Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте!

Знам, че е писано доста по този въпрос, но повечето теми са към по хай-енд апаратура, а аз съм се насочил към по-нисък ценови клас.

Отделно, че и да е писано, не е систематизирано в една тема, а тук-там по някой пост.

Та - най-често си ползвам Рийпър и Гитар Риг 5 или разни free VST и импулси. Това на стационарния. От известно време имам лаптоп, който е с вградена аудио-карта (realtek), която има изход за слушалки/колони (Line-out) и Микрофонен вход.

Когато вкарам китарата мениджъра ме пита какво устройство съм свързал (line-in или mic.) Дори и да избера Line-in, то шума е много, има микрофонии (при много гейн и когато намаля китарата от volume пот-а.)

Отделно, че когато имам пусната stand alone app (guitar rig, примерно) и пусна друг източник на звук - браузър, плейър и пр. звука започва да се чува не от слушалките ми, а от вградените колони...

VST хост не мога да подкарам. Каквото и да сложа на input (вкл. Asio4all) - звук няма. С две думи - отврат

Решил съм да взема китарен интерфейс (външна аудио карта). Тука един колега ме посъветва да търся задължително USB 2 поддръжка.

Като марки ми предложи Tascam и m-audio, а да се пазя от lexicon.

Работата е там, че не правя записи (или поне рядко) и не се занимавам с миксиране/мастериране и пр. Като цяло - свиря си за кеф. В тоя ред на мисли, не ми се дават от 400 до 600лв. за карта.

Остава варианта да търся на старо за 100-150лв. (я тук, я в Ибей).

Гледам Берингер имат разни usb-link за които получавам противоречива информация - казват, че работят без проблем, други, че шумят...

Някакви предложения?

И още нещо - в момента около лаптопа има доста техника, която малко или много оказва влияние в/у шума (CRT монитор, кутия, рутер...) може би трябва да се замисля и за di-box.

В крайна сметка винаги остава вариант да си взема Fender Mustang, примерно, който може да играе ролята и на интерфейс с USB връзката към pc...

Отговорено (Редактирано)

12 долара :), пунтаж беринджър

http://www.ebay.com/...=item35bb93c981

до 25/26 лева с доставка, до сега с един приятел сме купували 3 от доставчик 'tomtop'.

Може да има freeshipping до бг вече.

проблеми може да имаш:

- трудно се върти потенциометъра за нивото

- устройството работи само на една честота - 48кHz, на другата изкривява брутално

---

За домашни условия - супер! Включваш го в стерео система, пускаш бактрак от гитар риг дека и саунда ти е почти студиен, ако си барнал настройките.

Редактирано от emosms
Отговорено

Тоест няма ядове с латенцията и си поддържа asio?

А тва от USA чак за 25лв?

Ако е така всичко - може да го пробвам, за спорта. Къде не си ги дал 20лв.

Отговорено

От хонконг също доставят - tomtop и много други китайски продавачи, мисля имат складове и в UK.

Латенцията е ок, всичко е ок. По евтино няма на къде :)

Пускаш рига и свириш - кеф ти в слушалки, кеф ти в някаква hifi уредба, двд озвучаване, pc 2+1 система, к'вото имаш..

вместо да се занимаваш техники, ефекти, не знам си какво - 'фащаш и свириш. (И се записваш ако искаш)

Отговорено (Редактирано)

Използваеми са съвсем. Moже и лош късмет, да си случил на дефектно. Все пак оригинала на беринджър е 60 лева.

3 от 3 които сме пробвали работят, две от тях само на честотота от 48kHZ, на 41kHZ се чува транспонирано на някакъв интервал и не става.

Също, за да си чуваш и записваш в компа ползвам байпас кабел от 1 лев от изхода на устройството към микрофонния жак, не съм разучил по-добър вариант.

Резултата е - пускаш и свириш, съсредоточваш се върху великите неща които искаш да изсвириш, обаче не стават съвсем, щото иска много свирене, наместо базикане с техниките :P

http://soundcloud.com/emil-nachev/tapedeck-1-apr-18-10-44-55#

http://soundcloud.co...apr-18-10-44-55

п.п. само солирането отгоре е през устройството, другото е бакинг от дека на гитар риг - има си и брумче от китарката. Нойсгейта не може да го оправи напълно

Редактирано от emosms