mi6ometala Публикувано Април 25, 2012 Публикувано Април 25, 2012 Здравейте на всички ,който са се поитересували от тази тема Казвам се Мишо и свиря на китара от около 4 години (и малко отгоре). На скоро се сдобих с нова китара - Ibanez ART300BNC (наистина китара,която си заслужава парите) , а сега си търся усилвател .В момента свиря на 15 ватов Фендър "Бълет", който е доста голямо "дърво" по отношение на звука си :Д . Таа малко по темата : Бях решил да си купувам Peavey Vypyr 30 (Modelling AMP) , но от познати китаристи чух ,че не е препоръчително да се купуват усилватели ,наблъскани с толкова ефети и пр. За това е тази тема : ако имате идеи за усилвател (30 Вата) за около 600 до 800 лева , моля споделете ги ! ПС : Свиря много разнообразна музика , но съм се насочил към траша и хеви метъла (въпреки че свиря и много АС/ДС , ЗЗтоп ....) Цитирай
TONY Отговорено Април 25, 2012 Отговорено Април 25, 2012 (Редактирано) Marshall JTM 60 - продавам такъв на цена, която общо взето го прави най-добрата покупка в категорията, която си посочил. Останалато ще бъде само разтягане на локуми. Идеален за хеви метъл, АС/ДС , ЗЗтоп ....) Имам и JTM30, което е 30 вата, но го продавам по-скъпо. Т.е 60 ватовият винаги може да бъде пусна по-тихо и да свири като 30 ватов, но обратното не може. ( причината за обратната разлика в цената е, че предпочитам да си оставя по-малкият, защото имам други по-добри 50 и 100 ватови ампове). Защо Marshall JTM. 1. Дава желаният Маршал кръч тон. 2. За разлика от много Маршали има прекрасен клийн канал. 3. на тая цена - няма конкуренция (общо взето, това е най-правилната покупка за тези пари) ПС - имам Ibanez ARХ 300( близка до твойта), т.е. знам че добре се понасят с Marshall JTM, вкл. ампа ми е в перфект кондиция. Редактирано Април 25, 2012 от TONY Цитирай
Acei Отговорено Април 25, 2012 Отговорено Април 25, 2012 в момента във форума се продава едно пийви бандит 112 перфектната машина в моите очи притежаваща може би най-добрата симулация на лампа от друга гледна точка може да си свириш и бруталии и чалгии с нея стига да те кефи и накрая за тези пари може да си намериш и нещо лампово или някой приличен лампов предусилвател и да си ползваш фендера само на чист канал разбира се тук всеки си има своя истина най-добре е само да си слушаш с ушите и да си мислиш с бъбреците упссс с главата извинете поздрави Цитирай
TONY Отговорено Април 25, 2012 Отговорено Април 25, 2012 Това имах предвид под разтягане на локуми. Пиви Бандит е гордост за транзисторните ампове и дори може да се конкурира с хибридки като Хюс и Кетнер Атакс, Мерашал Велвстейт, Фендер рок-про, Рандал. Т.е. е добра покупка в рамките на 300,350,400 лъва. Цитирай
~DN Отговорено Април 25, 2012 Отговорено Април 25, 2012 "но от познати китаристи чух ,че не е препоръчително да се купуват усилватели ,наблъскани с толкова ефети и пр." Що? Цитирай
mi6ometala Отговорено Април 25, 2012 Автор Отговорено Април 25, 2012 (Редактирано) "но от познати китаристи чух ,че не е препоръчително да се купуват усилватели ,наблъскани с толкова ефети и пр." Що? Точен цитат от познат електротехник-китарист : "С толкоз много ефекти и подобни симулации и глупости не му се чува истинския "глас" " Не мога да кажа защо точно , но на пичагата му вярвам (то и толкова ми разбира главата на мен) . Но ако греша ,моля поправете ме Редактирано Април 25, 2012 от mi6ometala 1 Цитирай
TONY Отговорено Април 25, 2012 Отговорено Април 25, 2012 ^ Защото практиката показва, че в общият случай, това е за сметка на истинският звук. Ако се търси амп с вградени ефекти, това е от хора, които са готови на компромис със звука. Има и модели с лампа и ефекти, пак не се търсят усилено, може би защото хората предпочитат външни модули/ефекти, които са по-добри от вградените. В такъв случай спокойно може да се вземе Peavey Vypyr 30, но след 3-4 месеца, 6 или дори след година, Мишо метъла отново ще се появи да пита, кой амп да си вземе, че вече нещо не иска Пивито. Цитирай
Yves Отговорено Април 25, 2012 Отговорено Април 25, 2012 Искаш да кажеш, че JTM-ът ти би бил първия му и последен амп ли? 1 Цитирай
shtur4o Отговорено Април 25, 2012 Отговорено Април 25, 2012 (Редактирано) Позволявам си и аз да дам съвет на автора, макар и малко по-общ - съгласен съм с приятелите ти, забелязал съм тенденция,че всички се нахвърлят на техника с много щракалки, цъкалки и врътки, която имитира всичко ( ...и нищо) . Лично мое мнение е, че трябва да се подбере един приличен лампов усилвател, който дори да вади един звук, да е качествен, натурален и с характер. В днешно време има голям избор на бюджетни лампови решения, които ще ти изградят мнооого по-вярна представа за истински китарен тон от всякакви моделинг симулации. За твоя случай, ето един вариант - http://www.thomann.d...ation_112rc.htm Успех желая! Редактирано Април 25, 2012 от shtur4o 1 Цитирай
TONY Отговорено Април 25, 2012 Отговорено Април 25, 2012 Искаш да кажеш, че JTM-ът ти би бил първия му и последен амп ли? Не, но може да се ползва дълги години. Въпреки, че имам много по-добри усилватели от Marshall JTM, не се отказвам от модела. Запазвам си трийсет ватовият. И нямам намерение да се отказвам от ползване на серията, въпреки останалите ампове в колекцията. Спокойно може да се свири примерно 2-3 години на него преди да се реши за ъпдейт, и дори след ъпдейта да се запази, защото ампа е просто готин. Отделно ми харесва, как приема външни ефекти. Цитирай
