Kolev Публикувано Август 4, 2012 Share Публикувано Август 4, 2012 Трябва ми малко помощ, имам Jackson JS22R Dinky, искам да си взема лампово кубе, въпроса ми е с какво кубе би звучала най-добре тази китара, и какво ще кажете за този процесор, http://www.tcelectronic.com/novasystem.asp ???? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
doviciozo Отговорено Август 4, 2012 Share Отговорено Август 4, 2012 Вземи си нещо по евтино,а пък след време като си вземеш хубава китара отиваш с нея в магазина и пробваш,а за процесора има доста писано във форума трябва да го намериш ,не знам как се казваше темата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fashion Отговорено Август 4, 2012 Share Отговорено Август 4, 2012 Много интересно ми стана като вляза в тема за лампово кубе, защо питанката е за процесор. Младеж, изясни какво искаш първо и после питай!!! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aaaaaaaaiiiiii Отговорено Август 4, 2012 Share Отговорено Август 4, 2012 Аз бих си взел това BLACKSTAR HT5 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jack Fuckin' White Отговорено Август 4, 2012 Share Отговорено Август 4, 2012 Напълно съгласен съм с мнението на Doviciozo. И според мен това е правилното решение. Нещо евтино като за начало, тъй като няма да забелязваш тънкостите на усилвателя със сегашната си китара. Дори не зная дали има смисъл от лампа в случая.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SviStyle Отговорено Август 5, 2012 Share Отговорено Август 5, 2012 (Редактирано) Китарата би звучала добре в което и да е кубе, независимо лампово, тразисторно или к'вото до'де. Стига да има някой да се позаиграе. То всеки иска ламБа и процесор, с надеждата да стане нещо, ама като незнаеш какво искаш и как да стане, и Гибсън с Маршал и ако щеш процесор по средата да имаш, все ти е у гъзо! Редактирано Август 5, 2012 от SviStyle 4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emosms Отговорено Август 5, 2012 Share Отговорено Август 5, 2012 (Редактирано) Не знам дали е офтопик тука, но продавам евтино лампова правения.(даже две), но малки, за вкъщи. Лампова, доколкото поне да си начешеш крастата, че звука минава през лампи (наистина). Иначе, за сериозен лампов амп, с негов си добър драйв и корекции, трябва да се бръкнеш.. А и цялостната идея, с лампа, е да ползваш аналогови ефекти като буустер/драйв преди ампа, не процесор. Иначе, ако става въпрос за процесори, те и мн. евтини процесорчета се води че имат симулации на 12ax7 преамп/гейн, и пак стават за свирене, даже в пулт. И евентуално някой дигитален(реверб, делей, т.н.) в сенд/ретърн луупа и така да запазиш една чиста аналогова динамика поне в преампа и изкривяването. Но за хай/гейн вероятно ще ти трябва и отделен нойс гейт. Иначе за блусарско свирене, и по-нормален рок - това е. Само ампа (хубав) и евентуално някое педалче. Редактирано Август 5, 2012 от emosms Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 6, 2012 Share Отговорено Август 6, 2012 С тъя летва... изък за лампите ще стане... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kolev Отговорено Август 7, 2012 Автор Share Отговорено Август 7, 2012 Е направо ми смазахте китарата, не знам защо толкова много я оплюхте, не знам някои свирил ли е с този модел, и по точно с моята китара, защото може да е нисък клас и да е "Летва", както се изрази колегата от горния коментар, но мога да ви кажа, че звучи доста добре и е много удобна за свирене, та по въпроса ми относно кубето, мисля да взема това http://www.musicworld.bg/bg/c_426/i_27125/Bugera_V22.html и да сменя лампите, но може и някои от вас да ми препоръча нещо по добро за тази цена, а за процесора просто исках да чуя мнение за ТС новата, благодаря за мненията Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Август 7, 2012 Share Отговорено Август 7, 2012 Действай - за тези пари нищо читаво друго не можеш да намериш - с туй хем ще чуеш долу горе що е ламба и има ли почва у вас, хем ще си донагласиш вкуса и очакванията каква да ти е следващата апаратура. За Бугера обаче, гаранционната карта я пази като очите си 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Отговорено Август 9, 2012 Share Отговорено Август 9, 2012 ^ И аз нещо такова щях да кажа за бугерата. Малко съм разочарован от тия V-та, говоря за V5 щото имам вкъщи , виж V22 не съм пробвал. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fats Отговорено Август 9, 2012 Share Отговорено Август 9, 2012 Ниикой не обижда китарата ти, сравнително добра е за начало. Но помисли какъв е смисълът от лампово КОМБО (хайде, научете се най-посли как се наричат тези усилватели), след като си замислил да скапеш звука с някакъв процесор. Вземи си някое камионче и не се занимавай с глупости. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyu_records Отговорено Август 9, 2012 Share Отговорено Август 9, 2012 (Редактирано) Ако минаваш на ламБа ти препоръчвам да се насочиш към аналогови ефекти (камиончета) и да не взимаш процесор. Имай предвид, че доста хора изгърмяха с бюджетните "Бугера" за това аз съм на мнение, че ако се взима ламБа по-добре да е изпитана марка и да се приготвиш с по-голяма сума за амп. А като начинаещ според мен, най-добре е да се насочиш към някое транзисторно практис ампче с вграден процесор. Има доста бюджетни такива и не звучат никак зле за цената си и няма да останеш разочарован! Редактирано Август 9, 2012 от lyu_records Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
doviciozo Отговорено Август 9, 2012 Share Отговорено Август 9, 2012 Погледни усилвателите на VOX изкарват приличен звук,а и не са скъпи.Някои се продават с педалиера . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kolev Отговорено Август 9, 2012 Автор Share Отговорено Август 9, 2012 http://www.tcelectronic.com/novasystem.asp Nova System The Audible Choice Nova System is the complete, floor-based effects solution for the dedicated guitar player who knows quality when he sees it. Its unique inclusion of an all-analog programmable distortion/overdrive section under preset and expression control makes it the perfect choice whether you want to trim down your rack setup, step up from your pedal patchwork or simply just want the ultimate combination of operational simplicity and audio superiority. Add to this an array of effects taken straight from the king of floor-based processors; G-System and you have top-notch compression, EQ, noise gate, modulation, pitch, delay and reverb right at your feet. All you need is a guitar and an amp and you’re good to go – first class. Genuine, Analog Drive Circuit What makes Nova System so remarkably different is the NDT™ - Nova Drive Technology - a unique, new drive and distortion circuit that gets you the best of both worlds: World-class analog distortion and overdrive with digital control. This is the real deal – no modeling. While the NDT™ is 100 percent analog and physically separated from the digital effects, its control potmeters are digital. This way you can tweak, store and recall as many drive settings as you want - you can even hook up an expression pedal and control the amount of distortion in real-time. Its wide gain range covers your every need from light breakup to heavy distortion. Мисля, че това би било доста по добре от камиончета ?? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts