lyu_records Отговорено Юли 5, 2012 Отговорено Юли 5, 2012 Пробвай да преместиш крайните пружини така: И затегни до край, може и да се получи. Цитирай
drugsbadare Отговорено Юли 5, 2012 Автор Отговорено Юли 5, 2012 Пробвах нещата, които сте написали, но не се оказаха особено ефикасни. Интересното е, че дори без да има никакво напрежение върху струните,бриджът отново стърчи, без значение колко натягам винтовете. Така че, най-вероятно, проблемът е в пружините, ще трябва да ги сменя. Цитирай
hand_of_doom Отговорено Юли 5, 2012 Отговорено Юли 5, 2012 Огледай мястото, където пружините захващат тремолото. Имам сериозни подозрения, че проблемът е именно там Цитирай
patzo Отговорено Юли 5, 2012 Отговорено Юли 5, 2012 (Редактирано) Аз така като гледам целия бридж стърчи е не само задната част. На снимката блока почти е опрял до дървото което значи, че и супер пружини да вземеш няма да оберат този голям луфт. Причината според мен и някой други които предположиха преди това в темата е че 6-те винта които държат тремолото към тялото са изпуснали и се е повдигнало цялото тремоло. Все пак това е механичен проблем и не се изисква толкова знания за да го решиш - поогледай малко, помисли и ще видиш откъде е проблема. Така само с тези 2 снимки е трудно да се придобие цялостна представа. Редактирано Юли 5, 2012 от patzo Цитирай
Slide Отговорено Юли 5, 2012 Отговорено Юли 5, 2012 Вярно - за 6-те болта не се бях сетил. Хвани тремолото и го размърдай - виж дали се движи относително свободно, където са 6-те болта. Погледни и тях дали са затегнати, разхлабени, дали играят и тн. Цитирай
Heartman Отговорено Юли 5, 2012 Отговорено Юли 5, 2012 (Редактирано) Струва ми се че видях на първата снимка не 6, а два болта като на флойд или флоатинг тремоло.Може би е в тях проблема. Редактирано Юли 5, 2012 от Heartman Цитирай
lyu_records Отговорено Юли 5, 2012 Отговорено Юли 5, 2012 (Редактирано) Вземи още 2бр. пружини и готово (демек ще си с 5бр.) но отпусни струните, монтирай ги и после настрой китарата! А за какво са ти10-ки като не свириш дропнато или предпочиташ твърди струни? Редактирано Юли 5, 2012 от lyu_records Цитирай
TheKhan Отговорено Юли 5, 2012 Отговорено Юли 5, 2012 Както предположиха колегите по-горе, най-вероятно има някакъв проблем с болтовете, понеже изглежда така сякаш цялото тремоло и излязло. Ако го снимаш отгоре или отстрани ще се види по-добре. Цитирай
golfabitch Отговорено Юли 5, 2012 Отговорено Юли 5, 2012 Най-добре според мен е ако не се ползва тремолото да се блокира. Цитирай
drugsbadare Отговорено Юли 7, 2012 Автор Отговорено Юли 7, 2012 (Редактирано) А как може да се блокира? Редактирано Юли 7, 2012 от drugsbadare Цитирай
RZArector Отговорено Юли 16, 2012 Отговорено Юли 16, 2012 и аз се за стъпвам за мнението на колегата горе - с дървено трупче най-добре, стига разбирасе да не ползваш тремолото. Аз на моя страт съм му блокирал тремолото по този начин и смея да твърдя, че освен че нямам подобни проблеми китарата издържа двойно повече време без да се разстройва. Иначе номера става така: Цитирай
agrogrind Отговорено Юли 16, 2012 Отговорено Юли 16, 2012 (Редактирано) Не мисля, че проблема е в струните и тяхната дебелина, а по скоро в самите пружини. На моя страт съм със 12х54 жици в ре с 3 пружини без да е блокирано тремолото и нямам подобен проблем.Моето мнение по въпроса е ,че трябват "по-твърди" пружини (такива, за които трябва повече сила да се разтегнат) ,или както е споменато по-горе - добавяне на още две Редактирано Юли 16, 2012 от agrogrind Цитирай
lyu_records Отговорено Юли 20, 2012 Отговорено Юли 20, 2012 и аз се за стъпвам за мнението на колегата горе - с дървено трупче най-добре, стига разбирасе да не ползваш тремолото. Аз на моя страт съм му блокирал тремолото по този начин и смея да твърдя, че освен че нямам подобни проблеми китарата издържа двойно повече време без да се разстройва. Иначе номера става така: Малеее! това е много грубо, дунапрена под пружините също! Има далеч по-културен начин за това! Колега вземи няколко нови пружини, поиграй си малко и съм сигурен, че ще се получи! Цитирай
Annonnymоus Отговорено Юли 20, 2012 Отговорено Юли 20, 2012 Благо, оправи ли си китарата, бе, човек? Все забравям да те питам като те видя... Цитирай
Recommended Posts