Vodafona Публикувано Септември 14, 2012 Публикувано Септември 14, 2012 Ще опитам да обясня проблема по - подробно Имам casio ctk-496 синтезатор с midi изходи, използвам midi-то на звуковата ми карта M-audio 2496, за да записвам MIDI тракове в cubase. Проблемът е, че синтезаторът не е с touch responsive клавиатура и записаното не звучи добре, а доста неестествено. Същото се получава и когато вкарам в програмата MIDI тракове от Guitar Pro. Има ли някакъв начин MIDI траковете да се редактират в самата DAW, за да звучат по-естествени и реални и да се постигне динамика като при touch responsive клавиатура? Цитирай
misterj Отговорено Септември 15, 2012 Отговорено Септември 15, 2012 Промяна на велосити в програмата, но си е играчка. Не съм запознат с Кюбейс, но Лоджик има функция за изравняване и рандомизиране на различни миди информации. Трябва да потърсиш из упътването на Кюбейс. Цитирай
musicman Отговорено Септември 15, 2012 Отговорено Септември 15, 2012 Четейки за амнайсти път въпросът ти изглежда е "Как да си оправя динамиката на записаното MIDI?" Така ли е? Цитирай
Vodafona Отговорено Септември 15, 2012 Автор Отговорено Септември 15, 2012 Да, но ако бях написал само това, щяха да последват въпроси какъв клавир, DAW и vst използвам. Също се чудя дали има смисъл да записвам с въпросния клавир с nontouchresponsive (неактивна) клавиатура, или направо да вкарам MIDI файл от Guitar Pro. Цитирай
CyberGene Отговорено Септември 15, 2012 Отговорено Септември 15, 2012 Много лесно се прави в Cubase SX. Сигурно има доста начини, но аз поне съм го правил по следния начин. На съответния трак избирам MIDI - Key Editor. В долната част на екрана от менюто за това кой контрол да бъде изобразен избирам velocity. След това избирам draw или line tool и с тях рисувам по ивентите (говорим за долната половина с велосититата, не горе с клавишите). С draw (моливчето) можеш да нарисуваш на ръка произволна промяна в динамиката, а с line tool можеш да рисуваш плавни крешченди-декрешченди. Цитирай
musicman Отговорено Септември 15, 2012 Отговорено Септември 15, 2012 Touch response означава чувствителност на допир. Не на натиск. Неактивна клавиатура за мен означава, че или не е включена или не работи. И в крайна сметка няма изобщо значение как си го докарал това миди до компютъра. Ако искаш да оправяш динамиката след като нещо е изсвирено - слушай CyberGene. Ако искаш да докараш динамиката при свирене ти трябва динамична клавиатура. VST-тата не са от никакво значение в конкретния случай. Цитирай
Recommended Posts