Jump to content
Българският форум за музиканти

Да се похваля и аз какво сковах


Recommended Posts

Наскоро си купих малка лампова главица и реших, че трябва подобаващ кабинет. Не намерих каквото исках от обяви, а пък 600лв за Engl кабинет ми се видяха малко много...а аз исках да изглежда подобно.

 

Купих си говорител Eminence Texas Heat и започнах да търся шперплат. Спрях се на Jaf, което е доста голяма фирма в едно близко софийско село. Предварително по външни размери на Енгл и програмата Eminence designer изчислих какво ми трябва като листове и го поръчах разкроен. Получих помощ от един мебелист за дупката за говорителя, защото имах усещането, че няма да го направя читаво. Оттук нататък за час и нещо работа с винтоверта се получи това.

 

dsc02017on.jpg

 

Тук говорителя все още е само натъпкан в дупката :D

 

dsc02018w.jpg

 

Много е важно да има добро лого! :D

 

dsc02019b.jpg

 

Снощи успях криво-ляво да го тапицирам като доста се изненадах от себе си и дори в ъглите не беше толкова отвратително, колкото предполагах в началото.

 

dsc02026db.jpg

 

Сложих му дръжки.

 

dsc02028pd.jpg

 

Тази сутрин му облицовах рамката с "карбоново" фолио, малко голфаджийско, ама не успях да измисля с какво друго. Тя е от дървени летви между другото, най-лесно ми се стори. Мрежата е неръждавейка.

 

dsc02030e.jpg

 

И общо взето това е крайният резултат с цялата комбинация.

 

dsc02043h.jpg

dsc02047fa.jpg

 

В крайна сметка съм доволен какво се получи. Излезе почти двойно по-малко от Енгъла, но доста повече, отколкото си бях предвидил в началото. Общо взето крайната цена е около фабричен Orange 1x12...но най-важното е, че го направих абсолютно сам и се кефя брутално! :)

 

DIY рулз!

 

 

P.S. Благодаря на колегата bluelemon, че ме светна за програмата и също за изчерпателната тема по създаването на неговия кабинет. Доста често преглеждах и тази на liquid_death, заради което благодаря и на него.

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе да ти кажа не знам как свири, ама изглежда супер! Честито с кеф да си я ползваш! :) Гледам че и саксията отзад е избрана в тон с концепцията на цялата работа... :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е какво да се каже изкъртил си мифките и си извозил боклука :godbless:

 

поздравления изглежда много профешънъл :thumbs_up:

:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

10х :) Ъглите са от Динакорд, с тях правят кейсове в работилницата си. Имат доста голям избор от обковни елементи, дръжки, панти...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер е! Поздравления и от мен за прекрасната работа!

Аз лично, ако си правех сам кабинет, бих се изкушил да няма винтове, а само лепило и ... как се казва там ... фингър джойнтс ;)

Помислил ли си да може да се поставя и завъртян на 90 градуса? По-малкия му размер не е ли съизмерим с този на главата и сякаш би стояло повече като .... мини стак ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Блекстара верно е много корав! Дойде от Англия в кашон и всичко си му бачкаше...аз мислех, че поне лампите ще са дали фира със сигурност. Пипнат е отвсякъде, елементите на външен вид са доста качествени. Много добра покупка се оказа, препоръчвам!

 

Фингър джоинтите са готина идея, обаче не намерих къде могат да ми ги направят. Мебелиста, който ми прави дупката за говорителя каза, че няма условия и се отказах, иначе така беше замислено. Те се правят с нещо като циркуляр, а ако трябваше да ги правя на ръка щеше да е адски много играчка и сигурно нямаше да станат плътни и съвсем да се изгуби ефекта от тях. Мислех като краен вариант да направя тия dado joints, които използват Меса, обаче трябваше да си купувам и оберфреза и съвсем щях да счупя касичката :D Затова заложих на повечко винтове и лепило :)

 

Да, много готина идея за мини стака! Ще му сложа едни крачета и отстрани. Досега не съм се замислял по въпроса понеже е замислено да стои под един плот и не би се събрало като височина ако е странично

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гот е!

 

Винтовете не са проблем - не ги мисли.

Някакви дъсчици отвътре да подпират срещуположните стени ще му стегнат звука.

Мрежата откъде се намира?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обков отвътре има по ъглите, но между предната и задната стена няма. Ще взема да му добавя тия дни. :) В интерес на истината в момента е без задна стена /забравих я в Пловдив, а сега съм в София/ въпреки че по дизайн е клоузд бек, а сега с изцяло отворен звучи добре. Предполагам като го затворя ще стане още по-масивно.

 

Мрежата е от една гръцка фирма, Александрис. Имат магазин в Младост, а наличните мрежи са страшно много и всякакви профили. Показаха ми дори някаква, която е толкова фина, че не пропускала вода и на вид изглежда като метален плат :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.