rosso Публикувано Юни 29, 2012 Share Публикувано Юни 29, 2012 (Редактирано) Здравейте. Решил съм да си купувам кабинет 2х12 с говорители Celestion Vintage 30, но както си пише в заглавието бюджетът ми е доста ограничен. Ето защо съм се спрял на следните два варианта: 1) Fame GN212 (brand на MusicStore): http://www.musicstor...-GIT0017545-000 Този кабинет е доста компактен (размерите са му близки до тези на Mesa Recto 2x12 compact) и това доста ми харесва. Обаче в нета няма много информация и отзиви за него. Най вече ме притеснява конструкцията - от какъв материал е направен и дали няма да се разпадне още при транспортирането Намирам само тази снимка на вътрешностите: http://www.musikmach...page_teaser.jpg Освен това има дръжка само отгоре. Също така ще трябва сам да си покрия транспорта, който е около 30-40 евро. 2) Harley Benton G212 (brand на Thomann): http://www.thomann.d...212_vintage.htm Доста по-разпространен по мои наблюдения кабинет. Отзивите в нета са доста добри - конструкцията е по-стабилна, направен е от шперплат има допълнителни подпори отвътре, има и вата. Разполага с две стабилни метални дръжки от двете страни. Транспортът до БГ също така е безплатен (благодарение на Динакорд). Единственото, което не ми харесва е по-големият размер - притеснява ме да не е много басов, а освен това заема повече място. Свиря основно метъл и търся кабинет с добре дефиниран стегнат бас и изразени среди. Знам, че това са едни от възможно най-евтините кабинети на пазара, но реално погледнато струват с 20-30 лева повече от говорителите. Т.е. кабинетът идва нещо като бонус към Celestion-ите. По принцип по-натам съм решил да си правя кабинет коопие на Меса 2х12, но това ще стане, когато събера повечко пари и свободно време. Ще се радвам всеки, който има преки впечатления от тези кабинети или някаква друга полезна информация да ги сподели в тази тема. Благодаря!!! Поздрави: Марто Редактирано Юни 29, 2012 от rosso Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yves Отговорено Юни 29, 2012 Share Отговорено Юни 29, 2012 (Редактирано) Щом цената е водеща....HB не само е по-евтин ами и с безплатен транспорт. Пък и тоя кютук как се носи от сам човек с 1 дръжка отгоре... Аз лично не бих му мислил много - HB. Моят съвет обаче е да си направиш сам кабинет. /ако мислиш, че имаш уменията и условията разбира се/. Нищо не пречи да заложиш на малко по-евтините Еминенс, които всъщност са копия на Celestion /и други марки/ и даже доста хора ги предпочитат. Имат си дори копие на V30. Ще бъде малко по-скъпото начинание, но ще знаеш как е направен, а удовлетворението и самата тръпка от това да го ковеш сам и да се суетиш това или онова как да бъде и как ще изглежда готов е много по-силна от тази да чакаш СМС от DHL Да не говорим, че като размери ограниченията са нулеви, можеш да го направиш като който си искаш модел или марка, а на външен вид опциите и екстрите са сума ти...различни кожи, решетки отпред, дръжки, колелца, обков, даже можеш да го направиш стерео. Въобще ако имаш мерак и основните инструменти - давай По 1 час да отделяш след работа ще го направиш за седмица-две, а на мен за толкова време ми дойде последната директна поръчка от мюзикстор, от Томан чрез Динакорд сигурно ще отнеме още повече време Редактирано Юни 29, 2012 от Yves Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Svanio Отговорено Юни 29, 2012 Share Отговорено Юни 29, 2012 Колегата death^metal имаше Fame 212 (може още да го има), можеш да го попиташ за мнение. Беше правил сравнение между него и recto 212 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dean Отговорено Юни 29, 2012 Share Отговорено Юни 29, 2012 Взимай Harley Benton-а без притеснения, не е много басов.Доста време съм свирил с такъв и съм доволен от него. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Юни 29, 2012 Share Отговорено Юни 29, 2012 Аз имам кабинет ХБ 1X12, не мога да говоря за саунда на обсъждания в темата, но качеството на направията на тези кабинети е много доволно, а от саунда на моя нямам никакви оплаквания (чувал съм и по добри, но несравнимо по скъпи) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Юни 29, 2012 Share Отговорено Юни 29, 2012 Eminence се правят в Щатите за разлика от ( повечето ) Celestion, които не се правят вече в UK. И всъщност е трудно да се каже че са копия, освен по Интернет писания. