Yves Публикувано Юни 18, 2012 Публикувано Юни 18, 2012 Искам да се допитам до разбирачите на тема Gibson във форума за една китара, по-скоро тази : тази. Изглежда хубава /и на живо/, всичко си й е както трябва относно изработката. По принцип не вярвам някой да тръгне да прави копия на най-най ниските модели LP, но фактът, че тази китара присъства като обява във всевъзможни онлайн базари, включително в teenforum или нещо от сорта, а пък я няма в нашия базар малко ме озадачава. Човекът твърди, че е от Томан и може да го докаже и като цяло нямам причина да не вярвам, но както споделих доста нетрадиционните места за обява нещо ме глождят. Мисля си, че се беше появявала като обява и в този форум, но не съм сигурен дали е същата китара. Има ли някой, на който му изглежда гнила работата или съм само аз? А ако пък някой по случайност знае историята на конкретната бройка /да е ходил да я гледа например/ ще е още по-добре И последен въпрос за спецовете : новите студия Faded Worn Brown от Томан твърдят, че имат кленов топ /колкото и аз да не го виждам от снимките/. Така ли е това? Важи ли същото за предшестващата лимитирана серия WBCR от които е и тази? Защото ми се видя да е от еднотипно дърво... Благодаря предварително Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 18, 2012 Отговорено Юни 18, 2012 Тая да не е мойта старата,можеш да провериш серийния номер,истинска си е,но топа е от махагон,като тялото . Ама ти пипна ли я,щото грифа е доста дебел 50-тарски. Цитирай
Yves Отговорено Юни 18, 2012 Автор Отговорено Юни 18, 2012 Хм, на новата серия в Томан пише, че бил от клен...не че онлайн магазините са особено грамотни /дори немските/, но пък едва ли послъгват. Другия вариант е предната серия WBCR Limited наистина да е била изцяло махагон... Аз серийния номер го проверих, отговаря си като брой цифри и т.н. Произведена уж в Нешвил на нз си кой януари 2010, но какъв е проблемът за който и да е да си измисли някакъв сериен номер... Аз истински Лес Пол съм пипал само 2 пъти, предния път верно ми се видя някаква сопа, ама този път не ми беше неудобно. Този може би е от по-тънките '59...не ги разбирам особено профилите им Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 18, 2012 Отговорено Юни 18, 2012 Ментаците не са с щампа на номера, топ вместо ламинат и камери в тялото.. Па знаеш ли,мое братя Чанг Дзъ да са достигнали нови висоти-много труд и прецизна изработка за 100$ Цитирай
Yves Отговорено Юни 18, 2012 Автор Отговорено Юни 18, 2012 Няма да ме учуди нищо, дори копие 1:1. Явно тази е от сериите с махагонов топ, въпросът е много ли ще загуби от това...след като си имал такава, имаше ли наченки да звучи мътно по някакъв начин? Цитирай
kolio_k Отговорено Юни 18, 2012 Отговорено Юни 18, 2012 Китарата си е истинска. Освен това, доколкото виждам от снимките, топът си е съвсем кленов (но не съм съвсем сигурен все пак , защото снимките не са достатъчно детайлни) Цитирай
ultramega Отговорено Юни 18, 2012 Отговорено Юни 18, 2012 По шарката поне, със сигурност не е махагонов топ . Цитирай
rockfire Отговорено Юни 18, 2012 Отговорено Юни 18, 2012 Имаме във форума тема за точно този модел китари ,които се разпродадоха много бързо в Томан! Велин /Дългия/ от Варна и още много други си купиха такава са доволни , аз я пипах също и за тези пари Гибсън няма да даде нещо по -добро! Но други фирми за тези пари имат чудесни копия на ЛП , и аз бих предпочел тях! Цитирай
Yves Отговорено Юни 18, 2012 Автор Отговорено Юни 18, 2012 Благодаря на всички за включването Rockfire, търсенето на Гибсън е в името на душевна нужда Искам да видя каква е врявата около този необясним магически звук, дори да е в най-ниския клас Копие съм имал, макар и евтино, време е за оригиналдъ. В тази китара страшно ме блазни натуралния финиш през който прозират порите на дървото. За мен лично е много красиво и в търсенето си на Студио гледам единствено faded сериите и то worn brown, макар за подобни пари /е, може би малко повече/ има налични с дебел лак. Има някакъв брутален фетишизъм в цялата история, но е по-силно от мен. Май му викат GAS Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 18, 2012 Отговорено Юни 18, 2012 (Редактирано) Цървената е мейпъл,кафената махогани топ,тя моята беше 2008 производство май,очуканата е 97,аз като кьорав далекоглед само с оптиката виждам добре,а и двете снимки са от телефони..ако си жулиш траш с гейн на 20 нема да забележиш разлика между оригинала и кво да е копие,ама щом имаш мерак и кинти действай.. Редактирано Юни 18, 2012 от Hillbilly Цитирай
