Jump to content
Българският форум за музиканти

проблем...


Recommended Posts

така...разглабям една стара китара, но едно от винтчетата на бриджа е с изхабена резба и не мога да го махна...моля помогнете!!!

 

бриджа е следният тип:16749.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

разпробии го с дрелка или го отрежи и после го накисни в кола или навта самото блокче с останалото парче :)

нали говориш за 6те болтчета дето са отпред, не видиите към дървото?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ахаха, сори че се смея, но вие първоначално му потопихте китарата в нафта, разпробихте я... и я накиснахте в кола :bravo: Замалко да падна от стола, докато четях :)

Това с поялника може да свърши работа, но може и да не... Представете си на какъв принцип работи пирографа ;) Може да си прогори тялото на китарката в леглото на винта и да стане едно много голямо мазало така ако е винт към тялото, което все пак е от дърво...

Хайде и аз да си дам съвета. Понеже не ми стана много ясно точно кой винт в цялата конструкция е проблемен давам нещо като универсално за мен решение, което ми е помагало. Трябва ти просто още един човек, който да дърпа елемента, към който е завит винта в обратна посока, за да може да захване винта или да се движи в останалата резба по него. Така ти само ще развиваш, а при него елемента ще се измества, ако е някой от струнните елементи. Аз така съм развивал плочата на бридж на една моя много стара китара навремето, но от тялото. Много страх брах, че мога да го нараня и затова се бях подсигурил с доста уплътнение под държача, който ползвах, за да повдигам пластината.

 

Надявам се някой от съветите да помогне, защото ми е пределно ясно какви нерви ти коства това в момента... :) После тичай до железария и си намери нов винт, защото не знам дали втори път ще можеш да го развиеш без проблем.

 

Успех,

Виктор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

с помощта на малка пиличка изрежи предполагам захабения канал за да може да ог хванеш добре с отверка. капни няколко капки масло на мястото и гоостави няколко часа . предполагам ще успееш да го развиеш. ако стане мазало няма страшно - ще разпробиеш по-оглям отвор и ще лсожиш винт с по-голям диаметър :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, ясно за кой винт говориш. Ако под "развалена му е резбата" разбираш "гнездото за отвертката се е изяло", най-вероятно ще трябва внимателно да го разпробиеш, и да го извадиш с клещи след това. Ако не, пиши какъв точно е проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стратокастър го каза най-добре!

с някаква пила го изтъркай за да си направиш отвор за отверка така съм развивал най-разни винтове и болчета с криви резби.

 

Друго нещо. Бъди сигурен, че отверката ти е качествена и яка, и не зимай от на дядо отверките с дървена дръжка ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

заточи на шмиргел и отверката, щото съм виждал всякакви калпазани да бачкат с полу-изхабени инструменти - при условие че могат лесно да се поправят ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да, но като я заточиш я изтъпи малко отпред - отверките не трябва да са остри като нож и върхът да е като 3 ъгълник, защото така постоянно излизат от канала на болтчето и освен сила за завъртане настрани се изисква и постоянен натиск надолу. Върха трябва да е равен и плосък, с форма на правоъгълник погледнат отгоре и ширина 1-2мм (зависи от отверката)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.