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rosso Отговорено Юни 29, 2012 Автор Share Отговорено Юни 29, 2012 Благодаря ви много за мненията дотук Чакам още Иначе филмчето от youtube съм го гледал, ама нещо не е както трябва... Колкото до направата на кабинет от моя страна - рано или късно съм решил да си спретна един, ама няма да е сега. Просто нямам много време (в момента съм зает с друго - скоро ще има и тема в изработка и ремонт), а освен това 100% ще ми излезе по-скъпо от горните два. Но един ден.... Все повече клоня към Harley Benton-a. Явно и други съфорумници с по-голям опит и професионализъм от мен са доста доволни, което определено накланя везните. Поздрави!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metalhammer Отговорено Юни 30, 2012 Share Отговорено Юни 30, 2012 Имай в предвид че саунда на един кабинет е грубо 50% говорители и 50% самата кутия - материал, изчислен обем, вид (затворен обем, басрефлекс, опен ). Препоръчвам ти да се насочиш към нещо малко по високо качество. Тези кабинети се правят с дърво каквото има под ръка - без никакви акустични качества и е до бройка - късмет или лотария наречи го както искаш. Все пак цената им е колкото говорителите или малко отгоре. Неслучайно марковите колони струват двойно на цената на говорителите. Ако имаш време и приятели с колони намери да сравниш някой харли бентън с по сносна колона с уж еднакви говорители... (преди да си похарчил парите още). Само богатите хора могат да си позволят да си купуват евтини неща. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
crazy_train Отговорено Юли 1, 2012 Share Отговорено Юли 1, 2012 А,сега тъкмо попаднах на тема от този тип.има ли някаква формула или програма с която да се изчисли размерът на кабинета спрямо говорителите в него? Иначе подкрепям идеята направи си сам,а ако е за готово бих се насочил към benton-a Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serengeti Отговорено Юли 1, 2012 Share Отговорено Юли 1, 2012 Ако си правиш кабинет,и после решиш да го продадеш,ще имаш скъп непродаваем no name кабинет.Аз бих предпочел марков кабинет нов или на старо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rosso Отговорено Юли 1, 2012 Автор Share Отговорено Юли 1, 2012 @metalhammer Дими, абсолютно си прав и ми е известно това, което казваш.... Но просто не мога да дам 1000 лева за меса кабинет, колкото и да ми се иска. Търсих в E-bay - най-евтиния, който намерих щеше да ми излезе около 800-850 лева. Май ще си взема Harley Benton-a и живот и здраве по-натам ще си построя едно копие на някой сполучлив кабинет и ще му сложа говорителите от Benton-a. И все пак - някой пробвал ли го е тоя Fame? Поздрави!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gregg Отговорено Юли 1, 2012 Share Отговорено Юли 1, 2012 Истината е, че за толкова пари НИКОГА няма да можеш да си направиш кабинет дори със същото качество, каквото в момента е Бентъна. Само говорителите на дребно са по-скъпи от целия готов кабинет, така че най-малкото вече ще си напред с едни говорители. Освен това човек трябва да започне с някаква апаратура и от там нататък да я развива, но при всички положения един такъв кабинет не може да бъде наречен лошо начало. Относно сметките на тези кабинети мисля, че такива са правени най-вече на око... 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serengeti Отговорено Юли 1, 2012 Share Отговорено Юли 1, 2012 Разгледай Jim Root модела на Orange както и Marshall 1936. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rosso Отговорено Юли 3, 2012 Автор Share Отговорено Юли 3, 2012 (Редактирано) Разгледах въпросните кабинети - Marshall-а е прекалено висок и освен това май е от ПДЧ (не съм 100% сигурен). Orange-a е доста готин, но е сравнително нов модел и не го намирам втора употреба. Нов струва 450 евро Редактирано Юли 3, 2012 от rosso Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the pick Отговорено Юли 3, 2012 Share Отговорено Юли 3, 2012 Що не опиташ при Владо Балев?Неговите кабинети са доста сполучливи,не скъпи,на една ръка разстояние....Даже,винаги има готови на лагера,можеш да пробваш на място...Владо е приветлив човек, ще те посъветва,ще ти каже кое е най доброто... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts