Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за микрофон


skystar

Recommended Posts

Привет и от мен! Искам да попитам какъв микрофон е добре да се вземе,но не за пеене,а за говорене. На един приятел му се налага даговори всяка седмица в зала около 100-150 души. Той е на сцена/подиум и микрофонът ще е на 30-40 см. от устата му,на стойка. Сега има един,който обаче не работи добре и все прави проблеми....Тъй като нямам представа от микрофони,а ми се иска да помогна- може ли да ми дадете съвет. Сегашният е бил използуван над хористи за по-голям обхват на гласовете или нещо такова (простете за лаишкия език :blush:) Изглежда подобно на тези:

 

http://www.musicworld.bg/bg/c_1507/i_33869/AKG_Perception_170.html

 

http://www.musicworld.bg/bg/c_1507/i_33480/AKG_C1000S_MKIII_SET.html

Дали тези са подходящи или е по-добре да не са смалка мембрана? Ще съм благодарен на отговорите ви!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само че не си пояснил до колко пари, най-популярното решение е shure sm58 за 200 лева към което е най-добре да се насочи, по-евтин вариант shure pg58 за 100 лева и още по-евтин вариант behringer xm8500 за 40 лева и има още десетки предложения за всякакви вкусове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно му трябва такъв тип микрофон:

http://www.musicworld.bg/bg/c_1540/i_11852/RCF_DI_CO_Del.html

а вместо shure sm 58 предпочитам sennheiser E835,който спорем мен е малко по-добър ,а е по-евтин,но те са вокални микрофони(не че не стaват за говорене:D)

Shure PG58 вероятно също става,но най добре е да отиде на място в магазин и да се консултира със специалист , и да пробва разбира се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Динамични микрофони няма да свършат работа щом ще се говори на 30-40 см. от микрофона. От двата примера които си дал първия AKG Perception 170 е по-добър вариант в случея (а и е по-евтин) защото е по-чуствителен 12 mV/Pa (-38 dBV) срещу 6 mV/Pa (-44 dBV) при AKG C1000S.

Да има и специални микрофони за говорене по конференции както е писал колегата по-горе. Хубавите са доста скъпи има и китайски - Цък - които най-вероятно са със съмнително качество.

Може да скочиш до динакорд и да пробваш AKG Perception 170 как ще се справи със задачата а сигурно в магазина ще ти предложат и други варианти да пробваш. На кондензаторните микрофони им трябва фантомно захранване от пулта - което най-вероятно знаеш щом сте използвали подобен микрофон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.