Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Ми опитваме се да ти кажем, че никаква летва не вдигаш, или по-точно точно в тоя форум толкова рядко някой се опитва да се засили към тая летва, че не знам... Аз като гледам нови коментари веднъж на ден, много рядко всички, от всички раздели надхвърлят 2 страници.

Отговорено

Старата тема беше много добре направена и с предложения които Анеглина беше синтезирала.Тогава не се получи и сега няма да стане.Хората си държат на ниско качество на мързел,щото не има се занимава с бекинг тракове.Така че няма никой да вдигне летвата ще си тъпчем в същите ясли.Това е форум за това да си покажеш новата топалка и да свириш с нея върху някоя любима песен.Какво искаме повече всъщност.Според мен трябва да се прекръсти от форум за музиканти на форум за любители на музиката,щото и без това музикантите са твърде заети да пишат в него.

Отговорено (Редактирано)

Добре, явно нещата се организират около правенето на самостоятелни бекинг тракове (което е елементарно за всеки 16 годишен младеж) и изведнъж всичко ще се подобри значително. Преди 10 години и аз бях на 16, да пренебрегнем факта, че компютрите и интернетът бяха на друго ниво - и тогава, и сега смятам, че е абсолютен пристъп на глупост да тръгнеш да се занимаваш с нещо подобно вместо да си хванеш тоягата и да се събереш с други хора с тояги и клечки, с които да правите кавъри, "кавъри" или нещо друго. Така или иначе перспективата в едното не присъства. Е, освен ако не участваш в тези състезания в тубата, където можеш да спечелиш пари или добър инструмент. И ако си достатъчно добър спортист (щото то затова е кръстено "състезание" - няма нищо общо с целта на музиката), можеш да натрупаш 100 китари и да се издържаш от продаването им.

Агоп, приемам наградата за най-куцо изказване в цялата тема, но това ще означава, че имам конкуренция ;)

Редактирано от Sasho_Crasho
Отговорено

Аз не мога да разбера , за какво е туй пънене , ако вземе та се предприеме нещо , което да завиши някакво ниво и да се подобри нещо . Нима е лошо да се вдига летвата?

Абсолютно съм съгласен. Вземете за пример Форума. Доста неща бяха подобрени през годините, макар всеки път да е имало камари мрънкалници и вълни от недоволства - писането само на кирилица, недопускането на пиратско съдържание, писането от само един акаунт, ограничението за продажбите, подобрените функционални възможности на новите версии, базара... И в крайна сметка сега нещата са много по-добри! :)

Отговорено (Редактирано)

Да, Цецо, обаче това са неща свързани с културата на писане и поведение, нямат нищо общо с музиката, мога да отида далеч и да кажа, че са задължителни за един форум на ниво, и са ясно и конкретно дефинирани - "Писането на латиница е забранено!", "Право само на една обява седмично!" и т.н. А настоящата ситуация иска стигането до разграничаване между едно от второ,a това все още не е постигнато. Да не говорим за метод за функционалното му реализиране. Иначе и аз смятам, че ще е за добро (всъщност смятам, че няма да е за лошо), макар да не ми пречи да натискам "Х" всеки път, когато нещо не ми харесва. Така или иначе неща, които не ми харесват, ще има винаги, не само в интернет пространството. Ако взема да им се набирам на всички, всеки път...

Аз имам предложение извън темата. Ще бъде ли уместно да се трият всички постове, които са написани в стил "Мога да пиша като селяндур, щото изглежда неглиже и някак си съм по-интересен". Имам няколко примера, хора, с които нарочно съм се заяждал, за да започнат да пишат по-сериозно, защото неща от рода на "Ский са, не мож ми говори тъй на мен" са доста тъпи, а биват четени от доста хора. Някои от съответните типажи вече влизат рядко, а един конкретен пък е много уважаван и аз никога не съм разбирал защо, имайки предвид постовото му присъствие.

Сега виждам и оформлението на заглавието на тази тема "К'во ще кажете...". В случая не се заяждам, защото знам, че авторът е грамотен достатъчно, ама някак си не е естетически издържано. Това ми се струва, че е следващото ниво над правилата за "4" и "6" и писането на латиница.

Редактирано от Sasho_Crasho
Отговорено

макар да не ми пречи да натискам "Х" всеки път, когато нещо не ми харесва. Така или иначе неща, които не ми харесват, ще има винаги, не само в интернет пространството. Ако взема да им се набирам на всички, всеки път...

Имам чувството , че никой не разбра за какво говоря.

Не ми пречи да не гледам, слушам и т.н. неща , които не ми харесват.

Не ми пречи да натискам X-а. Макар и ценно времето , чак пък за 2- 3 мин не е проблем.

Дори да се направи нещо по въпроса пак ще има неща , които не харесвам, защото е въпрос на моя субективен вкус и това пак не е проблем.

Не е проблем и така да си остане.

Обаче нали тук е мястото да предлагаме някакви подобрения? Е, имах предложение и беше отхвърлено и то не от кои да е , а от тези , които изобщо не се мяркат(или изключително рядко го правят) в разделите, за които се отнася предложението . Което ме кара да си мисля , че не толкова да ги касае , а просто им е приятно да опонират и да демонстрират на поредния луд ентусиаст , колко му е тъпа идеята и как се опитва да скапе мерака на добрите хорица, които като си изпият кафенцето сутрин , се снимат в домашния уют по пижамка на райета и плюшени пантофки с хубавата си китарка.

Отговорено

Приказвате абсолютни глупости и ще затворя и тази тема.

Хайде сега прочетете внимателно!

Няма лошо да свириш върху оригинала! Няма лошо и да свириш върху бекинг трак ( твой или направен от друг ) номера е тези две неща да отиват различни раздели.

Моля, който няма умствения капацитет да разбере горните две прости изречения да не пише повече в темата!

Сега... обсъждането от тук нататък върви в следната насока: как да кръстим раздела където ще се свири върху оригинала и как този в който ще се свири върху бекинг тракове. Трябва да измислим имена и проблемът е решен.

Отговорено

Предлагам ви следните наименования:

"Кавър" да остане за цялостна песен от група или изпълнител, да речем, представящи своята интерпретация по оригинална музика.

"Дублаж" или "Дабъл Вижън" - за свирене, пеене върху оригинал.

"Караоке" - за пеене, свирене върху бекингтракове.

Какво ще кажете, за или против? Ще ме прощавате, ако някой с нещо се засяга. Аз смятам да отбележа участие и на трите места. :)

Отговорено

Поставено така, нещата изглеждат далеч по-ясно какво се иска. Трудна задача..."Покажи как свириш любимите си песни на любимите си групи" и "Покажи твоите виждания върху любима песен или част от нея", което написано така (или подобно) трябва да означава два подраздела на един раздел. Който май трябва да бъде "Кавъри", макар тази дефиниция така и да не бе изяснена чрез единодушно решение.

И въпреки това мисля, че ще отнеме доста време, за да се захапе от новодошлите като (не)писано правило. Усилията са изцяло за сметка на контролните органи, та мисля е съвсем резонно те да вземат решение.