Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Уважаеми колеги,

 

С голямо удоволствие Ви представям BadChep. Това е интернет проект, включващ няколко музиканти от градовете София, Варна, Разград и Пловдив. Целта ни е да създаваме авторски мелодичен heavy metal.

 

Основател на групата е Стелиан Томов (Чепа), а зад микрофона е Никола Филчев (Ничи). Текстовете и музиката са изцяло авторски и са дело на музикантите от групата. За смесването и мастерирането се грижи Чепа.

 

Тук може да чуете една от първите ни песни:

 

Повече информация за нас ще откриете на страницата ни във facebook: http://www.facebook.com/Badchep

 

В процес на запис са още няколко песни, всяка от които след излизането си ще бъде качена на страницата ни във facebook и тук във форума. Приятно слушане.

 

:rocker::rockband::metalist:

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Благодарим Ви за активността (над 100 преглеждания за малко повече от седмица). В момента с колегите работим по още една авторска песен, както и по един кавър на песен на Yngwee Malmsteen. Междувременно ще сме Ви много благодарни за всякакви коментари по отношение на песента, която пуснахме. Различна гледна точна и градивна критика винаги са от полза, а и от първи път не винаги всичко се получава. Чакаме отзиви.

 

Благодарим Ви!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Уважаеми господин Стелиан Томов и компания, претендирате парчетата ви да са авторски и съм длъжна да ви уведомя, че ще си потърся правата по законов ред, защото сте безобразни. Песента ви ТИШИНА е по мой текст, който е със запазени авторски права, публикуван е в антология на българската поезия на "отворено общество" още през 2000г. Той е и част от книгата ми "Лунно цвете". Не стига, че сте ми взели текста без разрешение и сте направили песен по него, ами на всичко отгоре го рекламирате и като авторски.

Уведомявам ви най-официално, че ще си потърся правата по съдебен път.

Пенка Николова - автор на стихотворенито "ТИШИНА", което нагло сте откраднали.

aura@abv.bg

Link to comment
Share on other sites

Уважаеми колеги,

 

Песента "Тишина", която доскоро можеше да бъде намерена в youtube.com с логото BadChep (вчера бе свалена), НЕ е по авторски текст на никой от членовете на групата. Записана е преди официалното сформиране на групата, като текстът е бил взет от блог със свободен достъп. Музиката е дело на член от бандата, но песента НЕ може да се смята за наше лично творчество, защото противоречи на концепцията ни за авторска музика, поради което не е качена нито тук, нито на официалната ни страница във Facebook. Ето защо BadChep не претендираме за каквито и да било права върху "Тишина" и най-искрено молим Пенка Николова да ни извини за нелепата случайност.

 

Тъй като е възможно клипчето от youtube.com да е било разпространено в други сайтове в интернет (най-вече без наше знание), то имайте предвид, че автор на текста е Пенка Николова.

 

Тук е мястото да заявим, че до момента BadChep има две официални и напълно авторски песни:

Мъртва си -

Животът е моят ковчег - http://www.youtube.com/watch?v=fxjJTUBUyc0

 

Всяка следваща песен, обявена тук в темата и/или на страницата ни във Facebook ще бъде изцяло наше авторско дело. В противен случай задължително ще бъде отбелязано, че е кавър или ако има други важни подробности, те ще бъдат посочени.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Amentis
   Deadscape
   melodic death metal
   град София
   Групата е създадена като идея преди няколко години, актуалния си състав добива миналата година и от есента свирим активно на живо, работим върху първия си албум и планираме записи. Докато целта е изцяло авторска музика, за ориентир можем да посочим следните две парчета за кавъри - Insomnium - While We Sleep и In Flames - Only for the Weak.
   Можете да чуете нашия първи сингъл Forsaken тук:
   Soundcloud Bandcamp
   Повече информация за групата можете да намерите тук:
   Facebook Instagram
   Търсим ритъм китарист, мотивиран и способен да свири с нас, да участва в творческия процес и да излиза с нас на концерти.
   За връзка можете да пишете както тук, така и на страниците в социалните мрежи, указани в линковете отгоре.
  • By DANEV
   - Това е трака, който желае да се включи
  • By Janick_Gers
   Здравейте,
    
   Ето няколко песни от вторият албум, който издадохме на 1-ви Септември 2017 с John Steel. Стилът е класически хеви метъл с леки 80-тарски прогресив елементи. Надявам се да ви хареса:
    

    

    

  • By mashina
   здравейте представям ви последното парче на група  Crimson Hate.Стила е мелодичен дед  прогресив .Записа е направен от ентусиасти и не е професионален ,но това е положението за момента.Очаквам вашите мнения и коментари
    
   Песента може да чуете на тeзи линкове:
    
    
   https://www.youtube.com/watch?v=JGjxI_xlZeM
    
   https://soundcloud.com/crimson-hate/big-brother
  • By sandrito
   Здравейте приятели,тъй като за първи път ще ползвам MAC за работа в студио,бихте ли ми обяснили малко повече за Logic Pro X ,как стоят нещата със звуци,от къде мога да свалям , от няколко години имам MacBook Pro и чак сега се заех с него.Ще бъда благодарен ако някой се отзове !!! 
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.