Jump to content
Българският форум за музиканти

На каква китара е подходящо да сложа EMG-та


Recommended Posts

Ако наистина си решил да слагаш активни по-добре сложи s. duncan blackouts ahb-1. Имам китара и с emg 81-85 ,

duncan-a oпределено са по-добрите адаптери.

 

Много категорично, не мислиш ли? :) Аз бих казал, че просто едната ти китара е по-добра от другата...

Ето ти и малко справка http://www.youtube.c...h?v=_Zk9aIckoV0

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Това е подвеждащо!

Различните китари звучат различно, същото важи и за адаптерите. Но неможе да заявиш кои са по-добрите. Всеки си има собствено мнение, вкус и предпочитание към дадена марка. А това сравнение не е правилно най-малкото защото се сравняват два различни инструмента.

Темата се казваше: На каква китара е подходящо да сложа EMG-та

И отговора е на каквато искаш стига да ти харесва и да ти е удобна.

Аз ще слагам EMG 81/85 на Yamaha чиято материална стойност не надвишава 350лв. нова, но китарата има сантиментална стйност за мен и си я ползвам все още. Адаптерите не се заваряват за инструмента, когато си пожелаеш можеш да ги смъкнеш и метнеш на друга китара.

Срещал съм поне няколко подобни теми във всички си се пише все едно и също. Когато си изгледал всички ревюта за EMG и си решил да ги взимаш просто ги вземи и ги метни на китара която е удобна за теб и толкоз. Няма да е решението на живота ти!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ ^ Абе, Acei, да ти кажа аз ги пробвах тия Дийн-ове и не останах никак доволен от тях, при все, че съм некадърен и не може в никакъв случай да се каже, че съм китарист... Ходих до магазина като си търсих китара, пробвах някви, но се разочаровах...

 

е! след като не те кефят значи не са за теб. А друго, което бих могъл да ти препоръчм на не особено висока цена е да си намериш Kramer Imperial Explorer

 

Kramer Imperial Explorer

 

това е евтина китара с много удобен гриф и може да си слагаш каквито те кефят адаптери

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 months later...

Вадя половин годишна тема от прахта, за да не отварям нова, която ще се изчерпа с 3-4 мнения.

 

Та - има ли някаква особено разлика между EMG81&85 и сета на Зак? Единствената разлика сякаш са потенциометрите, които са по-дълги, защото са за Лес Пол.

Питам, защото гледам, че в Томан сета е 145 евра, а 74 и 79 евра=153. Не че е голяма разликата (~20лв.), но би следвало като "сигничър" да е по-скъпо... Да не говорим за цените на БГ дилъра за EMG... Дори като се замисли човек, че тия потенциометри в сета на Зак няма да станат и трябва да взема други (2бр.) - то дали ще взема сета или отделно (всеки адаптер си идва с потенциометър за тон, волюм и жак) - все тая.

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам сета, а имам и отделно адаптерите.Разлика няма, а и сета е с потенциомтри за лес пол, но и друг комплект емг потенциометри за нормални китари.(поне моя е така).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок, мерси за точния отговор. Бях се насочил към Зак сета, защото е по-евтин (макар и с малко) от отколкото да ги взема поотделно. Макар, че все още не съм 100% сигурен дали искам 81-85 пред 85-60...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

60 звучи малко по "изчистено" в високия регистър,демек има по-малко високи.Аз съм дигнал повече нек адаптера и така получавам лек boost при превключване на нек адаптер.А пък ако си вземеш 81/85 може да си ги сменяш на нек и бридж понеже новите са на quick connect.

Редактирано от serengeti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, без запояване е, което е супер. 81 ми идва прекално остър и суров, май предпочитам 85 на бриджа. Определено 60 ме е грабанл най-много до тук. Най-меко от всички ми звучи на чистия канал.

Мнението ми все пак е базирано на семпли в тубата, които не винаги са с много добро качество. А както знаем - хората, които имат такива адаптри, обикновенно свирят яко тресни.

 

То реално ЕМГ са малко "универсални". Можеш да ползваш 81 и 81, 85 и 85, 60 и 60... Всякак можеш да ги въртиш.

 

А да попитам - някой има ли впечатления от 89 на бриджа? Уж е по-рокаджийски. 89-60 е другата ми алтернатива. Дори съм виждал стари Ibanez RG550 - HSS, които са 89-sa-sa.

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напук на всички мнения смятам, че е оправдано да сложиш EMG на китара за 400 лв. След няколко стотин децибела гейн е абсолютно все тая дали китарата е за 400 или 4000 лв.

Като притежател на Vintage V100 и Gibson LP смея да твърдя, че за "метълски звук" разликата е нищожна, докато при клийн и крънч е покъртителна. Имайки предвид и активните адаптери колко "убиват" характера на китара, по-скоро бих заложил на евтина китара с EMG пред това да дам една кошница пари за същия резултат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако се търси метълски саунд EMG ще са голям плюс и нейния собственик ще остане доволен. Въпроса упира до там самия инструмент да е удобен на собственика стойността на инструмента не е от значение защото адаптерите не се заваряват за инструмента. Винаги можеш да ги свалиш и да сложиш други. От там на татък ако търсиш метъл звучене EMG са идеалното решение за целта. Аз притежавам 2 инструмента с EMG.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.