Jump to content
Българският форум за музиканти

В търсене на правилния усилвател


mi6ometala

Recommended Posts

Здравейте на всички ,който са се поитересували от тази тема :)

 

Казвам се Мишо и свиря на китара от около 4 години (и малко отгоре). На скоро се сдобих с нова китара - Ibanez ART300BNC (наистина китара,която си заслужава парите) , а сега си търся усилвател .В момента свиря на 15 ватов Фендър "Бълет", който е доста голямо "дърво" по отношение на звука си :Д .

Таа малко по темата : Бях решил да си купувам Peavey Vypyr 30 (Modelling AMP) , но от познати китаристи чух ,че не е препоръчително да се купуват усилватели ,наблъскани с толкова ефети и пр. За това е тази тема : ако имате идеи за усилвател (30 Вата) за около 600 до 800 лева , моля споделете ги !

 

 

ПС : Свиря много разнообразна музика , но съм се насочил към траша и хеви метъла (въпреки че свиря и много АС/ДС , ЗЗтоп ....)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Marshall JTM 60 - продавам такъв на цена, която общо взето го прави най-добрата покупка в категорията, която си посочил.

Останалато ще бъде само разтягане на локуми.

Идеален за хеви метъл, АС/ДС , ЗЗтоп ....)

Имам и JTM30, което е 30 вата, но го продавам по-скъпо. Т.е 60 ватовият винаги може да бъде пусна по-тихо и да свири като 30 ватов, но обратното не може. ( причината за обратната разлика в цената е, че предпочитам да си оставя по-малкият, защото имам други по-добри 50 и 100 ватови ампове).

Защо Marshall JTM.

1. Дава желаният Маршал кръч тон.

2. За разлика от много Маршали има прекрасен клийн канал.

3. на тая цена - няма конкуренция (общо взето, това е най-правилната покупка за тези пари)

 

ПС - имам Ibanez ARХ 300( близка до твойта), т.е. знам че добре се понасят с Marshall JTM, вкл. ампа ми е в перфект кондиция.

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в момента във форума се продава едно пийви бандит 112 перфектната машина в моите очи :greenangel: притежаваща може би най-добрата симулация на лампа

от друга гледна точка може да си свириш и бруталии и чалгии с нея стига да те кефи :D

 

и накрая за тези пари може да си намериш и нещо лампово или някой приличен лампов предусилвател и да си ползваш фендера само на чист канал

 

разбира се тук всеки си има своя истина най-добре е само да си слушаш с ушите и да си мислиш с бъбреците упссс с главата извинете :D

 

поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това имах предвид под разтягане на локуми.

Пиви Бандит е гордост за транзисторните ампове

и дори може да се конкурира с хибридки като Хюс и Кетнер Атакс, Мерашал Велвстейт, Фендер рок-про, Рандал.

Т.е. е добра покупка в рамките на 300,350,400 лъва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

"но от познати китаристи чух ,че не е препоръчително да се купуват усилватели ,наблъскани с толкова ефети и пр."

 

Що?

 

Точен цитат от познат електротехник-китарист : "С толкоз много ефекти и подобни симулации и глупости не му се чува истинския "глас" "

Не мога да кажа защо точно , но на пичагата му вярвам (то и толкова ми разбира главата на мен) . Но ако греша ,моля поправете ме :)

Редактирано от mi6ometala
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Защото практиката показва, че в общият случай, това е за сметка на истинският звук.

Ако се търси амп с вградени ефекти, това е от хора, които са готови на компромис със звука.

Има и модели с лампа и ефекти, пак не се търсят усилено, може би защото хората предпочитат външни модули/ефекти, които са по-добри от вградените.

В такъв случай спокойно може да се вземе Peavey Vypyr 30, но след 3-4 месеца, 6 или дори след година,

Мишо метъла отново ще се появи да пита, кой амп да си вземе, че вече нещо не иска Пивито.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Позволявам си и аз да дам съвет на автора, макар и малко по-общ - съгласен съм с приятелите ти, забелязал съм тенденция,че всички се нахвърлят на

техника с много щракалки, цъкалки и врътки, която имитира всичко ( ...и нищо) . Лично мое мнение е, че трябва да се подбере един приличен лампов усилвател,

който дори да вади един звук, да е качествен, натурален и с характер. В днешно време има голям избор на бюджетни лампови решения, които ще ти изградят мнооого по-вярна представа за

истински китарен тон от всякакви моделинг симулации.

 

За твоя случай, ето един вариант - http://www.thomann.d...ation_112rc.htm

 

Успех желая!

Редактирано от shtur4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искаш да кажеш, че JTM-ът ти би бил първия му и последен амп ли?

Не, но може да се ползва дълги години.

Въпреки, че имам много по-добри усилватели от Marshall JTM, не се отказвам от модела.

Запазвам си трийсет ватовият. И нямам намерение да се отказвам от ползване на серията, въпреки останалите ампове

в колекцията.