IgniteAll Отговорено Април 25, 2012 Отговорено Април 25, 2012 На пазара ни има толкова голям избор, че вече ми е странно когато някой пита, а не е станал и хукнал с китарата си по магазините, за да намери своя звук. Ако искаш огледай и хибридни и бюджетни лампови кубета като тези на Bugera. Напоследък се позасили интереса към тази марка и за момента няма проплакали от проблеми с тях. P.S. TONY, има секция за продажби и много ще се радвам да спазваш рамките й, за да не ми се сърдиш отново. 2 Цитирай
Hillbilly Отговорено Април 25, 2012 Отговорено Април 25, 2012 Всички се нахвърлят да минат по "тънко"..,няма универсален амп,чистия звук на ламповите Фендер е класика,кривоча на британските (поусилени) усилватели - друга класика,значи решаваш какво точно ти трябва като звук и решението си е твое. При всички положения ламповия усилвател е с нива над транзисторните и това се усеща най-вече като свириш с група. Цитирай
Yves Отговорено Април 25, 2012 Отговорено Април 25, 2012 (Редактирано) Tony, но това е според теб...според някой друг пък тоя JTM може да е ампът на живота му и повече да не вземе друг...авторът на темата може пък въобще да не го хареса....общо взето като се говори за препоръка в тоя форум никой не взема предвид гледната точка на питащия, а всеки изхожда само от своята. Колкото съм съгласен с Щурчо, толкова и не съм. Не съм, защото смятам, че ако/когато се достигне до пуристките възгледи и минималистичните сетъпи то трябва да е по естествен начин и да го осмислиш и осъзнаеш. Трябва да го чувстваш. Ако пича е на тематика - яко гейн и никакви среди....ако ще....H&K Puretone /не знам що точно за него се сетих :D/ да му предложат пак ще предпочете Boss ML. Според мен най-важното по отношение на гиъра е не да е правилен избор, а да те кефи теб самия. В крайна сметка ако нещо те вдъхновява и те кара да свириш повече и по-добре, то то е правилно за теб...ако ще и да те кефи само заради много врътки и светещите копчета. Ако ще и най-якия амп на света да е /ако има такъв/, то ако не те радва и не си убеден, че е за теб...никаква файда. Редактирано Април 25, 2012 от Yves 1 Цитирай
Acei Отговорено Април 25, 2012 Отговорено Април 25, 2012 аз пък не мога да разбера защо го хвърляте човека директно върху ламповите усилватели. Той ясно е намекнал, че не е кой знае какъв разбирко. Човека пише, че свири от 4г не от 30. А лампите си искат повечко познанния, време за поддръжка и разбирасе постоянно средства за въпросната поддръжка. И съм съгласен с мнението, че е най-добре да си гушне китарката айбънъз арт300 и да се поразходи да пробва и там където го накефи да си хвърли парите. И според мен бандита, който се продава из форума, ще му допадне хем на цена хем на звучене (съгласно написаното за стиловите предпочитания) именно защото симулацията на лампа е много правдоподобна и в зависимост от силата на подавания сигнал от китарата звука може да варира сериозно, има лууп за ефекти и пружинен ревърб и накрая е горе долу наполовина от посочената сума за похарчване. До колкото до прехвалените маршали пробвал съм доста модели само лампи, полвината лампи и без лампи и мен лично не можаха да ми харесат независимо колко скъпи и т.н. бяха усилвателите. Просто маршалския звук не е по вкуса ми. Съвсем друга работа са пийвитата. А другите, които харесвам като звук не мога да си ги позволя. ТОВА ОБЕЧЕ Е МОЕТО ЛИЧНО ВИЖДАНЕ ПО ВЪПРОСА, а младежа трябва да намери сам своето. Разбира се ако има възможност нека иде да пробва усилвателите да поиграе с врътките да постърже да се поослуша добре докато стърже по струните и така ще си намери най-подходящ усилвател. и те така Цитирай
shtur4o Отговорено Април 25, 2012 Отговорено Април 25, 2012 аз пък не мога да разбера защо го хвърляте човека директно върху ламповите усилватели. Той ясно е намекнал, че не е кой знае какъв разбирко. Човека пише, че свири от 4г не от 30. А лампите си искат повечко познанния, време за поддръжка и разбирасе постоянно средства за въпросната поддръжка. - Защото човека спомена 600-800лв. - Защото няма нищо общо това колко разбираш, от колко години свириш и какви са ти познанията, за да те посъветват да не са занимаваш с глупости нямащи нищо общо ( почти) със съответния ти музикален инструмент. (ел.китара) Щом си избрал ел.китара, това подсказва, че искаш тя да звучи като такава.И щом автора е поискал съвет, аз почувствах че му е нужно да му дам такъв от гледна точка на моя опит. Никого никъде не "хвърлям".Всеки си има глава на раменете. - А това за познания за лампите, специална поддръжка и кой знае какви средства въобще не е вярно! Колкото повече мнения получи, толкова по-добре. Моето е такова - като искаш звук Vox AC30, купуваш си Vox AC30, ако искаш Fender Blackface.....купуваш си такъв. А не някаква моделинг играчка която издава някакви звуци.... Поздрави и без лоши чувства! 3 Цитирай
Recommended Posts