group_home Публикувано Януари 26, 2012 Публикувано Януари 26, 2012 (Редактирано) Искам да си купя малък свестен пулт за около 200лв. максимум. Миксера ми е нужен за домашното студио и към него ще включа монитори, слушалки и микрофон за запис на вокали. Засега съм се спрял на няколко варианта: Behringer - Xenix 802 - http://www.thomann.d...r_xenyx_802.htm YAMAHA MG 102 C - http://www.thomann.d...ha_mg_102_c.htm Mackie 402-VLZ3 - http://www.thomann.d...ie_402_vlz3.htm За Берингер съм чувал, че микрофонните ампове не са много добри, но съм ползвал Берингер досега и нямам лични впечатления. За Ямахата и модела на Маки също нямам впечатление, като за Ямаха бях чувал, че е предназначен предимно за лайф, за студио дали ще става? Приемам предложения и за други марки и модели пултове в същия клас, но искам да избера най-доброто. Благодаря предварително! Редактирано Януари 26, 2012 от group_home Цитирай
blr Отговорено Януари 26, 2012 Отговорено Януари 26, 2012 A защо ти е пулт? Според това, което си написал, като употреба не ти трябва пулт. Цитирай
iliev.p Отговорено Януари 26, 2012 Отговорено Януари 26, 2012 От трите които си посочил ,Ямахата е най за предпочитане,има четири букси тип"канон" за микрофони,винаги ще ти се наложи да включиш още нещо. Лично мнение! Цитирай
group_home Отговорено Януари 26, 2012 Автор Отговорено Януари 26, 2012 A защо ти е пулт? Според това, което си написал, като употреба не ти трябва пулт. Ами звуковата ми карта е M-Audio - Audiophile 192 и като включа мониторите директно в нея, няма къде да включа слушалките за запис на вокали. Това е основния проблем, заради който мисля да купя пулта, а и няма да е зле да използвам микрофонен амп от пулта за кондензаторния микрофон, с който записвам вокалите. Цитирай
blr Отговорено Януари 26, 2012 Отговорено Януари 26, 2012 (Редактирано) Moнитори и слушалки няма да ти се налага да включваш едновременно. Аз бих ти препоръчал, вместо някакво пултче, да посъбереш още някой лев и да се оглеждаш във форума за малко по-качествен, микрофонен предусилвател, втора ръка. Според мен, това ще са много по-добре похарчени пари. Редактирано Януари 26, 2012 от blr Цитирай
group_home Отговорено Януари 26, 2012 Автор Отговорено Януари 26, 2012 А има ли начин без пулт да включа мониторите и слушалките за запис на вокал някакси и просто да давам MUTE на мониторите като записвам вокал, и тогава да звучат само слушалките? Не искам постоянно да изключвам мониторите от кабелите, за да пусна слушалки и обратно. Дайте някакъв практичен съвет за максимално улеснение в този случай. Цитирай
musicman Отговорено Януари 28, 2012 Отговорено Януари 28, 2012 Трябва ти по-скоро система за управление на мониторите. Ще стане и с пулт. Аз имам Ямахата и съм доволен за сега. Като уточнявам, че не ползвам предусилвателите и както и тон корекциите. Само за усилване. Преди имах същия проблем като теб и го разреших с това: http://www.thomann.de/de/behringer_mon_800_minimon.htm Можеш да управляваш няколко монитора + Слушлки, като можеш да ги включваш и изключваш когато си искаш. Но все пак имай в предвид марката, както и цената. Цитирай
GMUNKZ Отговорено Януари 29, 2012 Отговорено Януари 29, 2012 Чесно ли ямахата не става за студио бре ? Аз за кво си го взех тогава ... явно за да се набутазм ... Цитирай
blr Отговорено Януари 29, 2012 Отговорено Януари 29, 2012 (Редактирано) Имам един доста по-голям брат на тази ямаха- MG166c. Предполагам, че стриповете са идентични, като електроника с изключение на повечето възможности за рутиране при по-големия пулт. Че страва за запис, става зависи какво търсиш като качество. Адекватен е за непретенциозни, домашни демо-та и нищо повече. При запис на глас, разликата с микрофонен предусилвател от нисък-среден клас е ушевадна. Посъветвах те какво да направиш, но явно си вироглав. MG166c е идеален за централно/мониторно в репетиционна, за каквото го и ползвам, за студио обаче... Редактирано Януари 29, 2012 от blr Цитирай
group_home Отговорено Януари 29, 2012 Автор Отговорено Януари 29, 2012 Благодаря Ви момчета, имам микрофонен предусилвател ART TUBE MP и реших да взема това http://www.thomann.de/de/behringer_mon_800_minimon.htm като по-евтин и компактен вариант от пулта. Дано да ми свърши работа като го взема и свържа нещата ще пиша да кажа как е Още веднъж Благодаря! Цитирай
GMUNKZ Отговорено Януари 30, 2012 Отговорено Януари 30, 2012 Кво значи , рзликата с микрофонен презусилвател нисък-среден клас е ушевадна ... по-добре , или по-зле ? Аз искам само за вокал да го използвам , ще ми свърши ли работа , като се има пред вид ,че трябва да се наблегне на качеството на другите компоненти... Цитирай
musicman Отговорено Януари 30, 2012 Отговорено Януари 30, 2012 ми ... какво значи... значи, че един микрофонен предусилвател среден клас струва от 500 лв. нагоре (примерно) а този миксер с 2 микрофонни предусилвателя + другите неща струва 200 лв. Как мислиш дали си преебал системата? Ще ти свърши ли работа? Не те знам каква работа ще вършиш. Но за любителски ( без да има нищо лошо в тази дума ) цели е ОК. Той за това е и направен този миксер - за ентусиасти. В крайна сметка върши идеална работа да си запишеш някакво парче в къщи, да си поиграеш с аранжимента и т.н. и вече като си сигурен, че това е нещото, което искаш - да идеш в студио и да си запишеш с хубави микрофони и предусилватели. Все пак една система е толкова качествена колкото най-некачествения и компонент. 3 Цитирай
funkyto Отговорено Януари 30, 2012 Отговорено Януари 30, 2012 А има ли начин без пулт да включа мониторите и слушалките за запис на вокал някакси и просто да давам MUTE на мониторите като записвам вокал, и тогава да звучат само слушалките? Не искам постоянно да изключвам мониторите от кабелите, за да пусна слушалки и обратно. Дайте някакъв практичен съвет за максимално улеснение в този случай. Има да примерно това и това Цитирай
Recommended Posts