kmfb Отговорено Май 10, 2012 Share Отговорено Май 10, 2012 Само да отбележа - и аз в момента съм с такива (вчера качих едно клипче там при видеото дето е, не се разбира много саунда, но ако някой чува нещо да си прави изводи). Със старите струни звучеше по-добре тоя бас; сериозно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fats Отговорено Май 10, 2012 Share Отговорено Май 10, 2012 Евтините комплекти имат едно голямо преимущество - сменяш ги често и винаги си с нови струни. Ползвал съм няколко различни комплекта на Уорик и съм много доволен от съотношението качество / цена / продължителност на приличния тон. Ако свириш активно и изкарваш пари със свиренето си, нищо не пречи да ги сменяш даже всяка седмица. Далеч за предпочитане, отколкото една година да се пудриш, че си сложил елексири за сто лева. И не на последно място, струните, даже и най-прекрасните, кой знае защо не свирят сами... 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bassbull Отговорено Май 10, 2012 Share Отговорено Май 10, 2012 Ха! Да си дойдем на думата! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kmfb Отговорено Май 11, 2012 Share Отговорено Май 11, 2012 @Fats: аз си знам да не пиша тук, че все ще стане пререкание, ама нещо съм в настроение: - да сменяш често струни, само защото са евтини, не е преимущество, а вариант. Т.нар. coated струни държат 3-4-5 пъти повече от обикновените, пазят бистър тон и не се различават от нови (почти), а тонът им традиционно е по-добър. - да наричаш най-ниският клас (ако няма залежали от българските) струни на пазара "добро съотношение цена/качество" е тъжно отражение на Бг реалността - няма пари, няма разнообразие, няма желание за подобрение. - Значи е пудрене да си вземеш хубави (или по-скоро нормални) струни? Ми тогава да сипваме на колите само локомотивна нафта и да ядем само пилешки кренвирши? 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fats Отговорено Май 11, 2012 Share Отговорено Май 11, 2012 Като виждам какви са стиловите предпочитания на повечето от пишещите тук, бистрият тон е последната им грижа. Колкото и скъпи да са едни струни, като ги дропнеш надолу от бистротата не остава нищо. Но хайде да не се заблуждаваме, че скъпи струни след една година звучат страхотно, даже и да се настройват нормално. Е, освен ако не свириш само в неделя. Ама не всяка неделя... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yordaniy Отговорено Май 11, 2012 Share Отговорено Май 11, 2012 Не съм някакво профи, че да се взема мнението ми за меродавно, ама споровете на тая тема добиха вече галактически размери и количества... В средния и по-ниския ценови клас досега съм пробвал Dunlop, Yamaha, Earnie Ball, D'Addario, DR, Fender, Warwick Red... С Elixir не съм свирил, макар че мога да си го позволя. Просто съм хейтър. ;-) Е, да ме извиняват несъгласните, но при свирене около 2-3 вечери в седмицата, с Уоруиците карам най-дълго време, без да сменям. Не защото съм непретенциозен към тона си, а просто защото ми звучат както искам. Пробвал съм и никел, и неръждавейка, и съм все доволен в общи линии. 4-a и 5-a на Д'Адариото ми "умират" на 2-ата седмица, включително и на едни half-round; Дънлопа и Ямахата - отдавна беше и не ги помня, във всеки случай не бяха нещо особено; Ърни Бол бяха оригиналните на баса ми - що-годе добре изкараха около 1-2 месеца; ДР - честно да си кажа не съм никак очарован от живота им; Фендер - фифти/фифти, ама заради цената им - по-скоро "Не, мерси!". Мисля, че всичко това зависи до една огромна степен от твърде много фактори... Физологията на самия човек, например. Да, физиологията казах. Ръцете се потят малко или много; в секретите на всеки човек има различна химия, която може би по различен начин влияе на различните, макар и в малка степен, покрития, които различните производители ползват. Друго - кожата по пръстите на някои хора се лющи повече, отколкото при други. Кожата на едни хора е по-мазна, отколкото при други. Горните три фактора може да зависят от тва дали снощи си пил 4 чаши вино със сухо мезе или 200 гр. ракия със салата, ако щете... Едни хора играят повече по грифа; други - по-малко. Едни хора държат инструмента в помещение с малко по-висока влажност; други - в по-сухи помещения. Едни хора перманентно държат инструмента в калъф; други - на стойка. ... Не знам доколко съм прав и доколко седнал, но ако някой се наеме да удари чертата и да рекапитулира факторите в еднозначно заключение, трябва да бъде черпен много от целия форум и не само... Неведнъж и два пъти достатъчно кадърни хора тук са се изказвали по темата - трудно е да се говори за добри и лоши струни, тъй като тва е доста субективно нещо. Взимаш, пробваш, като не ти хареса - сменяш марката; като ти хареса - shut up and play your instrument. :-) 7 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Май 11, 2012 Share Отговорено Май 11, 2012 Не мога да коментирам как са откъм дълготрайност, но за записи на твърда музика и пънк stainless steel варианта на тези струни е супер. