Jump to content
Българският форум за музиканти

cornell

Members
  • Мнения

    26
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от cornell

  1. Трябва да пробваш.Иначе вече май всичките Shure SM 58 са Made in Mexico...е изключвам китайските ментета. Аз лично предпочитам Sennheiser made in Germany . Ама най-добре да пробваш. Моите микрофони са Sennheiser E935 и Electro-Voice N/D967,но там парите са други.
  2. Ами пусни си оригинала
  3. Без коментар....Само така!!! Чакам да си купя следващия албум
  4. Ако става въпрос за сценичен:Във форума се продава Shure SM 58 2-ра ръка закупен от Динакорд. Иначе нови,най-близо до тази сума са Sennheiser E835 и Electro-Voice N/D767а.Аз лично не съм фен на Shure SM58.... За запис Rode NT1-A ,АKG Perception 220 или audio technica at3035,но трудно се намират 2-ра ръка под 200 лева.
  5. Ok.Благодаря за инфото.
  6. Видях го вече ...ще помисля още малко
  7. Това ми пратиха като инфо : Работните честоти са: A - 854.945 MHz B - 864.625 MHz
  8. За пеене Sennheiser E935,E945 ,Е835,Shure beta 58,или безжичните им версии ...също и Audix OM7. Лошото е ,че в БГ няма голям музикален магазин ,където да има почти всичко налично и можеш да го изпробваш на място...в повечето случаи се поръчва. При толкова много МОЛОВЕ е жива трагедия да няма по един голям музикален магазин във всеки голям град. Но като няма клиенти ...така ще е .
  9. то ако DB Technologies са (два пъти по-скъпи) два пъти по-хубави щях да ги взема ама...кой знае...в днешно време често можеш да се подлъжеш от цената
  10. Благодаря за инфото. Аз имам тапи AKG,те не са ми проблем....мен и честотата ме интересува,дали е разрешена,писах им на Musicworld... Иначе някой ако има впечатление от друг , по-скъп вариант да пише.
  11. Корнел от край време на повечето концерти пее "около" тона...забелязал съм ,че като свири и пее сам с акустична китара се получава по-добре(то и аз съм така),но аз го харесвам като творец,което е най-важното за мен.Харесвам творци,а не изпълнители. В крайна сметка оценките ги дават медиите и публиката,а те не са професионални музиканти.....Глен Хюс ,който е изключителен вокалист и творец е по-малко популярен от Ози Озбърн....,който изобщо не харесвам....малцина са професионалистите в този форум,повечето сме аматьори и музиката ни е хоби..... ....аматьор няма как да се осъвършенства само с четене във форума...някои неща ги разбирам защото съм посещавал малко вокален педагог...но и в момента знам ,че имам нужда от такъв.... но всеки сам си преценява дали да посещава и има ли смисъл да посещава ако не смята да се занимава професионално а относно "сбърчените физиономии и вратните жили"... може да намериш на доста известни певци снимки с "такива " ...това са сценично поведение,чувства ,емоция на сцената... Важното е всеки до колкото може да се усъвършенства...има родени певци,има и други ,които трябва да поработят за да станат такива...и трети ,които колкото и да работят няма как да станат. Поздрави !!! Мнение от "меломан".
  12. Здравейте, някой ползвал ли е такава: http://www.musicworld.bg/bg/c_1305/i_22769/HED_Audio_WIEM_100_set_B.html Ако има наблюдения да коментира. Ако някой може да предложи сносен, не много скъп вариант да ми пише.Говоря за по-евтини варианти от Shure и Sennheiser. Очаквам мнения на хора ,които са ползвали такива системи. Поздрави!!!
  13. Озвучаването си е от огромно значение.....особено това ,което чуват изпълнителите на сцената... а пък в дадения случй дойдох направо от работа-неразпят,което си личи,а на мен ми трябват поне 30 мин. да се разпея....но трудно се уговарят съвместни концерти с графика ми в службата...другия път по-добре
  14. да,да...то духането не е като пеенето
  15. Началото е по-важно за една песен,крайната тема не е чак толкова важна ,винаги може да се "клъцне"( има хора ,които ако не им хареса песен в началото изобщо не я излушват)а за беквокалите ...тези с тръбите .предполагам пеят вярно...да не се скатават и да пеят в паузите...е тук там де...да не се прекалява
  16. Парчето е хубаво...Анатоли спомена клавир,но и без него е добре...на мен ми липсва пеене..т.е с бек вокали ще се обогати доста...темата много дълго се повтаря в началото.Мнение от непрофесионалист Поздрави!
  17. Вероятно му трябва такъв тип микрофон: http://www.musicworld.bg/bg/c_1540/i_11852/RCF_DI_CO_Del.html а вместо shure sm 58 предпочитам sennheiser E835,който спорем мен е малко по-добър ,а е по-евтин,но те са вокални микрофони(не че не стaват за говорене) Shure PG58 вероятно също става,но най добре е да отиде на място в магазин и да се консултира със специалист , и да пробва разбира се.
  18. Ами според мен това е начина-създаваш--ставаш или не ставаш..това го преценява публиката за мен това е нормалния път в бизнеса създаваш продукт ,а от потребителите разбираш до колко е конкурентноспособен друг е въпроса ,че до голяма степен зависи от това как представяш този продукт,колко си вложил в изработката му и т.н във Варна чух две полски групи на живо...различен стил бяха ...няма значение от записите ,които чух преди концертите не бях останал с някакво добро впечатление,но наживо ме разбиха та ..." до голяма степен зависи от това как представяш този продукт"...и пак опираме до средствата и времето
  19. Гледам всички сме съгласни ,че трябва да имаш талант и да работиш много за да го развиеш,но искам да мина леко покрай темата Какво смяташ да правиш с този талант...да си звездата в местното караоке,да си звездата в поредната кръчмарска банда или да създаваш музика...слушал съм много хора ,които пеят много добре...няма лошо ако просто хобито им е пеенето и пеят кавъри няма проблем,но ако ако имат по-високи цели трябва да седнат и да поизмислят нещо...защото в БГ има много безпаметни кръчмарски банди с невероятни певци..и какво от това...друг е въпроса ,че тук прекалено трудно може да се случи нещо...а относно вокалните данни..примерно Кърт Кобейн (лека му пръст) ако беше участвал в някое музикално риалити надали щяха да му обърнат внимание,но за мен е един велик музикант...аз деля хората на изпълнители и музиканти....за мен тези ,които пеят само чужди песни са само изпълнители...докато музикантите освен талант за пеене трябва да имат и талант за музициране...някой обръщал ли е внимание ,че май повечето от известните групи,т.е техните членове нямат музикално образование и се връщам към това ,че в БГ за да имаш наистина мотивация да направиш нещо трябва да има благоприятна среда,...огромно желание, средства и време за това
  20. За под май никой не е писал? Става ли да се направи дървена скара след това да се напълни с вата ,но за отгоре не знам...да се заковат талашитени плоскости ...?
  21. не знам за Динакорд ,но във Фактор е 343 лева аз пък се чудя между три модела Shure beta58,Sennheiser E935 и Elektro voice N/D 967 на beta58 съм пял и е много добър , Sennheiser само на Е835 и също е добър а на Elektro voice не някой ако е пял на тези другите да си каже мнението пропуснах Audix om7
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.