменюта. PD е направен простичко, не ми беше нужно

да отварям ръководството и за около час бях абсолютно наясно с цялата структура на интерфейса. Считам че всяка от двете машини

е подчинила управлението си на пакета функции които предлага и затова оценката ми е 0 (паритет).

3) Впечатление трето: звук.

Тук нещата стават интересни.

Да отбележа: разходих се по фабрични пресети и не съм влизал в дълбоки води (анализ на ефекти, собствени пресети, ампове... блаблабла). Чейна беше максимално опростен: китара-->PD-->слушалки.

Две първи впечатления:

- При ВО, необходимо ми беше доста време и човъркане, за да създам пресет който да ми хареса. Нито един от фабричните не ми допадна особено. При PD, наопаки, май не сигнах до фабричен пресет, който да не ми хареса...

- Така наречената COSM технология следва да се погребе с артилерийски салюти и военни почести. Толкова от мен :)

- Като никога, обединените мнения в нета се оказаха верни: ВО е добър за сценична изява. PD обаче го отвява като качество и реалност на звука, особено при хай-гейн симулациите. Общо взето, прякото сравнение между двата е като да се сравнява ябълка с портокал... единствена обща характеристика: плодове :)

Оценка: +5

Disclaimer: Това писание е плод на лично мнение на Автора и не ангажира никого. Моля не го плюйте, ритайте, блъскайте и ръгайте с лакти :)

Редактирано от jabs
Отговорено

Не съм ги пипал точно тези.

Но от опит знам, че за свирене включен пред лампови кубета избирам Босс-а,

за директен запис Лайн 6. Така,че "убедителната" победа, да не би да е само от

ДИ тест?

Отговорено (Редактирано)

Както съм написал: "Чейна беше максимално опростен: китара-->PD-->слушалки"

Но на мен това ми и трябва и затова, в тази категория присъждам трофея на ПОД-а.

Как звучи пред амп, честно казано не ме интересува, тъй като не виждам особен смисъл да се смесва процесор и лампова техника :))

Но пак, лично мое мнение

А иначе, ще продължа с експериментите и ако някой го интересува, ще пиша.

По-занимателно е как ще звучат "времевите" му ефекти в FX-Loop на амп.

От Босс-а и прословутия 4-кабелен метод не бях особено очарован.

Редактирано от jabs