Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ за USB MIDI interface


Recommended Posts

Здравейте,реших да записвам миди от клавира който имам Yamaha PSR-E313 за целта купих кабела USB-MIDI Interface от колегата ivatza.По принцип за сега избрах Рийпър,но инсталирах и пробвах и с Кубейс,взех и друг клавир Роланд JV-30 и не ще и не ще да свирне през компа.Отначало пробвах на ХП сега на 7-ца,инсталирах най-новия драйвер от Ямаха,правя необходимите настройки и двете програми виждат устройството но звук няма, а просвирват миди файл зареден отвън.Мисля си евентуално за кабела или нещо от Уиндоуса,ако някой се е сблъсквал с това и има желание,да помогне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на funkyto,полезно ми беше това дотолкова че разбрах че трябва да прослушвам през нов трак.Но мидито не ще изобщо да се появи,на кабела UX16 има лед индикатори за "ин" и "аут" които не светват изобщо(и все повече се съмнявам в него).Пробвах и с 2-та клавира.Нещо в уиндоуса,юсб?.Не мися че трябва да е толкова сложно.На някой да му се намира кабел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Егати балъшката история-"Нали включваш MIDI OUT на клавира в MIDI IN на кабела?"Хиляди благодарности на presly и на funkyto.Всичко работи вече :).Макар да четох някъде и да съм останал с впечетлението че Ин е в Ин на клавира и съответно и Аут.Както и да е,Благодаря ви още 1 път :) супер сте.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.