Samity Публикувано Септември 25, 2012 Публикувано Септември 25, 2012 Искам да попитам дали има подобни семплери като акаи мпц500 или 1000 може с по малко екстри на по достъпни цени? Цитирай
doc Отговорено Септември 25, 2012 Отговорено Септември 25, 2012 Не знам какво разбираш под достъпни цени. Доста по-евтин и добър вариант е дръм пад/миди контролер и софтуер. Лично аз работя и с двете, и да наистина чувството при пада не е същото, но върши добра работа пък и няма нужда от тракинг Цитирай
Samity Отговорено Септември 25, 2012 Автор Отговорено Септември 25, 2012 Аз също ползвам миди контролери но,примерно за някакви по дребни неща,за да не ми се налага да мъкна лаптопи,звукови карти, и контролери си мислех за нещо подобно примерно на акаи мпц500 или 1000 Цитирай
presly Отговорено Септември 25, 2012 Отговорено Септември 25, 2012 http://www.ebay.com/itm/Yamaha-Su-700-with-5-FREE-floppy-disks-/230854574469?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35c0014185 http://www.ebay.com/itm/Yamaha-SU200-Sampler-sampling-sequencer-su-200-workstation-Loopers-Delgiht-/120985782764?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c2b5089ec или ако успееш да си намериш Yamaha SU-10 Цитирай
onyx Отговорено Септември 26, 2012 Отговорено Септември 26, 2012 (Редактирано) MPC1000 дава проблеми с падовете. MPC500 e ok, или пък някои от старите модели на MPC. Ако изчакаш малко, съвсем скоро на пазара ще излязат и най-новите MPC-та на AKAI, които ще са на сравнително достъпни цени, като това например: http://www.thomann.d..._mpc_studio.htm или пък още по-евтин вариант, който обаче работи с iPad: http://www.thomann.d...kai_mpc_fly.htm А пък ако имаш лаптоп ти е достатъчна една такава дреболия - http://www.thomann.de/de/native_instruments_maschine_mikro.htm и пак ще ти е доста по-компактно от което и да е от старите МПЦ-та Редактирано Септември 26, 2012 от onyx Цитирай
doc Отговорено Септември 27, 2012 Отговорено Септември 27, 2012 (Редактирано) MPC 1000 само първите ревизии дават проблем с падовете. Следващите, които имат pad upgrade-а нямат такива проблеми. MPC 500 има дисплей като на елка. Бих препоръчал втора ръка или mpc1000 с jjos (която добавя много нови функциии и го превръща в много мощен семплер), или mpc2000/2000XL. Редактирано Септември 27, 2012 от doc Цитирай
RaverWild Отговорено Октомври 11, 2012 Отговорено Октомври 11, 2012 (Редактирано) Да и аз щях да кажа че на МПЦ1000 падовете са сменяеми, както и на МПЦ500. Ако се разтърсите добре ще намерите доста тунинговани МПЦта из нета къде на снимки къде за продан. По-евтина алтернатива на МПЦ ако търсиш хардуеърен семплър с падове е Roland SP-404 а на MPC1000 аналога е Roland SP-555. Другото не го закачайте. Но на Роландите падовете са по-гадни - едни твърди пластмасови са и не знам дали има сменяеми, освен това са доста по-малки, съответно трябва да сте по-точни с пръстите ако ще правите живо изпълнение. И който не знае да има предвид че новите МПЦта са само контролери, а не самостоятелни хардуеърни семплъри, както са досега съществуващите. Е, ако си търсиш "семплър" дето да ти е контролер и ще го връзваш с лаптоп, новите МПЦ-та или Maschine са оферта, както обаче се получава и със всеки МПЦ-подобен МИДИ контролер. Най-евтината алтернатива за нова машина е Akai XR20, което прилича на МПЦ500 но НЕ Е семплър, а само дръм машина. Имам го от известно време, не е лоша играчка но както казах, не е семплър. За сметка на това обаче с него бийт се прави за секунди. Ако вече целиш втората употреба - дъ скай ис дъ лимит. Има всичко из нета. Е и най-важното де - зависи каква музика ще правиш. МПЦ-тата са легенда в хип-хопа. Роландите никой за нищо ги няма, просто Акаи са ги издухали тотално. Maschine гледам е в графа хип-хоп/електроника. А за чиста електроника - там вече е космос и има други машини. Редактирано Октомври 11, 2012 от RaverWild Цитирай
dontwarrior Отговорено Декември 28, 2012 Отговорено Декември 28, 2012 По-добре спести за МПЦ, а не се цигани. Който си мисли че е само за хип-хоп значи не е пипал такова. То е къде къде по-лесно да направиш 4X4 бийт Имал съм МПЦ 2000, сега имам 1000 (с нови падове), пробвал съм и 2500 и 5000 и не искам да чувам за друг семплер/сикуенсър. Освен че звука се запазва с оригиналното качество като семплираш, сикуенсера има толкова възможности като примерно сикуенсерите на Yamaha. Единствено компютър има повече опции, но докато стигнеш да напълниш паметта на сикуенсера с 100 000 MIDI events, ще се озориш, въпреки че ми се случи миналата седмица на сет с 39 парчета Ако се разровиш ще намериш 1000 за около 700-800 лева, дори и по евтино. За да спестиш 200-250 кинта ще купиш машина с една четвърт от възможностите на половин цена. Задължително си купи 128 Mb памет, ако си подрязваш семплите добре, може да събереш 1600 парчака вътре които да конфигурираш в пресети (програми в Акай) и да свириш през МИДИ. JJ OS е хубава, но аз не съм я инсталирал, главно заради мързел, пробвах безплатните версии, става, ама от 10 години съм с Akai операционна и не ми с учи наново. Доколкото знам с последните версии на JJ, падовете получават последователни нотни номера и стари програми и сикуенси не работят. Успех Цитирай
RaverWild Отговорено Януари 4, 2013 Отговорено Януари 4, 2013 Е аз като му писах за хип-хопа не съм казал че само за това стават. Писах че са "легенда в хип-хопа" в смисъл че най-вече там ги ползват. Но основното е той за какво го иска. Примерно аз си взимам думите назад за Роландите. Верно МПЦ съм пробвал само в магазина и нещо не ми пасна, но си бях планирал да си купя по-евтиния Роланд и вече съм с него от 3 дни. Ужасно е прост и ако примерно ти трябва функционалност по-добре иди си купи Акаи, обаче мен ми трябваше нещо малко, леко, задължително с СД-кард слот и ефекти на него и ми трябваше като подържащ семплър щото имам друг за основната работа. Да си кажа обаче никак не е зле машинката и ефектите са готини. Дори става не само за подържащ. В момента го разучавам. А падовете си се оказаха гумени, не са зле но тия на Акаи са по-готини. Просто хода им е по-различен, плюс че не са велосити-чувствителни, което мен никак не ме бърка щото не си играя чак толкова. Цитирай
Recommended Posts