Yves Отговорено Юни 19, 2012 Автор Отговорено Юни 19, 2012 (Редактирано) Трашът не се свири с гейн на 20, бъркаш го с блек метъла Редактирано Юни 19, 2012 от Yves 2 Цитирай
shtur4o Отговорено Юни 19, 2012 Отговорено Юни 19, 2012 (Редактирано) ^ Сигурно е така, но за едно Хилбили е прав - и за мен Гибсън звука е крънча. Или ако трябва да съм актуален с твоя гиър, Дарк Терър-а с гейн на 10ч. Разбира се, стига да си падаш по такива звуци. Не че не звучи и за метъл , но крънча му е " .... to die for..." дето се вика. Аз съм твърдо "ЗА" Ако си го решил - купувай. ПП: От друга страна, недей.... сега видях, че ако го вземеш, аватара ти ще стане като моя и ще се караме Редактирано Юни 19, 2012 от shtur4o 1 Цитирай
Yves Отговорено Юни 19, 2012 Автор Отговорено Юни 19, 2012 (Редактирано) Много си прав за аватара, дори вчера си мислих официално да те помоля да използвам същия: D Аз всъщност свиря с малко повече гейн, около 11ч Ето това ми отговориха от съпорта на Гибсън, явно наистина няма клен. Thanks for the email. The serial number is consistent with a Les Paul Studio Faded model in Worn Brown finish, made on the 21st day of 2010 in Nashville, TN. Here is a link with more information on the model, http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/Les-Paul/Gibson-USA/Les-Paul-Studio-Faded.aspx . Note that the 2010 model would have a rosewood fingerboard and mahogany top(it is listed as maple at the link). Thanks again!! Редактирано Юни 19, 2012 от Yves Цитирай
Yves Отговорено Юни 20, 2012 Автор Отговорено Юни 20, 2012 (Редактирано) След като вече китарата е моя собственост и я разгледах обстойно мога да кажа, че топът наистина е махагон. Просто първия път като я гледах беше за малко и не съм обърнал внимание, че дървото е поресто и е абсолютно същото като останалата част от китарата. Задната част е от 3 парчета....е, можеше и да е от 2....ама можеше и да е от 5-6 както видях скоро един от Gothic Гибсън със свалена боя /във форум разбира се, не на живо/. Топът е от 2 части, грифът май е от едно парче, даже и крилата на главата не са снаждани /виждал съм, че има и такива/ За изработката какво да кажа....много е добре Особено в сравнение с Vintage V100, който имах преди това Ама си има разни дребни недъзи...например капачето на тръсрода не е точно по средата на главата и стои леко несиметрично. Зад ТОМ-а дървото е леко по-грапаво...общо взето бели кахъри. Иначе всичко останало си е перфектно. Покрай това, което се говори по форумите за техния QC очаквах нещо много по-зле Също така китарата е по-лека от Винтиджа, явно са много големи тия камери А грифа въобще не ми е неудобен, очаквах да е някакъв сап. Явно наистина е някакъв по-изтънен вариант. Единственото, което остана да ме гложди е какви са адаптерите. Би трябвало да са Бърстбъкъри, ама знае ли човек. Довечера ще сменям струни и ще проверя Обаче за малкото време, в което успях да свиря плъгд установих, че имат много задоволителен аутпут, което ме радва. Очаквах да са доста по-винтидж. Отново благодаря на включилите се Редактирано Юни 20, 2012 от Yves Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 20, 2012 Отговорено Юни 20, 2012 Е,честито! Само не мога да разбера,след като ровиш по чужди форуми,защо не прочетеш какво сме писали и в този,пускал съм ренгенови снимки как са дълбани телата и това е от лес-пол форума линк. Естествено,че е лека -камери. Мойта дъртата е от едно парче гърба и е сравнително тежка 4,5 кг и нещо,тази твойта е около 3,3 Бърстбъкъри са,стига с това "подлагай всичко на съмнение",това не е ментак,просто по-евтин модел. Цитирай
Recommended Posts