nikk96 Публикувано Май 14, 2012 Share Публикувано Май 14, 2012 Може ли някой да ми напише английските наименования на така наречените Tone woods Благодаря предварително Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Май 14, 2012 Share Отговорено Май 14, 2012 Ми може ... все някой ще ти ги напише , ама що не опиташ да ги потърсиш малко поне. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nikk96 Отговорено Май 14, 2012 Автор Share Отговорено Май 14, 2012 Търсих но намерих само за basswood което е липа Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyu_records Отговорено Май 14, 2012 Share Отговорено Май 14, 2012 (Редактирано) Ето:http://lmgtfy.com/?q=Tone+woods Редактирано Май 14, 2012 от lyu_records 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gueorgues Отговорено Май 15, 2012 Share Отговорено Май 15, 2012 :bravo: :bravo: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nikk96 Отговорено Май 15, 2012 Автор Share Отговорено Май 15, 2012 Абе хора на мен ме интересуват българските наименования на тези Tone woods :slap: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyu_records Отговорено Май 15, 2012 Share Отговорено Май 15, 2012 (Редактирано) Търсих но намерих само за basswood което е липа Колега или google не те харесва или ти не харесваш google. Ето ти само дето картинките ги няма http://www.ultimate-...tone_woods.html ето ти още: http://www.soundunlimited.co.uk/article_Guitar_Tone_Woods_39.html ето: http://www.jemsite.com/jem/wood.htm Редактирано Май 15, 2012 от lyu_records 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyu_records Отговорено Май 15, 2012 Share Отговорено Май 15, 2012 Alder = Елша Maple = Клен Mahogany = Махагон Rosewood = Палисандрово дърво Walnut = Орех Ebony = Абанос Spruce = Смръч Аsh = Ясен и най - якото Nub = Чвор Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nikk96 Отговорено Май 15, 2012 Автор Share Отговорено Май 15, 2012 А aghatis на български е ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gueorgues Отговорено Май 15, 2012 Share Отговорено Май 15, 2012 (Редактирано) Agathis (написано по този начин) е вид иглолистна дървесина, срещана в източна Азия, Нова Зенландия и Австралия (има повече от 15 разновидности). Поради тези географски обстоятелства - на български няма точно наименование. Не е особено качествен материал за музикални инструменти. Използва се предимно в евтини китари, както можеш да се досетиш, с китайски произход. Води се за заместител на махагона. Редактирано Май 15, 2012 от gueorgues Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Annonnymоus Отговорено Май 15, 2012 Share Отговорено Май 15, 2012 Абе, човек, защо занимаваш хората от форума с глупости а не хванеш за една минута да си преведеш всичките "tone woods", които искаш? За преводач не си ли чувал? Речник, нещо? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emosms Отговорено Май 15, 2012 Share Отговорено Май 15, 2012 (Редактирано) Не разбирам особено от техника, когато се гони top качество, но според мен най-отличителното за качествените китари е че дървото е подбрано. Самото парче дърво, от какъвто и да е бил вид. И твърдата, по-тежка дървесина си има готин тон, но и леката иглолистна ме кефи как звучи. Поблема е когато определени тонове по грифа имат гадни резонанси, едно такова биене в тона като леко браждене, което убива състейна. Обикновено в позициите над 12та почват такива проблеми . Но предполагам, че и най-изпипаните китари нямат равномерен тон и състейн във всички зони на грифа, защото всяко парче дърво е с уникална структуа, така че - свирене му е майката . Друго е да те изкефи тона, мн. е стимулиращо, но ако имащ прекрасна махагонова китара, било от "най-истинския", стабилен махагон, ще искаш да имаш и такава с тяло от елша. Също може да ти стане интересно да имаш такава с акустично тяло, тип gibson335 или нещо по голямо, или пък ако щеш тънко chambered solid body с найлонови струни, или с метални като godin A6. ...край няма... не се зарибявайте толкова , това е вманиачаване !!!! П.П. това за твърдостта май беше другата тема.... Редактирано Май 15, 2012 от emosms 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kalmar Отговорено Май 16, 2012 Share Отговорено Май 16, 2012 (Редактирано) Но предполагам, че и най-изпипаните китари нямат равномерен тон и състейн във всички зони на грифа, защото всяко парче дърво е с уникална структуа, така че - свирене му е майката . Вярно е само това, че свиренето му е майката. Редактирано Май 16, 2012 от Kalmar Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
docc Отговорено Май 16, 2012 Share Отговорено Май 16, 2012 ... и леката иглолистна ме кефи как звучи... Например? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Май 16, 2012 Share Отговорено Май 16, 2012 Подозирам , че някои мислят елшата за иглолистен вид (заради името ) 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts