stef_lp Публикувано Март 12, 2012 Публикувано Март 12, 2012 Здравейте, искам да си смъкна китарата в стандартна A#. От тук http://hikkyz.net/misc/stringassembler/ извадих малко цифри за 7 струнен сет 0.010-0.059 като не ползвам най-тънката: С Ibanez Prestige RG 1570 съм. Та чудя се дали това е най-добрия вариант, сякаш най-малко разлики се получават.. и мога ли да си прецакам китарата по някакъв начин? И това че цифрите са близо значи ли, че ще стане със съвсем леко нагласяне на пружините? Мерси. Цитирай
Mairomaster Отговорено Март 12, 2012 Отговорено Март 12, 2012 Нищо няма да и стане на китарата. Ако си решил, че искаш тоя строй, слагай смело. Цитирай
7thString Отговорено Март 13, 2012 Отговорено Март 13, 2012 Тези ще са ти меки. Вземи си 13/68 за баритон - там някъде. 1 Цитирай
Mairomaster Отговорено Март 13, 2012 Отговорено Март 13, 2012 Епа той с 9-ки свири по принцип човека (поне каквото е показано по диаграмите). Цитирай
edgecrusher Отговорено Март 13, 2012 Отговорено Март 13, 2012 И аз смятам че са нужни доста по-дебели струни. Също ще е добре да се блокира тремоло системата защото при такъв нисък строй поддържането на инструмента in tune е доста по-трудна задача. Цитирай
Kalmar Отговорено Март 13, 2012 Отговорено Март 13, 2012 Няма нужда да се блокира нищо. Слагат се струни с по-голямо напражение (такива които опъват повече) DR HI Beam например. Но вероятно ще се наложи да сложи и по-голям размер, както е посъветвал 7thString. Цитирай
Valserp Отговорено Март 13, 2012 Отговорено Март 13, 2012 Ето ти ориентир, ползвайки калкулатора от http://www.bangzero.org/stringtension/ Напрежения при стандартен строй, с девятки len 25.5" E .009" PL == 5.96kg B, .011" PL == 4.99kg G, .016" PL == 6.66kg D, .024" NW == 7.15kg A,, .032" NW == 7.15kg E,, .042" NW == 6.7kg total == 38.61kg Приблизителни напрежения, които подбрах. len 25.5" ^A, .012" PL == 5.3kg F, .016" PL == 5.28kg ^C, .022" PL == 6.29kg ^G,, .034" NW == 7.11kg ^D,, .046" NW == 7.07kg ^A,,, .062" NW == 7.34kg total == 38.39kg Сега просто трябва да намериш комплект, който е с горе-долу тези размери, или да си сглобиш такъв със струни на бройка или комбинирайки комплекти. Аз лично пазарувам на бройка от www.stringmail.co.uk 1 Цитирай
Kalmar Отговорено Март 14, 2012 Отговорено Март 14, 2012 Тази информация е подвеждаща, понеже няма две марки струни с абсолютно еднакви напражения. Тоест девятки на Ernie Ball и девятки на DR или D'Addario са доста различни като напражение. А този калкулатор е съобразен само с D'Addario... Цитирай
7thString Отговорено Март 14, 2012 Отговорено Март 14, 2012 Чак "доста различни" е пресилено понятие, колега... идеята е да си направиш сметка, когато искаш да свириш в някакъв шантав строй, да вземеш долу горе подобни като натоварване струни. Няма как на една марка да е 50кг опъна, на друга - 150, нали се сещаш Цитирай
Valserp Отговорено Март 14, 2012 Отговорено Март 14, 2012 Тази информация е подвеждаща, понеже няма две марки струни с абсолютно еднакви напражения. Тоест девятки на Ernie Ball и девятки на DR или D'Addario са доста различни като напражение. А този калкулатор е съобразен само с D'Addario... Ключовите думи са "ориентир" и "горе-долу" Разбира се, че с първия комплект няма да удари пирона по главата, но като се ориентира как се усещат подбраните дебелини струни в A#, вече ще може да си избере по-подходящи. Цитирай
agrogrind Отговорено Март 14, 2012 Отговорено Март 14, 2012 Здравейте, искам да си смъкна китарата в стандартна A#. От тук http://hikkyz.net/mi...tringassembler/ извадих малко цифри за 7 струнен сет 0.010-0.059 като не ползвам най-тънката: С Ibanez Prestige RG 1570 съм. Та чудя се дали това е най-добрия вариант, сякаш най-малко разлики се получават.. и мога ли да си прецакам китарата по някакъв начин? И това че цифрите са близо значи ли, че ще стане със съвсем леко нагласяне на пружините? Мерси. Аз свиря с 13 по 56 на Дадарио струни в А# на Стратокастер, Екплорър и копие на Айбанец.Проблем с интонацията няма да имаш.Пружините на флойда ще трябва да се поопънат или да сложиш още една, ако са три ,или да го блокираш в случай ,че не го ползваш, както съм направил аз. Поздрави от Пешо ! Цитирай
Kalmar Отговорено Март 14, 2012 Отговорено Март 14, 2012 Чак "доста различни" е пресилено понятие, колега... идеята е да си направиш сметка, когато искаш да свириш в някакъв шантав строй, да вземеш долу горе подобни като натоварване струни. Няма как на една марка да е 50кг опъна, на друга - 150, нали се сещаш "Доста различни" e относително, а не пресилено понятие. Разбира се, че разликата не е фрапираща, но това е относително за всеки. За мен разликата в напражението между DR и Rotosound например е голяма. Освен това зависи и от инструмента. Цитирай
stef_lp Отговорено Март 14, 2012 Автор Отговорено Март 14, 2012 Мда мерси на всички, като гледам някои препоръчват по-дебели, други по-тънки.. така че предполагам средното е най-добре Май ще пробвам първо с 59. Цитирай
7thString Отговорено Март 14, 2012 Отговорено Март 14, 2012 Най-добре е това, което ти легне добре в ръката - ако са твърде меки, ще изфалшивяваш като натискаш позициите, ако са прекалено твърди, ще са ти терсене бендовете... проба-грешка Цитирай
kuulan Отговорено Март 14, 2012 Отговорено Март 14, 2012 http://www.macdaddymusicstore.com/servlet/the-231/Elixir-Nanoweb-Electric-Baritone/Detail ...(примерен магазин-дори не съм сравнявал цена в други сайтове тва е първия линк от гуглене ). Такива съм слагал на 24,75 с флойд Цитирай
Recommended Posts