MrDeath Отговорено Август 18, 2008 Отговорено Август 18, 2008 Ае майна, не се научихте. Чалгата я наливайте колкото искате, ама като не те кефи концепцията да колиш хора с брадва и да караш мотор, просто не я коментирай. Стой депресиран с окъсани дънки и бъди грънч айдъл, никой не те закача. Hillbilly, така е в булгаристан се слуша чалга, само че като казвам да съберем де кво е китарист, става въпрос за по-света, щото класацията не мяза да я е правил ахмет доган, а някой американец. А общо взето тва е страната с най-много китаристи. Ама Япония може да бие тука вече не знам.
kolio_k Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 Ае майна, не се научихте. Чалгата я наливайте колкото искате, ама като не те кефи концепцията да колиш хора с брадва и да караш мотор, просто не я коментирай. Стой депресиран с окъсани дънки и бъди грънч айдъл, никой не те закача. Hillbilly, така е в булгаристан се слуша чалга, само че като казвам да съберем де кво е китарист, става въпрос за по-света, щото класацията не мяза да я е правил ахмет доган, а някой американец. А общо взето тва е страната с най-много китаристи. Ама Япония може да бие тука вече не знам. Ами и по света не всички, на които им се свири на китара са метали. Аз доста често давам уроци в едно местно музикално училище (в Швейцария ) , а и познавам доста даскали по китара, все пак заедно съм учил с тях. Та това, което най често виждам, поне що се отнася до Швейцария, Австрия и Германия е че повечето дяца мераклии биха искали да свирят някой и друг РнР, махаленски акорди и песни на местните поп гуровци на деня. Което разбира се не значи че няма много мераклии за метъл, последния е наистина отново в някакъв възход. Но например много повече се котира Брит рока или пък например Ска всред прохождащите китарджии п.п. А иначе това за брадвата и мотора е турбо 80тарска концепция и по тази логика би трябвало мен ( като стар метъл ) да ме кефи, а не сегашните тиинове
Manolev Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 Просто казвам, че аз не мога да разбера тази концепция, MrDeath! Нищо повече. Музиката е начин на експресия. Трябва да носи дълбоко и смислено послание. Независимо от стила. Аз за мене съм намерил, че да се напомпиш като говедо, да си бръснеш гърдите и да носиш кожен потник не е работа. Пък и да, по-добре сдухан тъпир, отколкото хеви-простак. Поне ще съм по вдъхновен да създавам нещо смислено...било то боза. Та-да.
satanas Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 ^Не,не е нормално,в булгаристан се слуша или чалга или метъл -двете крайности на селянията,а къде отиде добрия стар РОК?Или китаристи като Клептън,Хендрикс,Ангъс и т.н. не струват ? От кога двете неща са еквивалентни ?
MrDeath Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 Ето пак. Всичко, което искам да кажа е че когато казваш нещо, говори за себе си, а не че е така по дофолт. Просто казавш, че не можеш да разбереш концепцията и тва е, а не да я сравняваш с чалга (която няма еквивалент по света) и да казваш, че било тъпо, просто и т.н. Щото ако за тебе е, за други хора не е. Ето Hillbilly си знае, че метал=селяния и тва е. Не свириш ли като Ангъс, Ерик или някой подобен, значи че си простак със сравнително ниско IQ, лоши обноски и дивашко поведение. Съответно оня пич дето свиреше неокласическите си "глупости" е "бафти тъпия спортист", но някой напише ли, че Ангъс Йънг е бахти заспалия охлюв - тежко му и горко. Става малко аз мога да говоря както си искам, щото съм регистриран преди 10 години, а ти като си от два месеца, ше мълчиш и точка. Не мисля, че е много правилно тва. Вие?