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DYLGIQ Отговорено Май 11, 2012 Автор Share Отговорено Май 11, 2012 Хаха, ние докато си коментираме тука, те свършили! Или поне така ми казаха във варненския Динакорд - поръчах два комплекта, а от София им пратили само един - последния! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fats Отговорено Май 11, 2012 Share Отговорено Май 11, 2012 Лъжат, преди половин час говорих по друг въпрос с човек от софийския магазин и между другото ми каза, че имат колкото поискаш. Накарай да си размърдат мързеливите задници. Или си поръчай през тях направо от Томан, там не свършват никога. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yordaniy Отговорено Май 11, 2012 Share Отговорено Май 11, 2012 Хаха, ние докато си коментираме тука, те свършили! Или поне така ми казаха във варненския Динакорд - поръчах два комплекта, а от София им пратили само един - последния! Може и да са свършили, след моята поръчка - тамън днес преди обяд ми доставиха 2 комплекта... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MDB-1 Отговорено Май 11, 2012 Share Отговорено Май 11, 2012 Явно някой хора не могат да общуват нормално,и не знам защо е така!Ако всички харесвахме едно и също нещо,щеше да има една марка басове,еднин модел апаратура и един вид струни,но за щастие не е така,и всеки може да пробва каквото си поиска.Това което е супер за едни ,може да е ужасно за други,и когато споменавате D,Addario, пишете за кой модел става въпрос,защото имат толкова модели че не вярвам някой да ги е пробвал всичките за да се говори общо за марката.Аз в момента съм с такива струни на Warwick,и съм доволен,и ако свирите с евтин бас и някое кофти комбо как разбирате че струните са кофти?Близо месец са ми на баса и за сега са о.к.,е не са като нови, но за парите си стават,особено ако имаш повече от един бас!И се оръщаите с уважение един към друг за да има няккава полза от форума! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kmfb Отговорено Май 11, 2012 Share Отговорено Май 11, 2012 Добре де, що само се карате? Бях супер разочарован като сложих тия струни и държах да го споделя на човек, който пита конкретно за тях. Басът е Spector Legend 6, взех го от circles, бил е преди това на ... NICOCHIM, ако не се лъжа. Хич не лоша машина. Значи, circles не му е сменял струните за целият период при него. Не знам какви са, бяха изгубили тон определено и пак звучаха по-добре от Warwick-a - без добър тон, но със състейн и фийл. Свиря през транзисторно комбо Ampeg и не знам що се обяснявам... Аз си поръчвам струни от щатите, излизат ми по 50тина лева, без мита и митници, директно на вратата (ако му е интересно на някой, да ми пише), защото не се облагат такива малки пратки. Не ги държа по година, както предположи Fats, а по 2-3 месеца. Свиря с 2 банди, няколко репетиции седмично и ако ползвам Warwick или Дърварио, трябва да ги сменям на 2 седмици. Вижда ми се много по-добър вариант да дам 2 пъти по-малко пари за същия период и да не сменям постоянно струни. Ако на някой това му е странно, не го разбирам, сериозно. Иначе - да; за 20 лв. по-добри струни няма. Но няма и други. Поздрави, Мартин Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MR_STENCH Отговорено Май 11, 2012 Share Отговорено Май 11, 2012 От цялата работа аз не разбрах само едно... тия струни стават ли за 34" скала защото прерових навсякъде, но не открих такава информация ? А иначе... каквито и да са... проклет да съм ако сложа струни за 100лв на баса, който купих за 160 . 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kmfb Отговорено Май 11, 2012 Share Отговорено Май 11, 2012 (Редактирано) Стават, на такъв съм ги сложил. Но има разновидности де, питай в магазина. Редактирано Май 11, 2012 от kmfb Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
golfabitch Отговорено Май 11, 2012 Share Отговорено Май 11, 2012 Харли Бентъна от 10 лева фор евър :metalist: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts