Jump to content
Българският форум за музиканти

Gibson or what?


Yves

Recommended Posts

Искам да се допитам до разбирачите на тема Gibson във форума за една китара, по-скоро тази : тази.

 

Изглежда хубава /и на живо/, всичко си й е както трябва относно изработката. По принцип не вярвам някой да тръгне да прави копия на най-най ниските модели LP, но фактът, че тази китара присъства като обява във всевъзможни онлайн базари, включително в teenforum или нещо от сорта, а пък я няма в нашия базар малко ме озадачава.

 

Човекът твърди, че е от Томан и може да го докаже и като цяло нямам причина да не вярвам, но както споделих доста нетрадиционните места за обява нещо ме глождят. Мисля си, че се беше появявала като обява и в този форум, но не съм сигурен дали е същата китара.

 

Има ли някой, на който му изглежда гнила работата или съм само аз? :D А ако пък някой по случайност знае историята на конкретната бройка /да е ходил да я гледа например/ ще е още по-добре :)

 

 

И последен въпрос за спецовете : новите студия Faded Worn Brown от Томан твърдят, че имат кленов топ /колкото и аз да не го виждам от снимките/. Така ли е това? Важи ли същото за предшестващата лимитирана серия WBCR от които е и тази? Защото ми се видя да е от еднотипно дърво...

 

 

Благодаря предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тая да не е мойта старата,можеш да провериш серийния номер,истинска си е,но топа е от махагон,като тялото .

Ама ти пипна ли я,щото грифа е доста дебел 50-тарски.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм, на новата серия в Томан пише, че бил от клен...не че онлайн магазините са особено грамотни /дори немските/, но пък едва ли послъгват. Другия вариант е предната серия WBCR Limited наистина да е била изцяло махагон...

 

Аз серийния номер го проверих, отговаря си като брой цифри и т.н. Произведена уж в Нешвил на нз си кой януари 2010, но какъв е проблемът за който и да е да си измисли някакъв сериен номер...

 

Аз истински Лес Пол съм пипал само 2 пъти, предния път верно ми се видя някаква сопа, ама този път не ми беше неудобно. Този може би е от по-тънките '59...не ги разбирам особено профилите им :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ментаците не са с щампа на номера, топ вместо ламинат и камери в тялото..

Па знаеш ли,мое братя Чанг Дзъ да са достигнали нови висоти-много труд и прецизна изработка за 100$ :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да ме учуди нищо, дори копие 1:1. :D

 

Явно тази е от сериите с махагонов топ, въпросът е много ли ще загуби от това...след като си имал такава, имаше ли наченки да звучи мътно по някакъв начин?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарата си е истинска. Освен това, доколкото виждам от снимките, топът си е съвсем кленов (но не съм съвсем сигурен все пак , защото снимките не са достатъчно детайлни)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаме във форума тема за точно този модел китари ,които се разпродадоха много бързо в Томан!

Велин /Дългия/ от Варна и още много други си купиха такава са доволни , аз я пипах също и за тези пари Гибсън няма да даде нещо по -добро!

Но други фирми за тези пари имат чудесни копия на ЛП , и аз бих предпочел тях!

:cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за включването :)

 

Rockfire, търсенето на Гибсън е в името на душевна нужда :D Искам да видя каква е врявата около този необясним магически звук, дори да е в най-ниския клас :) Копие съм имал, макар и евтино, време е за оригиналдъ.

 

В тази китара страшно ме блазни натуралния финиш през който прозират порите на дървото. За мен лично е много красиво и в търсенето си на Студио гледам единствено faded сериите и то worn brown, макар за подобни пари /е, може би малко повече/ има налични с дебел лак. Има някакъв брутален фетишизъм в цялата история, но е по-силно от мен. Май му викат GAS :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
12593471674768067901340058084j3q59Al4lpi0CnulKQiE.JPGЦървената е мейпъл,кафената махогани топ,тя моята беше 2008 производство май,очуканата е 97,аз като кьорав далекоглед само с оптиката виждам добре,а и двете снимки са от телефони..ако си жулиш траш с гейн на 20 нема да забележиш разлика между оригинала и кво да е копие,ама щом имаш мерак и кинти действай..13893441173985209901340057898vJhUeesCpGfXQs3ebB3M.JPG Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^ Сигурно е така, но за едно Хилбили е прав - и за мен Гибсън звука е крънча. Или ако трябва да съм актуален с твоя гиър, Дарк Терър-а с гейн на 10ч. ;)

Разбира се, стига да си падаш по такива звуци. Не че не звучи и за метъл , но крънча му е " .... to die for..." дето се вика.

Аз съм твърдо "ЗА" Ако си го решил - купувай.

 

ПП: От друга страна, недей.... сега видях, че ако го вземеш, аватара ти ще стане като моя и ще се караме :hysterical:

Редактирано от shtur4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

:D Много си прав за аватара, дори вчера си мислих официално да те помоля да използвам същия: D

 

Аз всъщност свиря с малко повече гейн, около 11ч :)

 

Ето това ми отговориха от съпорта на Гибсън, явно наистина няма клен.

 

 

 

Thanks for the email. The serial number is consistent with a Les Paul Studio Faded model in Worn Brown finish, made on the 21st day of 2010 in Nashville, TN. Here is a link with more information on the model, http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/Les-Paul/Gibson-USA/Les-Paul-Studio-Faded.aspx . Note that the 2010 model would have a rosewood fingerboard and mahogany top(it is listed as maple at the link). Thanks again!!

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

След като вече китарата е моя собственост и я разгледах обстойно мога да кажа, че топът наистина е махагон. Просто първия път като я гледах беше за малко и не съм обърнал внимание, че дървото е поресто и е абсолютно същото като останалата част от китарата. Задната част е от 3 парчета....е, можеше и да е от 2....ама можеше и да е от 5-6 както видях скоро един от Gothic Гибсън със свалена боя /във форум разбира се, не на живо/. Топът е от 2 части, грифът май е от едно парче, даже и крилата на главата не са снаждани /виждал съм, че има и такива/

 

За изработката какво да кажа....много е добре :) Особено в сравнение с Vintage V100, който имах преди това :D Ама си има разни дребни недъзи...например капачето на тръсрода не е точно по средата на главата и стои леко несиметрично. Зад ТОМ-а дървото е леко по-грапаво...общо взето бели кахъри. Иначе всичко останало си е перфектно. Покрай това, което се говори по форумите за техния QC очаквах нещо много по-зле :)

 

Също така китарата е по-лека от Винтиджа, явно са много големи тия камери :D А грифа въобще не ми е неудобен, очаквах да е някакъв сап. Явно наистина е някакъв по-изтънен вариант.

 

Единственото, което остана да ме гложди е какви са адаптерите. Би трябвало да са Бърстбъкъри, ама знае ли човек. Довечера ще сменям струни и ще проверя :) Обаче за малкото време, в което успях да свиря плъгд установих, че имат много задоволителен аутпут, което ме радва. Очаквах да са доста по-винтидж.

 

Отново благодаря на включилите се :)

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е,честито!

Само не мога да разбера,след като ровиш по чужди форуми,защо не прочетеш какво сме писали и в този,пускал съм ренгенови снимки как са дълбани телата и това е от лес-пол форума линк.

Естествено,че е лека -камери.

Мойта дъртата е от едно парче гърба и е сравнително тежка 4,5 кг и нещо,тази твойта е около 3,3

Бърстбъкъри са,стига с това "подлагай всичко на съмнение",това не е ментак,просто по-евтин модел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.