Hillbilly Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 (Редактирано) ^Виж,за това е форум -да споделяме лични мнения нали?Лично на мен не ми допада позьорщината при метълите -(от сорта да ходиш с кожено яке посред лято и други такива),да не говорим че всички хеви банди са тръгнали от Добрия Стар Рок.Като бях по млад също бях извадил повечето парчета на Металика и ги свирехме,но човек уляга с времето. Не свириш ли като Ангъс, Ерик или някой подобен, значи че си простак със сравнително ниско IQ, лоши обноски и дивашко поведение. Съответно оня пич дето свиреше неокласическите си "глупости" е "бафти тъпия спортист", но някой напише ли, че Ангъс Йънг е бахти заспалия охлюв - тежко му и горко.Извърташ ми думите ,никой не говори за нисък интелект и поведение,Клептън и Йънг съм ги споменал ,защото можеш да ги разпознаеш от 2 тона по характерното звукоизвличане и вибрато и според мен музиката не е до това колко тона ще изсвириш в секунда. Редактирано Август 19, 2008 от Hillbilly
MrDeath Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 Така е. Форумът е за споделяне на мнения. Само че има много начини да споделиш мнението си. Думи като "бахти тъпия", "селяния" и вече не помня какво още беше са характерни за младеж навлизащ в пубертета, който иска да изкрещи на целия свят, че тва което слуша е най-якото, че всичко друго е тъпотия и че майка му не му дава пари. Обаче когато ги говори (пише) възрастен човек нещата стават малко по-различни. По-горе си написал, че чалга и метал са двете крайности на селянията. И ако в българския език селян, селяния са синоними (неофициално естесвено) на прост човек, което само по себе си значи, че е и с нисък коефициент на интелигентност и лоши обноски и други подобни качества, значи грам не извъртам думите ти. Естестествено целта е да се изразяват мнения, ама тряаа се съобразяваме малко нали?
Hillbilly Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 По-горе си написал, че чалга и метал са двете крайности на селянията.Пияните чалгарчета и метълчета не се различават особено по поведение,Не обичам ПОЗЬОРЩИНАТА при метълите,да се повторя.С тази разлика,че едните имат шанс да поумнеят след годинки.Ясно ми е ,че тук повечето потребители са на фаза бунт в тийн възраст и моите изказвания ги дразнят,но който ме познава е наясно,че ми е по-хаплив речника и не ми се връзва
MrDeath Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 Че ти е хаплив речника е видно. Ясно е кой имаш предвид с "Ясно ми е ,че тук повечето потребители са на фаза бунт в тийн възраст и моите изказвания ги дразнят" ама е малко повърхностен начинът ти да накараш някой да се почувства кофти ли знам ли и аз. Иначе не съм тръгнал да водя кампания срещу теб (разбирай специално срещу теб) като пиша нещо се надявам приказката за снахата да е валидна. То е ясно, че няма да оправя целия форум, не ми е и тва целта. Силнно се надявам поне изказвания като "процесор ли е начи му е пластмасов звука" или "шредър ли е значи само лъска бастуна и не е музикант" ако не да спрат, то поне да намалеят.
Hillbilly Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 Ясно е кой имаш предвид с "Ясно ми е ,че тук повечето потребители са на фаза бунт в тийн възраст и моите изказвания ги дразнят" ама е малко повърхностен начинът ти да накараш някой да се почувства кофти ли знам ли и аз.Не,внушаваш си,не искам някой да се чувства зле,по скоро говоря от позицията на малко по-дърт Силнно се надявам поне изказвания като "процесор ли е начи му е пластмасов звука"Това е истина ,поне евтините процесори за свирене на Живо потъват и се чува една жалка мазня..Как да е ,обърнахме го на чат и предполагам ,че някой модератор ще разчисти.
MrDeath Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 Добре дано да е така . Иаче да на чат го обърнахме модовете бая теми ше изтрият заради нас. Относно процесорите не става въпрос за евтините, а за уж по-УБАЙТИ. То е ясно кой е ама аз и него ше подхвана някой ден хахахах.
Manolev Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 Стига бе, пичове. Защо водите такива спорове? Какво значение има дали свириш на процесор или на квото и да е? Забележете, има хора, които са правили ЗАПИСИ с разтроени китари...И дори така, пак си личи дали е правено от сърце! Няма значение с какво свириш, а какво свириш. Относно шреда, незнам как го разбирате, ама...да свириш 10 минути по 100000 тона на секунда, наистина нещо не мога да го схвана. Макар, че има неща, които са с доста шред и носят атмосфера. Ама кво да се прави, тоз китарджийски комплекс у някои индивиди е в повече. И то навсякъде по земята. И поне според мене няма смисъл да се делиме на млади и стари. Винаги съм гледал на хората като на индивидуалност. Просто светоглед. Сори, ако съм засегнал някой. Свирете си, утре може и да ни няма!
Hillbilly Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 ^Хубав пост. Знаеш ли какво е тъжното според мен-повечето 20 тина годишни след някоя годинка ще са изпоженени с продадени музикални инструменти и мечти за нещо по-друго. Както си гледам съучениците от едно време-бивши метъли щъкащи из квартала по джапанки,шушляк и педалска чантичка на шкембето..
kolio_k Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 Това последното наистина е така, но според мен си е в реда на нещата. За повечето хора, свиренето на нещо е наистина временно явление. Навремето познавах страшно много мераклии китаристи , никой от тях не свири вече.
Recommended Posts