Jump to content
Българският форум за музиканти

Тема с кавъри на Lamb of God


serengeti

Recommended Posts

Не можах да открия кавър в форума на една от любимите си групи и намерих дръм трак на "Dead Seeds"и не можах да се сдържа,затова заставам пред зелената завеса.Естествено има какво повече да се желае:

http://www.youtube.com/watch?v=bX4lNlrWPlU&feature=youtu.be

Моля коментирайте и не се стеснявайте да пускате ваши кавъри!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

:metalist:

 

 

Много арно ги лъзгаш! Много се зарибих и аз скоро време по групичката и имам мерак да им науча някоя друга песен, ами в момента съм само с една китара и с флойда не мога да мърдам строя, а свиря много нещо в стандарт.

И да не ми е толкова празен поста, ще пусна един кавър на едни пичове, който ме беше съборил от стола преди време:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Не ги лъзгам много,щото се оказа малко по-трудно отколкото си мислех,може би ми трябват 4-5 репетиции още.Иначе кавъра на Redneck e жесток,следващото е In your words,там ще се постарая повече.Поздрави няма ли други фенове зарибени да направим един collaboration кавър?

Редактирано от serengeti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам оригиналните тракове на всички инструменти и вокали отделно от албума Sacrament. Лошото е че нямам никакво време в момента да се пробвам за запиша нещо :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

едно въпросче предполагам може - не съм слушал много Lamb of God - имам едно ДВД и съм го гледал преди година и нещо , та затова нямам много спомен от парчетата и затова въпроса ми е следния - това което е записано като друм тракове и партиите на китарите различни ли са в нещо от оригиналните варианти на парчетата от албумите на групата .. щото ако всичко си е почти едно към едно , то това няма да е точно да бъде наречено кавър .. нали кавър би трябвало да означава вариант на парчето с някаква промяна в аранжимента и при това колкото по голяма толкова по добре .... всъщност нямам идея дали има термин за запис на парче в което нищо не е променено а просто изсвирено с идеята нещата да са максимално близки до оригинала ... при рисуването се нарича копие на еди коя си картина да речем ... в музиката нямам идея как се нарича .... но определено не трябва да се нарича кавър .. иначе нещата са изсвирени и представени доста приятно , за което поздравявам Серенгети - добре си се справил .... живи и здрави . Цеко :metalist:

Редактирано от zanev 70
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали има точна дефиниция за "кавър". Аз винаги съм си представял един добър кавър, като колкото се може по-точно и добро изпълняване на оригинала. А това с различните аранжименти, за мен е изсвирването на песента по твой аранжимент просто.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за въпроса, zanev 70!

В случая възнамерявах да ползвам само барабаните и баса от оригиналната песен, която и да е тя и да добавя китари изсвирени от мен.

Относно разбирането за кавър, темата е много обширна. Смятам, че е правилно да се каже че дотолкова доколкото дадено парче е изпълнено пълно или частично от друг изпълнител, със или без промени в аранжимента - Това е кавър! Наскоро коментирахме с един авер, как в момента настоящия състав на Хелоуийн прави неуспешни кавъри на собствените си парчета от 80те, като само 2 са останали от оригиналния състав, като единия от тях (китариста) не е свирил на албума, от който са взети песните, нито имат участие в писането им.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.