7thString Публикувано Септември 29, 2012 Share Публикувано Септември 29, 2012 Тази сутрин ми писнА на нервите като вървя из стаята да завличам кабели, ефекти и други черва, затова без план и посока отидох в Бриколаж да видя какво мога да скалъпя. Сдобих се с: 1 брой дъска 40 на 100 на 3 1 брой летва 2 на 3 на метър няколко самопробивни видии(дрелката ми е на сьелу в Руси) Някакъв перваз или нещо от сорта Няколко стопера за врата, които всъщност са идеални крачета 4 метра 50 сантиметров фурнир(ша му бера лайката на тоя фурнир, изпили ми нервите!!!) Задължително някакви ваденки за брандиране Ето това е бъдещият педалборд за който разните кожодери искат 100 кинта. Бюджет - 50. Хубаво е да се изтъркат дъските с мокра кърпа, щото иначе фурнира не залепва като хората Истинският майстор първо реже, после мери на око и оправя грешките, които винаги са в излишъка, така, че просто се оправят с още рязане Накрая всичко си излиза. Все пак имах стимул да си купя евтина дрелка, за да не е твърде хамалска сглобката и да не се виждат видиите. От фурнира първо олепяме ръбчетата, които предварително с чук сме позаоблили. Толкова се псувахме с този фурнир, че почти се бях отказал - не е за всеки тая работа - то не бе балончета, сгънки, майни... тук вече сме в изходно положение около час по-късно. Това вече друго казва - спретнато и подредено Оставащо в To-Do списъка: - Да намеря някаква LED лампичка да ми се виждат хартиите. - Да се намери некожодерски магазин за велкро - тия в Бриколаж не знам с къв акъл ми искат 10 лева за една скромна лентичка - да се прескачат! - Да се измисли някакъв своеобразен похлупак с дръжки, който да го превръща в куфар. Успех Занимавката е идеална за скучна съботна сутрин 5 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Септември 30, 2012 Share Отговорено Септември 30, 2012 (Редактирано) До тук добре! В книжарници "Хеликон" има няколко вида LED лампички закрепваеми по различен начин към или около книга. Лентички велкро си намирам в собственият гардероб от някои стари дрехи или се огледай около кофите за такива! Редактирано Септември 30, 2012 от Лими Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Svanio Отговорено Септември 30, 2012 Share Отговорено Септември 30, 2012 (Редактирано) Велкро 2см. широчина можеш да намериш в шивашките магазини (говорим за лепенка) Пример - Тръгваш от Евлоги Георгиев по графа и от лявата страна, преди пощата, има шивашки магазин, който продава такова. Ако не бъркам, цената е 10лв. за един метър Аз по-широко от 2см. лепенка(в БГ) не съм виждал, ако намериш пиши. Браво за ентусиазма На мен ми се вижда доста неподреден, но предполягам, че на теб ти е удобно, което е важното. Снимай го като го завършиш Редактирано Септември 30, 2012 от buy&sell Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Септември 30, 2012 Share Отговорено Септември 30, 2012 Поздравления за педалборда и от мен. Доста рога си наредил За велкро виж тук: http://www.partners.bg Търси 3m dual lock. Това е велкрото за ефекти! Недостатък е цената му. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rosso Отговорено Септември 30, 2012 Share Отговорено Септември 30, 2012 Пичове, велкро с широчина 5 см се продава в повечето кинкалерии (това е магазин за шивашки аксесоари - копчета, ципове и т.н., а не за платове). Цената му е нещо от рода на 2-3 лева метъра и върши перфектна работа. Пример - кинкалерията на пазара Иван Вазов. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Svanio Отговорено Септември 30, 2012 Share Отговорено Септември 30, 2012 (Редактирано) ^Но залепващо се или просто лента? Лента 5см. и аз съм намирал, но незалепящо се. Едит: Така като гледам броя на ефектите, мисля, че 1 метър лента с широчина 2см. трябва да стигне, 1.5м. за по-сигурно. Редактирано Септември 30, 2012 от buy&sell Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Септември 30, 2012 Автор Share Отговорено Септември 30, 2012 В тези залепващите въобще не вярвам Някакво лепило, което знам, че хваща и толкова, или пък ще го ошаря с такера Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Септември 30, 2012 Автор Share Отговорено Септември 30, 2012 Браво за ентусиазма На мен ми се вижда доста неподреден, но предполягам, че на теб ти е удобно, което е важното. Снимай го като го завършиш Като си намеря пач кабели с малко по-нормална дължина ще го подредя по-добре, или като си навия на пръста да си направя такива Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rosso Отговорено Септември 30, 2012 Share Отговорено Септември 30, 2012 ^Но залепващо се или просто лента? Лента 5см. и аз съм намирал, но незалепящо се. Едит: Така като гледам броя на ефектите, мисля, че 1 метър лента с широчина 2см. трябва да стигне, 1.5м. за по-сигурно. Не е самозалепващо, но и най-простото лепило ще ти свърши работа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Svanio Отговорено Септември 30, 2012 Share Отговорено Септември 30, 2012 ^ Мхм, така си е, аз лично предпочитам лепенките Като си намеря пач кабели с малко по-нормална дължина ще го подредя по-добре, или като си навия на пръста да си направя такива А така те искам В тези залепващите въобще не вярвам Не знам защо, при мен са работили и работят още перфектно. Лепилото им държи, самото велкро също е доста читаво. Но за всеки влак си има гара Важното е DIY да има И аз като теб не искам да дам *баси сумата за парче метал или друго, така си го правиш сам, има баш Custom елемент и знаеш, че само себе си можеш да псуваш ако нещо не е наред. PS Chain-ът ти е много благ! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Септември 30, 2012 Автор Share Отговорено Септември 30, 2012 Благодаря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Септември 30, 2012 Share Отговорено Септември 30, 2012 Лепенката на 3М държи много яко. Фолиото ще ти отлепи, но няма да се разлепи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
рахата Отговорено Септември 30, 2012 Share Отговорено Септември 30, 2012 Бях пускал и аз преди няколко години тема за направа на педалборд,та там бях написал от къде бях взел 5 см велкро и дебело двойно залепващо тиксо с такава ширина.Комбинацията от двете е чук - нищо не беше мръднало до преди да бъде разпродадено. Един колега пък беше намерил някъде в Сф направо самозалепващо велкро. Темата: http://forum.muzikant.org/topic/43962-aaaeia-eaeaay-eae-aea-ne-iaidhaaei-iaaaeaeaidhae/page__hl__%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B4__fromsearch__1 Е-магазина със самозалепващо велкро: http://www.lastici.com/index.php?m=320&category=184&pc=184&lang=1 Иначе си оставил доста място - явно ще има още ефектчета 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
travelcaster2 Отговорено Септември 30, 2012 Share Отговорено Септември 30, 2012 По повод на лафа "Майсторите режат, а после мерят" да ви кажа и друг лаф: - Три пъти го режеш и все късо?! 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Svanio Отговорено Декември 15, 2012 Share Отговорено Декември 15, 2012 Някакво развитие има ли Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts