Jump to content
Българският форум за музиканти


master_gamgee

Recommended Posts

Пробвах и гледах доста варианти, но това дръвце най ми допадна като удобство, а и изглежда сравнително добре за цената си.

Да, не е лошо за цената си

 

Баса е октавно верен (или както там се нарича), само сингъл адаптера беше малко свален надолу, но аз си го вдигнах колкото е нужно.

Това е въпрос на setup, така или иначе препоръчвам да го дадеш на професионален лютиер за цялостен такъв. Инструментите от този клас, обикновено идват не особено добре set-нати. Това ще е и добър повод да му сложиш комплект нови, качествени струни и ще си готов.

 

Няколко човека предлагаха Squier-и, но тези които пипнах не ми допаднаха нито като звук, нито като удобство.

Много зависи от това какво си пипал. Все пак, инструментът, който си купил е 2/3 копие на Fender.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, мисля по принцип да мина през лютиер по-нататък. Засега не забелязам някакви проблеми, искам първо да разсвиря баса и да му свикна - все пак винаги съм свирил на 4 струни и все още правя грешки, като се опитвам да дръпна една струна, а дърпам друга, понеже не съм свикнал да имам с една повече и постановката на дясната ръка (а и лявата) се променя.

 

Относно това какво съм пипал - това което е имало подръка. Предполагам че би могло да се намери и нещо по-добро, но нямам време и възможност да обикалям други градове в търсене на магазини и перфектния бас, а и на този етап не виждам смисъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На повечето евтини басове които съм разглабял,включително и моя GB35A,имаше парче шкурка между грифа и нек покета,което спомага за постигането на определен ъгъл за по лесен сетъп,но влияе негативно на състейна.Препоръчвам ти да го махнеш,също можеш да сложиш 2 ра батерия за 18 волтов мод на преампа,събира се чудесно до потенциометрите и дава повече пространство на звука и корекциите на ниските и високите стават една идея по дълбоки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а, не - когато отида при лютиер, тогава. Аз не пипам неща дето не разбирам. Иначе от електроника разбирам, ама китарата все пак е в гаранция и не ми се ще да я бърникам (пък и на този етап ме задоволява, вкл. като корекции - на мен не ми трябват крайни корекции)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега serengeti,би ли споделил как стaва модването до 18v на GB35A, понеже и аз имам такъв (от който съм предоволен за цената си).Освен добавяне на втора батерийка пипа ли се друго? Мерси предварително.

И при моя имаше шкурка в леглото на грифа :), която махнах в името на състейна, но като недостатък на това басче са калпавите потенциометри.Иначе докарва доволно разнообразни бленди, представям си ако му сложа убави адаптери.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^На ел. китара така се прави модването, не вярвам да има голяма разлика при бас китарите (поправете ме ако бъркам)

13148c310a859d26.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така се свързват последователно 2 батерии. Дотук добре. Трябва обаче да се има предвид дали активната електроника е проектирана за 18V захранване. Ако да - ок. Ако не - ще има нежелани последствия :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обръщам се към serengeti, щото той явно го е направил вече. Сори за офтопика, но предполагам, че и други колеги може да ги интересува този преход 9 -18v.

 

Ето какво дават за TL062C дето е в Cort GB35A.

 

VCC Supply Voltage - ±18 V (note 1)

Vi Input Voltage - ±15 V (note 3)

Vid Differential Input Voltage - ±30 V (note 2)

 

Notes : 1. All voltage values, except differential voltage, are with respect to the zero reference level (ground) of the supply voltages where

the zero reference level is the midpoint between VCC

+ and VCC-.

2. Differential voltages are at the non-inverting input terminal with respect to the inverting input terminal.

3. The magnitude of the input voltage must never exceed the magnitude of the supply voltage or 15 volts, whichever is less.

4. The output may be shorted to ground or to either supply. Temperature and/or supply voltages must be limited to ensure that the dissipation rating is not exceeded

 

Мерси за отговорите.

Редактирано от BLj
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сложил съм допълнителна батерия в кухината за потенциометрите,само в това се състои мода.Преампа ми е доколкото си спомням малка квадратна платка с надпис Tonepump или NS2A.За съжаление баса е в репетиционната и не мога да го погледна сега.За нови адаптри ти препоръчвам да не се хабиш,защото е изчанчено разстоянието между струните,нещо между 2 та стандарта 19 и 16 мм.

Редактирано от serengeti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tonepump или NS2A

 

Интересно... Това са все имена, ползвани от Spector. Tonepump е техният си вграден преамп, а NS2A е модел на Spector от US-серията. Чисто информативно. :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И тука пише spector na платката, TL062C е чипчето. А за "повече пространство на звука и корекциите на ниските и високите стават една идея по дълбоки" задължително добавям още една батерия.Е освен ако някой

не ме откаже рязко.

:godbless:

Редактирано от BLj
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен най-удачно е да си направиш проби с един конектор от 9 волтова батерия даден на късо и да слушаш.Като го сложиш на мястото на 2 рата батерия ще връща схемата в оригинален вид и да си прецениш дали ти харесва.И внимавай като махаш батерията че пука много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото съм ръчкал до този момент баса, аз не виждам смисъл от по-дълбоки корекции - ако имате предвид да добавя/маха повече ниски или високи от нормалното. Мен ме задоволяват корекциите и не прекалявам с крайни стойности на ниските или високите.

Въпрос на вкус де...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.