Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

^ Блекджека няма грешка определено! два въпроса имам: защо е червен грифа на места и правилно ли виждам че найлона седи още на пикъпите? :)

Мани Schecter (те са си с една идея по-аристократични), ама поне ESP да имаше някаква дистрибуция у нас ...

не знам дали знаеш но Schecter е дъщерна фирма на ESP ;) обаче нарочно се държат така, все едно нямат нищо общо една с друга. фирмена политика....

Отговорено

^Нещата са малко комплицирани.Schecter е марка на ESP само за/в Япония и това касае предимно търговски взаимоотношения,и по-малко,или никак продукционни,дизайнерски,и политика за развитие.Американската регистрация е със съвсем друг статут.По същата схема,напр. Seymour Duncan е марка на ESP в Japan.Преди време коментирахме и особеностите,и взаимоотношенията на Fender USA и Fender Japan(става въпрос за компании)...

Иначе,контактите м/у Schecter и ESP датират от '83,когато Ш. е продадена, прекратява производството на китарни части и започва,да използва такива от ESP.През 1987 е препродадена Hisatake Shibuya - собственик и на ESP,а от 1996 се управлява от Michael Ciravolo,който я докарва до положението на водещ производител ...и.т.н.

През годините компанията Schecter е оставила сериозна следа/наследство в областта на китарното производство,както по "пряка линия"(Tom Anderson;James Tyler...),така и по "по-второстепенна"(Rudy Pensa&John Suhr;Charvel;Valley Arts;Roger Giffin...).

Отговорено

^D.Schecter и Tom Anderson са "стари дружки".Ш.стартира като компания за производство на китарни части('75-'76).През '77 Д.Ш. кани Т.А. да се присъедини и същевременно се набляга сериозно на прердлагането на цели инструменти с марка Ш..Т.А. е "движещата сила" при китарното производство.В периода преди продажбата('83) James Tyler е един от майсторите в компанията.В началните си години на китарна марка,W.Charvel използва части и детайли доставяни от Ш.(а по това време там работят и Grover Jackson,и Karl Sandoval) .Същото е и с Valley Arts на Mike McGuier и Al Carness(и двамата - понастоящем в Gibson - M.M е мениджър в custom shop-a,a A.C. отговаря за марката Valley Arts - вече собственост на Gibson;...и като сме тръгнали по разклонения... в периода преди продажбата на В.Артс('93 -50% на Самик)за тях работи Don Grosh.

В NYC ,Rudy Pensa е разпространител на Ш. частите и когато кани John Suhr,започват да правят китари сглобени от Ш.-детайли и да ги предлагат с марката Ш.(със съответното разрешение,разбира се).По-късно въвеждат марката Pensa-Suhr,които пък първоначално се сглобяват от части на Ш.,останали неизползвани и закупени след продажбата на Ш. + части произвеждани от Т.А.(вече самостоятелен производител,след '84).Същата е схемата и с Schecter-ите сглобявани в Англия от Roger Giffin(напр. "Английски" са повечето Шектъри на Pit Townshend).

Отговорено
^ Блекджека няма грешка определено! два въпроса имам: защо е червен грифа на места и правилно ли виждам че найлона седи още на пикъпите? :)

Това червеното се е получили от някакво отражение на светлината предполагам, На места фингърборда е по гладък, на места по-грапав и това вероятно. А стикерите са си там,защото снимките са правени веднага щом я донесох у дома :greenangel:

Отговорено

Аз имам Schecter C-1 Artist със хъмбъкера Seymour Duncan `59 и HD, махагоново тяло, bodytrough - гриф, за мен това е КИТАРА. Цената и бе около 600долара, един приятел ми я докара от Щатите и като я чух щях да падна. Убийствен звук, много маса и покъртителен дизайн. Имайки предвид кой ползва тази марка няма какво да обсъждаме качеството. А и е доста разностилна агитката от артисти на Schecter - от Cannibal Corpse (predi) до Prince и Cure. Човекът, който ми я докара миналата година беше на NAMM в LA и каза, че щандът на Schecter е бил по-голям от този на Ibanez. Страшно много се радвам да чуя, че и в България има фенове на тази марка. Пичове, ако трябва да правим сравнение на принцип цена-качество - това е инструментът. За съжаление още никой не я внася в България, но ако имате достъп до "магазини" като Sam Ash или Musiciansfreind - въобще не се замисляте. Както беше писал някой по-горе - можете да си я изберете и по картинка - резултатът ще бъде 100% правилен избор. :greenball:

• 10 months later...
Отговорено

да ви кажа и аз мисля че Schecter са много добри , но така и не съм докосвал даже............. аколкото до шреда това си е живо доказателство за нещо толкова жестоко http://vbox7.com/play:c3362bb6 :rocker: това е Schecter C-1 Custom SYNYSTER GATES model (резачка отсякъде) http://vbox7.com/play:f1b903ce тук сущо можете да чуете звученето на Счектър , а тук http://vbox7.com/play:9407f78d също можете да усетите якият "шред" ....

Отговорено

Аз осганах с много добри впечатления само от думите ви и семпълите. Даже се замислям дали вместо за RG1527 да се харча да опитам с BlackJack-a като на еdgecrusher.

Много хубави китарки.  :cheers2:

@еdgecrusher - имаш ЛС

Отговорено

^Ти също!

Само ще кажа,че един от хората в групата ми е върл фен на Ibanez и свири на китара от 25г. но когато пипна Schecter-a с ръка на сърцето си призна че е по-добра от който и да е Ibanez, на който е свирил. Аз лично имах Ibanez RG 7321 от която нямам оплаквания и винаги бих препоръчвал, но просто в сравнение с Schecter C-7 говорим за различни класи.

• 4 months later...
Отговорено

Намислил съм да си взема един Schecter Demon, така че ми е интересно да чуя още мнения за марката. И като цяло, който има Schecter да обажда мнение.

Отговорено
Брутална китара за брутална музика!

Това тук е Schecter BlackJack C7 (Diamond Series)

Вярно е, че грифа е масивен, но на мен ми пасна при все че дланта ми не е голяма. Като цяло китарката е доста тежка ( този модел е от махагон), хардуера е бетон! Малко не ми харесват Seymour Duncan адаптерите, но това е защото харесвам EMG повече, а тия звучат различно. Но с такова масовно тяло и гриф (сет-нек) просто няма начин да не получиш солиден тон. Определено си струва парите!

Баце и аз съм със същата с доставката ми излезе 860 лв.Уникална е за рифове няма равна просто супер плътен саунд дори в момента свиря на 60 % от досегашния си гейн просто пикъпите са супер хай оутпут.Грифа е супер удобен може би съм пристрастен малко.Няма да сбъркате купувайте си-качествени материали ,качествен хардуер ключове грувър тонепрос бридж,качествени пикъпи няма база за сравнение с ибанец дори и за 1500 ллв. с техите V7 i V8 са шит отвсякъде.Много се кефя че доста хора са направили правилния избор тука,