Dread Отговорено Януари 30, 2009 Отговорено Януари 30, 2009 Аз имах подобен проблем и го отстраних по хамалски начин - преди по-сериозна употреба на тремолото натягаш максимално ключа на проблемната струна, по такъв начин, че струната да е много обтегната в участъка зад блока. Цитирай
Slacoth Отговорено Януари 30, 2009 Отговорено Януари 30, 2009 При оригиналният модел флойд няма такъв проблем. Правил съм минути брутален дайвинг, но после струните си спинкат при тунерчето. Скъпото си е истинско. Цитирай
abductor Отговорено Януари 30, 2009 Отговорено Януари 30, 2009 Принципно джаксънските флойдове (не говоря за тези на JS серията) далеч не са толкова зле, колкото болшенството други лицензни флойдове. Моя на DK-2-ката държи като френски ключ, а го ползвам наистина много интензивно и за една седмица я мръдне някой цент, я - не. Цитирай
DeadWing Отговорено Януари 30, 2009 Отговорено Януари 30, 2009 Всичко зависи от единичната китара.Внимавахте какво избирате и няма да имате проблеми Моята е за лютиер да и оправи външния вид,флойда и сет ъп :0 Но това като се взема емгта лятото :д Цитирай
Ignos Отговорено Януари 30, 2009 Отговорено Януари 30, 2009 Имам един въпрос. Вгледал съм се да си взимам Джаксън JS30 или по-точно JS30 DKT (dinky hardtail май се водеше) и гледам има модели с по 22 и такива с по 24 прагчета. В официалния сайт са с 22, но и из разни други са с по 24. Да разбирам ли, че се произвеждат и двата вида? Четох и че при по евтините модели казвате, че, на тези с 24 прагчета, често им се усуква грифът - това важи ли и когато китарата е без тремоло (както в случая) или опънът на струните е еднакъв? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 30, 2009 Отговорено Януари 30, 2009 (Редактирано) Нямам представа дали има много общо с тремолото. Не знам дали е и директно свързано с позициите. Просто от 5 Джаксън-а, които бяха в мен за ремонт, 4 се бяха поосукали, а 5-тата, която не беше, беше с 22 прага. Веднъж дойде едно момче, които беше със стара 24-прагова Джаксън Кели за сетъп и при нея нямаше усукване, та пак е малко до късмет, обаче ми е правило впечатление усукването при немалка част от 24-праговите такива китари, които са ми попадали. Редактирано Януари 30, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Януари 31, 2009 Отговорено Януари 31, 2009 Б*си... Четох, четох... Ми то излезе, че един Стаг или Корт е по - добре от Джаксън за същите пари... Цитирай
billymilano Отговорено Януари 31, 2009 Отговорено Януари 31, 2009 скъп Суайър или евтин Джаксън? Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 31, 2009 Отговорено Януари 31, 2009 Б*си... Четох, четох... Ми то излезе, че един Стаг или Корт е по - добре от Джаксън за същите пари... Ще излъжа ако кажа, че въобще харесвам китарите Джаксън, никак не са ми по вкуса нито като вид нито като звук. Същото се отнася и до подобни инструменти от други производители. Но е напълно нормално китари от по неизвестни фирми, при еднаква цена, да са леко по качествени от тези на известни такива. Просто при последните се плаща доста за надписа на главата. По мои наблюдения (лични) Корт за 800 лева е по добре направен и свири по добре от Джаксън за горе долу същата цена. Същата работа като сравнението между Блейд например и мексикански Фендер. Името продава. п.п. Стаг е особен случай Цитирай
Ignos Отговорено Януари 31, 2009 Отговорено Януари 31, 2009 Абе то в крайна сметка всеки си решава сам какво да си вземе... Та моля отговорете на по-горния ми пост относно прагчетата, защото ми е чудно. Също бих искал да попитам понеже чета, че има голяма разлика от Индийските (или там откъдето бяха) китари и трези прозиведени в Япония и САЩ, в РФ случва ли се да внасят понякога Японски/Американски (американски мисля, че не внасят де, ама де да знае човек...) или не? Цитирай
