serengeti Публикувано Април 18, 2012 Share Публикувано Април 18, 2012 Не можах да открия кавър в форума на една от любимите си групи и намерих дръм трак на "Dead Seeds"и не можах да се сдържа,затова заставам пред зелената завеса.Естествено има какво повече да се желае: http://www.youtube.com/watch?v=bX4lNlrWPlU&feature=youtu.be Моля коментирайте и не се стеснявайте да пускате ваши кавъри!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serengeti Отговорено Април 26, 2012 Автор Share Отговорено Април 26, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=iQVeJ2GKIkM&feature=youtu.be Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Април 26, 2012 Share Отговорено Април 26, 2012 Много арно ги лъзгаш! Много се зарибих и аз скоро време по групичката и имам мерак да им науча някоя друга песен, ами в момента съм само с една китара и с флойда не мога да мърдам строя, а свиря много нещо в стандарт. И да не ми е толкова празен поста, ще пусна един кавър на едни пичове, който ме беше съборил от стола преди време: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serengeti Отговорено Април 27, 2012 Автор Share Отговорено Април 27, 2012 (Редактирано) Не ги лъзгам много,щото се оказа малко по-трудно отколкото си мислех,може би ми трябват 4-5 репетиции още.Иначе кавъра на Redneck e жесток,следващото е In your words,там ще се постарая повече.Поздрави няма ли други фенове зарибени да направим един collaboration кавър? Редактирано Април 27, 2012 от serengeti Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Април 27, 2012 Share Отговорено Април 27, 2012 Ако се съберат хора, аз съм навит за миксирането Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
edgecrusher Отговорено Април 27, 2012 Share Отговорено Април 27, 2012 Имам оригиналните тракове на всички инструменти и вокали отделно от албума Sacrament. Лошото е че нямам никакво време в момента да се пробвам за запиша нещо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zanev 70 Отговорено Април 27, 2012 Share Отговорено Април 27, 2012 (Редактирано) едно въпросче предполагам може - не съм слушал много Lamb of God - имам едно ДВД и съм го гледал преди година и нещо , та затова нямам много спомен от парчетата и затова въпроса ми е следния - това което е записано като друм тракове и партиите на китарите различни ли са в нещо от оригиналните варианти на парчетата от албумите на групата .. щото ако всичко си е почти едно към едно , то това няма да е точно да бъде наречено кавър .. нали кавър би трябвало да означава вариант на парчето с някаква промяна в аранжимента и при това колкото по голяма толкова по добре .... всъщност нямам идея дали има термин за запис на парче в което нищо не е променено а просто изсвирено с идеята нещата да са максимално близки до оригинала ... при рисуването се нарича копие на еди коя си картина да речем ... в музиката нямам идея как се нарича .... но определено не трябва да се нарича кавър .. иначе нещата са изсвирени и представени доста приятно , за което поздравявам Серенгети - добре си се справил .... живи и здрави . Цеко Редактирано Април 27, 2012 от zanev 70 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Април 28, 2012 Share Отговорено Април 28, 2012 Не знам дали има точна дефиниция за "кавър". Аз винаги съм си представял един добър кавър, като колкото се може по-точно и добро изпълняване на оригинала. А това с различните аранжименти, за мен е изсвирването на песента по твой аранжимент просто. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
edgecrusher Отговорено Април 28, 2012 Share Отговорено Април 28, 2012 Благодаря за въпроса, zanev 70! В случая възнамерявах да ползвам само барабаните и баса от оригиналната песен, която и да е тя и да добавя китари изсвирени от мен. Относно разбирането за кавър, темата е много обширна. Смятам, че е правилно да се каже че дотолкова доколкото дадено парче е изпълнено пълно или частично от друг изпълнител, със или без промени в аранжимента - Това е кавър! Наскоро коментирахме с един авер, как в момента настоящия състав на Хелоуийн прави неуспешни кавъри на собствените си парчета от 80те, като само 2 са останали от оригиналния състав, като единия от тях (китариста) не е свирил на албума, от който са взети песните, нито имат участие в писането им. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts