Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ с един Behringer C-1U


Recommended Posts

Здравейте колеги,

 

По съвет на съфорумец тук при търсене на USB кондензаторен мик попаднах на Behringer C-1U, който в момента в Динакорд е на промоция 98лв. Взех го, но имам страшни проблеми с нивото на звука - записва на 5-10% от нормалното ниво дори при boost навсякъде. Качвах различни драйвери, но без успех.

 

За жалост не си направих добре сметките, като порових в нета и видях стотици хора със същия проблем. Повечето казват, че USB-то не подава достатъчно мощност и оттам стават ядовете.

 

Сега, питането ми е: какво мога да направя по въпроса? Имам да записвам едни неща идните дни и се чудех дали има нещо като усилвател за USB или преходник (пултче) от USB микрофон към нещо с повече мощност, така че да се подаде достатъчно при записа? Друга опция, естествено, е друг мик (изискванията са кондензаторен с USB или комбинация кондензаторен + малко предусилвателче за РС под 200лв).

 

Всякакви съвети са добре дошли. Попадна ми линк и на този - M-Audio-Avid-Vocal-Studio - не ми се дават много пари отгоре, като вече съм се набутал за C-1U ( а и най-лошото е, че нямам гаранция), но ако няма опция, поне мнения за него са добре дошли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай го в различни ЮСБ портове, както и в друг комп. Ако верно е от липса на достатъчно мощно захранване, това би трябвало да окаже влияние. Примерно лаптоп или фронт панел портове могат да имат по-ниска мощност...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам наблизо друга машина за тест, но ще пробвам. А някаква опция има ли за усилвател на мощността на USB? Досега не съм чувал за такова устройство, но от колеги знам, че примерно зареждане на телефон от ел. мрежата и от USB (и двете през USB) отнемат различно време и ефективност. Единият даже си беше направил един изход с 2 входа (2 USB-та зареждат едно устройство), но ако това е обичаен проблем, би трябвало да има решение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм чувал за усилвател, но ЮСБ-тата са с различна мощност, включително на компа портовете. Примерно на предния панел ако са през хъб, който е по-смотан...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Е ако не трябва директен мониторинг, можеш след като си го записал да увеличиш звука софтуерно с програмата, която използваш, инак може да пробваш през хъб, ама не знам дали ще стане. Инак други предложения бол, според мен най-добрия вариант ама за около 300 лева - http://www.musicworl...RINGER_C_1.html и http://www.musicworl...rack_Mk_II.html или http://www.musicworl...O2_EXPRESS.html или http://www.musicworl...iMix_4_USB.html (ма аз препоръчвам м-аудиото), по-евтини варианти http://www.musicworl...RINGER_C_1.html ; http://www.musicworl...R_XENYX502.html и http://www.musicworl...GER_UCA222.html или http://www.musicworl...GER_UCA202.html тоя излиза около 200, трети вариант най-евтин (но и най-непрепоръчителен) http://www.musicworl...RINGER_C_1.html и http://www.musicworl...NYX302_USB.html излиза около 160 лева. Юсб микрофона на м-аудио за който питаш също е вариант, ма аз бих предпочел нормален кондензаторен микрофон и интерфейс

Редактирано от funkyto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът е, че бюджета ми беше до под 200 кинта, а вече съм вътре със 100 заради берингера. Ще опитам да си взема външен USB хъб, за да се захрани правилно фантомното, и ако не става вече ще взимам усилвател някакъв. То така или иначе и с M-Audio-то може да имам същия проблем (липса на пауър).

 

Благодаря за идеите обаче!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Въобще не мисля че проблема с беринджъра е липса на пауър, по-скоро смятам че конверторите са си такива, така че ако ще купуваш юсб хъб заради него, ако няма как да го пробваш преди това по-добре недей, според мен ще се набуташ още излишно. Ама ти си знаеш в крайна сметка де, това е само моето мнение.

Редактирано от funkyto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам два варианта - да пробвам на desktop PC (в момента съм на лаптоп) или да пробвам с кабел с 1 изход и 2 входа, който ползва 2 по 500 милиампера, вместо само 500. Все пак е някакъв супер популярен модел с промоции навсякъде в момента, не ми се вярва абсолютно никъде да не работи (а той вади примерно 5% ниво на звука, не 50-60)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

nofearinc,

 

Вървиш по абсолютно грешен път! Захранването по USB не е причината за калпавия микрофон. Ако 5-те волта спадат, първото което ще се сгъбяса е цифровата част. Ще се прекъсне или наруши трансфера на данни, но няма да намалее входния Аналогов сигнал от микрофона към вградения ADC. Става въпрос за коренно различни неща.

Самата капсула и аналоговата част в микрофона не са качествени. За това има куп теми; във този форум също.

Не изключвам да има и повреда вътре в микрофона - капсула, генертор на поляризиращо напрежение, аналоговата част, която в действителост осигурява усилването и обработката на сигнала от капсулата и тъй нататък.

Но не и напрежението от USB порта.

В края на краищата качеството не се определя от мераците, а от възможностите. Както в една от темите за Беееерингерски "кондензаторен" микрофон, беше споменато, че отговорът на продавачите е "за толкова пари толкова"...

Не се ли усещаш, че за 98 лева не можеш, ама никак не можеш да имаш кондензаторен микрофон, а само бутафория?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Parni_Valjak, благодаря ти за мнението.

 

Действително взех USB хъб и няма промяна в звука. Въпреки това почетох още малко и попаднах на Asio4All драйвери, които не мога да подкарам. Ще опитам поне софтуерно да регулирам звука, тъй като има опция да не разчита правилно и да подава слаб сигнал (не ми се вярва, но чак в понеделник мога да пробвам на друга машина).

 

По коментара ти за 'толкова пари - толкова', имам само един отговор.

 

Не коментирам качество на звука на микрофона. Коментирам, че записвам с ниво на звука около 5%.

 

Ако купя 50 вида слушалки и ги закача към устройство, подаващо звукови вълни, всички ще възпроизвеждат музиката. Детайлите и конкретните честоти са разликата. В момента обаче резултатният запис просто не се чува - общо взето, все едно нямам _никакъв_ микрофон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж там от волюм контрола на уиндоуса и драйверите.

Много е объркващо за първи път като пускаш звук през компа.

Иначе какво - в динакорд са те излъгали и са ти пробутали повреден...

Може да има недостатъчно добра честотна характеристика, динамика, не знам си какво, но не може да ти продават нещо, което не може да се използва :). Щом се продава за пари, значи трябва да работи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма такъв виц като "софтуерно усилване на сигнала" поради простата причина, че с него ще усилиш също толкова и шума. Купих си един XLR-to-USB кабел, който имаше същия проблем. Седи в шкафа само защото кихнах 18 лева, инак си е за кофата отсекъде... :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А някой има ли опит с M-Audio Avid Vocal Studio? Също е под 200лв, само ме притеснява да няма същия проблем с нивото на звука, защото тогава вече грам няма какво да направя :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С нивото на звука не мисля че ще има проблем, поне не съм видял някой да се е оплакал от това, обаче защо упорстваш с тея юсб микрофони, вземи си отделно микрофон и аудио интерфейс, по-добри резултати ще получиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.