abductor Отговорено Януари 31, 2009 Отговорено Януари 31, 2009 Ами принципно JS серията (ниският клас) са индийските, а Pro, X и MG (средният клас) са японските. Цитирай
horsefucker Отговорено Май 21, 2009 Отговорено Май 21, 2009 (Редактирано) Б*си... Четох, четох... Ми то излезе, че един Стаг или Корт е по - добре от Джаксън за същите пари... Ще излъжа ако кажа, че въобще харесвам китарите Джаксън, никак не са ми по вкуса нито като вид нито като звук. Същото се отнася и до подобни инструменти от други производители. Но е напълно нормално китари от по неизвестни фирми, при еднаква цена, да са леко по качествени от тези на известни такива. Просто при последните се плаща доста за надписа на главата. По мои наблюдения (лични) Корт за 800 лева е по добре направен и свири по добре от Джаксън за горе долу същата цена. Същата работа като сравнението между Блейд например и мексикански Фендер. Името продава. п.п. Стаг е особен случай Не мисля, че си прав. Преди свирех на DX10d Jackson от Японската серия и бях много доволен. Сравнено с Ibanez RG 370 /по мой вкус/ Динкито беше доста по-добро и създаваше впечатление за по-високо качество. Боята изглеждаше по-плътна и самата китара изглеждаше по-масивна. Докато Ибанеца беше все едно излязъл от завода за кибритени клечки, крака за столове, дървени дограми и китари в центъра на Пекин. А боята изглежда все едно, че като я чукнеш леко ще падне. Докато моята съм я изпускал от метър и повече и нищо и нямаше. Друг пример - сега съм с Jackson KE2 Kelly - USA, и при сравнение с Jackson DXMG - Japan и мога спокойно да кажа, че разлика в звука на двете китари почти няма. Естествено келито е с доста по-добър състейн /и изглежда по-добре :hysterical:/. Но за Kelly 2 струва 4150 лв., а DXMG - 916. Индийските джаксъни не са чак толкова лоши също. В началото ми се струваха гадни, ама после като ги сравних с някакви скуаяри, ямахи и тямподобни измислици и се оказа, че са доста прилични. Пък и за 500 - 600 кинта /нова/ не може да се купи кой знае каква китара. Тва за Корта са щуротий, пробвал съм Кортове за 800 - 900 лв. /включително и един роудс/. Мога спокойно да кажа, че моята DX10-ка и DXMG звучат доста по добре - а и двете са в този клас. ПП: Пробите са правени с Peavey 6505 и оригинален ъглов кабинет 4х12. Редактирано Май 21, 2009 от horsefucker Цитирай
sasog Отговорено Май 21, 2009 Отговорено Май 21, 2009 ^Няма как да не отбележа, че това за Кортовете си е лично твое мнение.Аз и един приятел сборихме едно такова Динки (DXMG) и моя Evl K4-останах с впечатление, различно от твоето...Усилвателят не беше същият (Fender Frontman 212r или нещо такова), а си беше направо скапан, но нали сравнявахме и двете китари през него. Цитирай
horsefucker Отговорено Май 21, 2009 Отговорено Май 21, 2009 Aз съм пробвал VX-4V, EVL K4 и Z64 и мога спокойно да кажа, че според мен Джаксъните са доста по прилични. Цитирай
ke3jackson Отговорено Май 21, 2009 Отговорено Май 21, 2009 (Редактирано) Каквото и да си говорим, за избор на китари от даден клас (ценова граница) , най-вече става дума за не друго ами въпрос на вкус... Не че , въпреки факта че не съм държал кой знае колко дъски в ръцете си ми се е случвало да попадна на истински талпи(лично усещане разбира се) за не малко парички... Но така или иначе за мене Jackson-ите са китарки с доста добро представяне в ниския клас , отличнички в средния , за високия не съм имал възможност да имам вземане даване но съм напълно убеден, че там вече нещата стават извънземни Редактирано Май 21, 2009 от ke3jackson Цитирай
Recommended Posts