Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

За конкретните адаптери не мога да ти дам информация. Колкото до по-бърз нек, търси такъв със сатенен или натурален финиш. Пробвай, няма как да ти дам по-добър съвет. Иди първо в Днакорд, после в Икономов и сам реши за себе си. Мога да ти дам само за пример как 8-струнната от профилната ми снимка ми е по-удобна от 7-струнен шектър именно заради по-тънкия нек. 

Отговорено (Редактирано)

Братле, като притежател на Шектър и Ибанец (все още), мога да ти кажа, че разликата е точно 1 милиметър в грифа. Шектър са 20мм, Ибанец 19мм. 20мм гриф на първо прагче не е много, направо си е абсолютно нормално. По-скоро ибанецките са тънки. Има една добра полска марка, наречена Mayones - при нея гриф под 20мм няма... ама и цена под 2000 EUR няма ;)

Редактирано от Akerfeldt
Отговорено

И двамата сте прави.Разликата в дебелината е малка,но има разлика във формата.

Ibanez,както и Jackson са по-плоски отзад,докато Schecter(и ESP да речем),са по-заоблени и променят усещането.

Лично на мен заоблените ми харесват,защото са тънки,но ми прилягат по-плътно.

Отговорено

Моят пост беше с цел да кажа, че Шектърските грифове не са толкова дебели, колкото Върбанов твърди. Едно е нещо да е тънко и характерно за 1-2 фирми, друго е да си е съвсем нормален, редовен гриф. Профилите няма да коментирам, защото С и D профил с еднаква дебелина на грифа водят до субективно усещане, нищо повече. Имам и 2-те марки, имам достъп до гриф 18-мм на Ibanez, мога да кажа, че дори ми е леко гаден на моменти. 20мм е нещо, което само по себе си е тънко. + това говорим за седемструнни модели и там колкото повече, толкова по-добре.

Съвсем друго е, че за пари около 1000лв марката Ибанец, сравнена с останалите няма да ти предложи нищичко:
Ключове - посредствени

адаптери - посредствени

потенциометри - посредствени

изработка - "а дано да случа на добра бройка"

Топ или байндинг - по-добре забрави!

Производство - Индонезия, брааат!

Скъпа марка е. Хубавото при тях почва от 1500лв нагоре. Под тези пари няма нужда да се коментира, освен ако не се върнем 15-тина години назад или да заговорим за моделите, произведени в Корея.

По повод B.C. Rich - също имат не особено тънки грифове, но изработката е строго, ама много строго индивидуална.
Бих заложил на Шектър, не защото имам, а защото съм имал и B.C. Rich.

Отговорено (Редактирано)

Именно този D нек профил типичен за Gibson Les Paul ми е супер неудобен. Иначе толкова Шектъри бях харесал...

http://schecterguitars.com/guitars/hellraiser-hybrid/hellraiser-hybrid-c-1-detail

Виж това бих го пробвал. Ultra Thin C нек.

Fretboard Radius
12”-16” Compound Radius

Сега ровя из сайта им и виждам, че са извадили доста нови примамливи неща:
Редактирано от G.Varbanov
Отговорено (Редактирано)

Чакай ся да видим нашият човек какво е видял и какво е избрал в крайна сметка.

Редактирано от Akerfeldt
Отговорено (Редактирано)

Не трябваше да влизам в сайта! 

http://www.schecterguitars.com/guitars/2014/blackjack-c-1-detail

Корейка, махагон с абанос фингърборд, радиус 14-ка с хипшот бридж и thin C профил на некa. Комбинацията от показатели и визия, които не успях да намеря до момента в Schecter! 

:surprise:

Редактирано от G.Varbanov
  • 1 year later...
Отговорено

Някой да сподели впечатления от Banshee Elite FR S 6 и 7-струнните модели? Като спецификации и външен вид доста ми допадат, скоро се каня да отида да ги пипна на живо и евентуално да ги сравня с някой друг престиж модел(Ibanez 3770 примерно)..

Поздрави