Спокойно може да се свири примерно 2-3 години на него преди да се реши за ъпдейт, и дори след ъпдейта да се запази, защото ампа е просто готин.

Отделно ми харесва, как приема външни ефекти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На пазара ни има толкова голям избор, че вече ми е странно когато някой пита, а не е станал и хукнал с китарата си по магазините, за да намери своя звук. :) Ако искаш огледай и хибридни и бюджетни лампови кубета като тези на Bugera. Напоследък се позасили интереса към тази марка и за момента няма проплакали от проблеми с тях.

 

P.S. TONY, има секция за продажби и много ще се радвам да спазваш рамките й, за да не ми се сърдиш отново. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички се нахвърлят да минат по "тънко"..,няма универсален амп,чистия звук на ламповите Фендер е класика,кривоча на британските (поусилени) усилватели - друга класика,значи решаваш какво точно ти трябва като звук и решението си е твое.

При всички положения ламповия усилвател е с нива над транзисторните и това се усеща най-вече като свириш с група.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tony, но това е според теб...според някой друг пък тоя JTM може да е ампът на живота му и повече да не вземе друг...авторът на темата може пък въобще да не го хареса....общо взето като се говори за препоръка в тоя форум никой не взема предвид гледната точка на питащия, а всеки изхожда само от своята.

 

Колкото съм съгласен с Щурчо, толкова и не съм. Не съм, защото смятам, че ако/когато се достигне до пуристките възгледи и минималистичните сетъпи то трябва да е по естествен начин и да го осмислиш и осъзнаеш. Трябва да го чувстваш. Ако пича е на тематика - яко гейн и никакви среди....ако ще....H&K Puretone /не знам що точно за него се сетих :D/ да му предложат пак ще предпочете Boss ML.

Според мен най-важното по отношение на гиъра е не да е правилен избор, а да те кефи теб самия. В крайна сметка ако нещо те вдъхновява и те кара да свириш повече и по-добре, то то е правилно за теб...ако ще и да те кефи само заради много врътки и светещите копчета. Ако ще и най-якия амп на света да е /ако има такъв/, то ако не те радва и не си убеден, че е за теб...никаква файда.

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз пък не мога да разбера защо го хвърляте човека директно върху ламповите усилватели. Той ясно е намекнал, че не е кой знае какъв разбирко. Човека пише, че свири от 4г не от 30. А лампите си искат повечко познанния, време за поддръжка и разбирасе постоянно средства за въпросната поддръжка.

 

И съм съгласен с мнението, че е най-добре да си гушне китарката айбънъз арт300 и да се поразходи да пробва и там където го накефи да си хвърли парите.

 

И според мен бандита, който се продава из форума, ще му допадне хем на цена хем на звучене (съгласно написаното за стиловите предпочитания) именно защото симулацията на лампа е много правдоподобна и в зависимост от силата на подавания сигнал от китарата звука може да варира сериозно, има лууп за ефекти и пружинен ревърб и накрая е горе долу наполовина от посочената сума за похарчване.

 

До колкото до прехвалените маршали пробвал съм доста модели само лампи, полвината лампи и без лампи и мен лично не можаха да ми харесат независимо колко скъпи и т.н. бяха усилвателите. Просто маршалския звук не е по вкуса ми. Съвсем друга работа са пийвитата. А другите, които харесвам като звук не мога да си ги позволя. ТОВА ОБЕЧЕ Е МОЕТО ЛИЧНО ВИЖДАНЕ ПО ВЪПРОСА, а младежа трябва да намери сам своето.

 

Разбира се ако има възможност нека иде да пробва усилвателите да поиграе с врътките да постърже да се поослуша добре докато стърже по струните и така ще си намери най-подходящ усилвател.

 

и те така

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз пък не мога да разбера защо го хвърляте човека директно върху ламповите усилватели. Той ясно е намекнал, че не е кой знае какъв разбирко. Човека пише, че свири от 4г не от 30. А лампите си искат повечко познанния, време за поддръжка и разбирасе постоянно средства за въпросната поддръжка.

 

- Защото човека спомена 600-800лв.

- Защото няма нищо общо това колко разбираш, от колко години свириш и какви са ти познанията, за да те посъветват да не са занимаваш с глупости нямащи нищо общо ( почти) със съответния ти музикален инструмент. (ел.китара) Щом си избрал ел.китара, това подсказва, че искаш тя да звучи като такава.И щом автора е поискал съвет, аз почувствах че му е нужно да му дам такъв от гледна точка на моя опит. Никого никъде не "хвърлям".Всеки си има глава на раменете.

- А това за познания за лампите, специална поддръжка и кой знае какви средства въобще не е вярно!

 

Колкото повече мнения получи, толкова по-добре. Моето е такова - като искаш звук Vox AC30, купуваш си Vox AC30, ако искаш Fender Blackface.....купуваш си такъв. А не някаква моделинг играчка която издава някакви звуци....

 

Поздрави и без лоши чувства!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.