Korn Публикувано Юни 25, 2006 Публикувано Юни 25, 2006 така...разглабям една стара китара, но едно от винтчетата на бриджа е с изхабена резба и не мога да го махна...моля помогнете!!! бриджа е следният тип: Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 25, 2006 Отговорено Юни 25, 2006 Потопи го в нафта и го остави 1-2 дена после ще го развиеш лесно. Пробвай и с кока кола ако искаш Цитирай
Korn Отговорено Юни 25, 2006 Автор Отговорено Юни 25, 2006 как така да го потопя...да му капна ли защото самият бридж не е отделен от китарата Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 25, 2006 Отговорено Юни 25, 2006 разпробии го с дрелка или го отрежи и после го накисни в кола или навта самото блокче с останалото парче нали говориш за 6те болтчета дето са отпред, не видиите към дървото? Цитирай
Korn Отговорено Юни 25, 2006 Автор Отговорено Юни 25, 2006 говоря за 1 от трите болтчета дето държат бриджа за дървото. Цитирай
Fender_str Отговорено Юни 25, 2006 Отговорено Юни 25, 2006 хващаш бриджа и след като си разжил другите болтове развиваш проблемния като дърпаш бриджа нагоре Цитирай
emil Отговорено Юни 25, 2006 Отговорено Юни 25, 2006 Нагрей го яко с поялник ако имаш. По този начин винта ще се разшири и ще захване резбата. Цитирай
IgniteAll Отговорено Юни 25, 2006 Отговорено Юни 25, 2006 Ахаха, сори че се смея, но вие първоначално му потопихте китарата в нафта, разпробихте я... и я накиснахте в кола Замалко да падна от стола, докато четях Това с поялника може да свърши работа, но може и да не... Представете си на какъв принцип работи пирографа Може да си прогори тялото на китарката в леглото на винта и да стане едно много голямо мазало така ако е винт към тялото, което все пак е от дърво... Хайде и аз да си дам съвета. Понеже не ми стана много ясно точно кой винт в цялата конструкция е проблемен давам нещо като универсално за мен решение, което ми е помагало. Трябва ти просто още един човек, който да дърпа елемента, към който е завит винта в обратна посока, за да може да захване винта или да се движи в останалата резба по него. Така ти само ще развиваш, а при него елемента ще се измества, ако е някой от струнните елементи. Аз така съм развивал плочата на бридж на една моя много стара китара навремето, но от тялото. Много страх брах, че мога да го нараня и затова се бях подсигурил с доста уплътнение под държача, който ползвах, за да повдигам пластината. Надявам се някой от съветите да помогне, защото ми е пределно ясно какви нерви ти коства това в момента... После тичай до железария и си намери нов винт, защото не знам дали втори път ще можеш да го развиеш без проблем. Успех, Виктор Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 25, 2006 Отговорено Юни 25, 2006 с помощта на малка пиличка изрежи предполагам захабения канал за да може да ог хванеш добре с отверка. капни няколко капки масло на мястото и гоостави няколко часа . предполагам ще успееш да го развиеш. ако стане мазало няма страшно - ще разпробиеш по-оглям отвор и ще лсожиш винт с по-голям диаметър Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 25, 2006 Отговорено Юни 25, 2006 Да, ясно за кой винт говориш. Ако под "развалена му е резбата" разбираш "гнездото за отвертката се е изяло", най-вероятно ще трябва внимателно да го разпробиеш, и да го извадиш с клещи след това. Ако не, пиши какъв точно е проблема. Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 26, 2006 Отговорено Юни 26, 2006 Стратокастър го каза най-добре! с някаква пила го изтъркай за да си направиш отвор за отверка така съм развивал най-разни винтове и болчета с криви резби. Друго нещо. Бъди сигурен, че отверката ти е качествена и яка, и не зимай от на дядо отверките с дървена дръжка Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 26, 2006 Отговорено Юни 26, 2006 заточи на шмиргел и отверката, щото съм виждал всякакви калпазани да бачкат с полу-изхабени инструменти - при условие че могат лесно да се поправят Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 26, 2006 Отговорено Юни 26, 2006 да, но като я заточиш я изтъпи малко отпред - отверките не трябва да са остри като нож и върхът да е като 3 ъгълник, защото така постоянно излизат от канала на болтчето и освен сила за завъртане настрани се изисква и постоянен натиск надолу. Върха трябва да е равен и плосък, с форма на правоъгълник погледнат отгоре и ширина 1-2мм (зависи от отверката) Цитирай
Recommended Posts