Yves Публикувано Февруари 4, 2012 Публикувано Февруари 4, 2012 Дайте акъл къде могат да се намерят китарни говорители на чувани марки /изключвам Fane и тем подобни / Благодаря Цитирай
blr Отговорено Февруари 4, 2012 Отговорено Февруари 4, 2012 http://www.musicworld.bg/bg/c_1190/Loudspeaker_Components_Spare_Parts_Acc.html Цитирай
Yves Отговорено Февруари 4, 2012 Автор Отговорено Февруари 4, 2012 Благодаря, но мисля, че тези говорители /поне голяма част от тях/ не са китарни Някой да ме поправи ако бъркам... Цитирай
kiusha82 Отговорено Февруари 4, 2012 Отговорено Февруари 4, 2012 поправям ,това какво е http://www.musicworld.bg/bg/c_2954/.html Цитирай
Fats Отговорено Февруари 4, 2012 Отговорено Февруари 4, 2012 (Редактирано) Харесваш си нещо в Томан, отиваш в Динакорд на петте кюшета и си го поръчваш. Оставяш малка част от сумата (20-30%) и след двайсетина дни си го получаваш. Плащаш само каталожната цена и нищо повече. Има богат избор на говорители. Пък и в магазина може да получиш компетентен съвет. Виж какво се предлага. http://www.thomann.de/gb/search_dir.html?xsid=f6566a0a464a76c123f57685466dba8b&sw=guitar+speakers&x=8&y=5&gk=&bn= Редактирано Февруари 4, 2012 от Fats Цитирай
blr Отговорено Февруари 4, 2012 Отговорено Февруари 4, 2012 Аз те поправям. Какво ТОЧНО ти трябва: размер, мощност, импеданс, марка, модел, цена... Въпросът ти е зададен малко юрбулешката. Динакорд са дистрибутори на марките от линка. Ако ти трябва нещо конкретно, звъниш питаш... Още тук: http://bad_link.eu/category/34/speakers.html Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 4, 2012 Отговорено Февруари 4, 2012 Селешъни няма,освен на старо.. Цитирай
blr Отговорено Февруари 4, 2012 Отговорено Февруари 4, 2012 В RF продаваха Celestion, a иначе Томан. Така или иначе си пишем безмислици, след като авторът не се е напънал да напише какво точно търси. Цитирай
Yves Отговорено Февруари 4, 2012 Автор Отговорено Февруари 4, 2012 (Редактирано) ^Тези бяха единствените, които намерих...някак не ме удолветворяват... Да, моя е грешката, не съм ги видял тези от мюзикуърлд. Зададох така общо темата понеже онемях от липсата на предлагане и буквално търсех какъвто и да е магазин, който може да има говорители. Конкретно търся 12 инча, 8 ома, марка Celestion или Eminence...не ми се експериментира с други непознати за мен. От Musicworld веднага ми се наби на око един, който си бях харесал от сайта на Еминенс...общо взето единствения, който пишеше, че е подходящ за метъл...даже се казва Manowar Някой би ли дал акъл дали такъв говорител /с мощност 120W/ ще има проблем да се използва с глава 5W? P.S. Врътката с Томан ми е ясна и е добра опция ако не се случваха нещата толкова на пожар. В общи линии не ми се чака "ами до 1 месец"... Редактирано Февруари 4, 2012 от Yves Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 4, 2012 Отговорено Февруари 4, 2012 Ако те интересува Еминенс гама 12 пуснал съм обява в продажби,не знам как е за метъл като звук. Цитирай
Svanio Отговорено Февруари 5, 2012 Отговорено Февруари 5, 2012 (Редактирано) "В RF продаваха Celestion" и още има само мисля, че трябва да се поръчат предварително. Редактирано Февруари 5, 2012 от buy&sell Цитирай
Yves Отговорено Февруари 5, 2012 Автор Отговорено Февруари 5, 2012 Понеже съм си определил бюджет реших, че 200 кинта за нов Селешчън са ми много и минах на варианта Еминенс, които според много хора по нищо не отстъпват. Отделно има цяла серия, която копира известни говорители. В Динакорд имат налични /измежду тези, които представляваха интерес за мен/ само модела ManOwaR, който е еквивалент на G12T-75. На живо не съм слушал такъв говорител, но от семпли и кабинет симулации определено съм с впечатлението, че е прекалено резлив във високите и се отказах. Спрях се на Eminence Texas Heat, който по предписание е блуз-рок говорител /не метъл какъвто търсех и какъвто е Manowar/. Има почти същата честотна характеристика, но с по-мек респонс във високите, което ми харесва и звучи доста благо. В крайна сметка го поръчах от musicworld и чакам да пристигне с куриер във вторник Благодаря за помощта Цитирай
rockfire Отговорено Февруари 5, 2012 Отговорено Февруари 5, 2012 (Редактирано) Yves не изчака отговор от компетентните по темата съфорумци относно мощността на усилвателя и ватовете на говорителя!Не знам дали ще успее да натовари главата такъв говорител.Може би не случайно кабинетите са с 10 " говорители ... Редактирано Февруари 5, 2012 от rockfire Цитирай
blr Отговорено Февруари 5, 2012 Отговорено Февруари 5, 2012 Какво значи да "натовари главата"? По спецификация, чувствителността му е 99 dB @ 1W @1 m, което е сравнително високо. Оттам нататък, нещата опират до конструкция и изработка на правилно оразмерен кабинет. Цитирай
Recommended Posts